Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na piasku i z wielkim murem

Ogród na piasku i z wielkim murem

Gosiek33 16:11, 13 sie 2018

Pamiętam Alicjo Powsin

Niestety nie pomyślałam o zapisaniu nazw, na szczęście niektóre rośliny mam z metkami. Jak wyglądają opaski o których piszesz? Sama kupiłam tabliczki do znakowania, takie wbijane w ziemię
Iwk4 00:37, 14 sie 2018

Alicjo, przyszłam się przywitać. Miło was było poznać w Pęchcinie. Obserwowałam was przy robieniu zakupów, zgrany duat tworzycie.
Teraz już dodałam ogród do obserwowanych. Pora tu wrócić i poznać wątek
Sporo zakupów poczyniłaś. Jeszcze masz miejsce? Bo ja już rozważnie muszę kupować z braku miejsca...
Ciekawa jestem tych opasek, co to? Czytam, ze w dużych ilościach sprzedają ?
Alicja169 11:41, 14 sie 2018

Iwonko, Gosiu - szybciutko odpowiem, bo po kolejnych gości za chwilę jadę odebrać
Opaski są na rolkach po 1000 szt. a wyglądają tak:

dzieli się na takie paseczki:

Iwonko, znam Twój ogród a i do blogu czasem zaglądam Miło, że do mnie zajrzałaś Takie spotkania integrują naszą zazielenioną społeczność, a zakupy jeszcze ciągle mnie pociągają, choć miejsca w ogrodzie coraz mniej pozostało jednak jeszcze sporo trawnika, a więc miejsce się znajdzie
Pozdrawiam serdecznie
anka_ 00:03, 15 sie 2018

Alicjo masz może gdzieś zdjęcia swoich zebrowanych pomidorków? Bo ładnie u mnie rosną i zaczęły nabierać kolorków tylko nie wiem jak powinny wyglądać w pełni dojrzałe. Te żółte zbieramy już od jakiegoś czasu i są przepyszne. Jutro pierwsza dynia idzie do piekarnika- ogromnie jestem ciekawa smaku.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Alicja169 14:19, 15 sie 2018

Aniu, na szybko takie znalazłam:
on może wyglądać jak jeszcze niedojrzały, ale przekrój i zobacz jak jest w środku, u mnie już kończymy pomidorowy sezon, bo prawie się ugotowały w te upały (pod folią)
zawitka 08:35, 18 sie 2018

Alicja przyszłam od Zojki jak zobaczyłam Twój awatarek z piękną różą Czy noże wiesz jak się nazywa /Ja swoją kupiłam na wiosnę za 5 zł jako nieznaną Jest śliczna piękny krzaczek ale nie mam nazwy .
Alicja169 20:45, 20 sie 2018

zawitka napisał(a)
Alicja przyszłam od Zojki jak zobaczyłam Twój awatarek z piękną różą Czy noże wiesz jak się nazywa /Ja swoją kupiłam na wiosnę za 5 zł jako nieznaną Jest śliczna piękny krzaczek ale nie mam nazwy .

Niestety nazwy róży nie znam, prezentowa

Tegoroczne piękne lato sprzyja odpoczynkowi, leniuchuję trochę w pięknym otoczeniu podkarpackiego uzdrowiska Iwonicz Zdrój.
Ciekawe stare zabudowania oraz ładny park zdrojowy tworzą dobre miejsce do relaksu

na wielu klombach posadzone piękne okazy rycynusa, szkoda że jest jednoroczny, bo pięknie wygląda jako punkt centralny
anka_ 23:08, 04 wrz 2018

W super miejscu leniuchujesz , fajna i architektura i klomby. Rącznik nigdy nie chciał u mnie rosnąć.

Dzisiaj Alicjo piekłam pierwszą dynie z nasionek od ciebie. Fantastyczna. Córka zamówiłam i na jutro a na weekend zupę z niej.

Miłego odpoczynku. Pozdrawiam.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Anabell 22:59, 05 wrz 2018

Alicja169 napisał(a)

Tegoroczne piękne lato sprzyja odpoczynkowi, leniuchuję trochę w pięknym otoczeniu podkarpackiego uzdrowiska Iwonicz Zdrój.
Ciekawe stare zabudowania oraz ładny park zdrojowy tworzą dobre miejsce do relaksu

Alu!
przywróciłaś mi wspomnienia z pobytu w Iwoniczu Z.

Jeszcze ten budynek, jeśli to 'Stare Łazienki' to w widocznym narożnym pokoju mieszkałam przez czas pobytu. Pracowała też tam jako stomatolog synowa E. Gierka, dojeżdżała dwa razy w tygodniu.
Dawne dzieje.

Twój pobyt pewnie już się kończy, wracaj do nas odprężona, wypoczęta i dobrym zdrowiu. Pozdrawiam.
Alicja169 17:33, 16 wrz 2018

No i się skończyło...
Pozostały dobre wspomnienia i nieco naprawiony kręgosłup.
Według zapewnień lekarzy z uzdowiska na efekty trzeba czekać około 3 tygodni. Zobaczymy
Ale takie widoki napewno koją serce i umysł
widok z okna o poranku