Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

hindsight 21:56, 20 lip 2016

Dziękuję, Bożenko, za info o Dentelle. Widzę właśnie na tej fotce, że brzegi płatków już lekko różowe. Ech... Przynajmniej wcześnie i ładnie kwitnie
wrobelki 22:04, 20 lip 2016

A które z Twoich nie wybarwiają się na różowo? Potrzebuję połączyć coś z czerwoną różą pnącą, a myślałam żeby to właśnie hortensje były.
bozga 22:59, 20 lip 2016

wrobelki napisał(a)
A które z Twoich nie wybarwiają się na różowo? Potrzebuję połączyć coś z czerwoną różą pnącą, a myślałam żeby to właśnie hortensje były.

Właściwie to pozostaje Ci Magical Moonlight, Polar Bear podobno też ale u mnie jeszcze ta odmiana nie kwitła. Ja akurat nie mam nic do połączenia różu z czerwienią bo inaczej nie miałabym czerwonej obwódki z berberysu ( czerwień berberysu się zaogni jeśli kolejne dni będą słoneczne Podobają mi się eleganckie , stonowane ogrody ale mój wymarzony musi tętnić barwami dlatego dbam, żeby w całym sezonie wegetacyjnym pojawiały się barwne plamy
A to jeszcze dzisiejsze fotki, Vanilki wyraźnie przyśpieszją

Pozdrawiam serdecznie
bozga 23:06, 20 lip 2016

tuż przed i po zachodzie słońca
bozga 23:12, 20 lip 2016

Dobranoc
wrobelki 23:17, 20 lip 2016

Dziękuję Bożenko Ja też lubię wyraziste kolory w moim ogrodzie dlatego właśnie posadziłam róże 'Sympathie' tylko teraz zapragnęłam im jeszcze coś dodać co będzie kwitło a chętnie powtórzę hortensje z frontowego . Tylko nie bardzo lubię połączenie czerwieni i różu. Twój ogród jest cudny i pełno w nim inspiracji Gdybym zakładała cały ogród od podstaw na pewno byłoby w nim pełno hortensji
frezja 23:27, 20 lip 2016

bozga napisał(a)
t

Ogród wspaniale się prezentuje o każdej porze roku i dnia. Dojrzałam klon Flamingo; mój wymiarowo podobny i pomyśleć, że chciałam go zlikwidować bo..brzydkie listki miał, co potem okazało się brakiem wody. Teraz ma w nogach - podobnie jak u Ciebie - sporo roślin to polewanko mu się dostaje

Jak się sprawują Bożenko Twoje floksy ? moje co roku łapią choroby grzybowe; czy to ich taka "uroda" ??
kamila66 23:34, 20 lip 2016

Witam
Hortensje imponujące. Wielkość kwiatów Anabell niesamowita
Piękny ogród fajne masz zestawienia roślin i dużo drzew
Pluszakowa 23:59, 20 lip 2016

Gratulacje na 400 dzięki za kolejną wizytę u mnie

Pięknie u ciebie. Mam bardzo podobne odczucia bo podobają mi się takie ułożone ogrody w jednej tonacji, ale chyba zwycięży u mnie kolor i radość i energia jaką wnosi do ogrodu.
Urszulla 08:05, 21 lip 2016

bozga napisał(a)
tuż przed i po zachodzie słońca

A ja na ten zachód wpadłam przy porannej kawie na ostatniej fotce co to kwitnie na liliowo?