Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 20:04, 09 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Bożenko, a możesz pokazać jak się przebarwia SF, bo moja przebarwia się na taki brudny zielony kolor oprószony różem. Vanika pomimo, że jest na słońcu dopiero rozwija kwiatostany, a u Ciebie już się przebarwia

Sundae Fraise na dzisiaj

bozga 20:12, 09 sie 2016

Kawa napisał(a)
Bożenko piękne..
Silver dollar i phantom są na mojej liście

A może też dopiszesz taką piękną koronkową Mega Pearl
bozga 20:19, 09 sie 2016

sarenka napisał(a)
Przepieknie jest u Ciebie

A dziękuję to jest najpiękniejszy okres w moim ogrodzie, dla niektórych kiczowato a dla mnie baśniowo ( tylko księżniczka nieco starsza )

Filemon24 20:22, 09 sie 2016

kiczowato? a kto to wymyślił w życiu bym tak nie pomyślała o twoim ogrodzie piękny jest i bardzo wyjątkowy podejrzewam, że jak ktoś przychodzi do ciebie po raz pierwszy to nieźle jest zszokowany twoim kwieciem
bozga 20:27, 09 sie 2016

Nallar napisał(a)

Bożenko sadziec rośnie u mnie na działce już czwarty rok i za każdym razem ma pojedynczy bacior, krzewić się nie chce Doradź proszę jak go ciąć.
Wstawię u siebie zdjęcia hortensji której nazwy nie znam, może pomożesz.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4256-ogrodek-ewy?page=615#post_0

On się sam krzewi i to dość szeroko a pędy usychają do samej ziemi więc tam je wycinam i to już jesienią, do hortensji zajrzę -tylko wykarmię rodzinkę, niedawno dopiero wróciłam z miasta Chrystusa ( patrz Świebodzin) i wszyscy głodni jak wilki łącznie ze mną

Ewa777 20:28, 09 sie 2016

Też jestem zdziwiona. Twój ogród jest przepiękny i na pewno oryginalny Uwielbiam te widoki na kwitnące hortensje
bozga 20:37, 09 sie 2016

Monka napisał(a)
Bożenko a ja z innej bajki pisałaś u mnie na wątku , że masz babmusa , który nie przemarza , wstaw u mnie zdjęcie lub u siebie ( u Ciebie szkoda hortki przepiękne)to sobie popatrzę i jeśli wiesz podaj nazwę dziękuję

Nie wiem czy znajdę etykietkę- na razie dysponuję tylko tą fotką-rośnie jako wypełniacz przestrzeni, na dwóch stanowiskach- to jest pierwotne- totalnie zacienione i wyraźnie mu to nie przeszkadza, rośnię w zwartej kępie i podkreślam, że jest zimozielony, lekko przewieszający się, totalnie bezobsługowy bo go nie przycinam. Drugą kępę przesadzałam, niezbyt dobrze to zniosła, na dodatek liście przechylają się do tyłu ( tak posadziłam, myślałam, że tak jak u innych roślin samoistnie odwróci się do słońca, niestety w tym roku tak się nie stało ale przynajmniej widać, że się zadomowiła- postaram się zrobić fotki

asiak 20:54, 09 sie 2016

Też uważam, że jest baśniowo
Mira104 21:24, 09 sie 2016

Dzięki, to jest moja, śliczności, taka inna w sumie moja w rl ma bardziej brudną zieleń. Mi się podoba, bo ciekawie się wybarwia. W sumie, to 1 rok mam ją tak na 100%, bo w poprzednim roku kupiłam "bobo" na allegro, a potem ratowałam to biedactwo.
Dzięki Bożenka za pomoc
ZbigniewG 21:36, 09 sie 2016

Bożenko jak tu coś napisać jak wciąż muszę szczenę podtrzymywać