Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

ewsyg 13:57, 09 sie 2016

Zarażasz Bożenko hortensjami. Pojechałam dzisiaj po drugą Vanilkę i niestety u nas jej nie dostałam. Kupiłam za to trzy inne i teraz myślę intensywnie nad czwartą White Dom. Ona jest bardzo specyficzna. Stoi sobie z innymi pod całkiem inną nazwą. Teraz obiad gotuję i myślę, czy jej nie kupić. Mam dla niej miejsce to chyba kupię. Masz tą hortensję? Co o niej sądzisz?
bozga 13:59, 09 sie 2016

Kasya napisał(a)
bajeczne hortki i trawka jak marzenie
silver dollar zachwycily mnie w tym roku

Ja też ją uwielbiam - wyraźna "szlachcianka" wśród hortensji

bozga 14:07, 09 sie 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Smakowite!

Masz może zdjęcia hortensji Wim's Red' w różnych stadiach?

Widoki popołudniowe, ranne, wieczorne prawdziwie piękne.

Wim's Red bardzo nierówno w tym roku się rozwija, część kwiatów już się przebarwia ( są też bardzo różnej wielkości), dużo białych i bardzo dużo jeszcze w pączkach. A nad nią sadziec
sarenka 14:15, 09 sie 2016

Przepieknie jest u Ciebie
Mira104 14:22, 09 sie 2016

Bożenko, a możesz pokazać jak się przebarwia SF, bo moja przebarwia się na taki brudny zielony kolor oprószony różem. Vanika pomimo, że jest na słońcu dopiero rozwija kwiatostany, a u Ciebie już się przebarwia
Kawa 14:45, 09 sie 2016

Bożenko piękne..
Silver dollar i phantom są na mojej liście
Pszczelarnia 14:50, 09 sie 2016

bozga napisał(a)

Wim's Red bardzo nierówno w tym roku się rozwija, część kwiatów już się przebarwia ( są też bardzo różnej wielkości), dużo białych i bardzo dużo jeszcze w pączkach. A nad nią sadziec

Też jestem zdziwiona nimi u siebie (4 szt.). Ale mają dopiero 2 sezon.

'Silver Dollar', mówisz? U mnie za taką uchodzi Great Star, ciągle w donicy, bo miejsce nie gotowe (koło sadźca ). Hortensje są cudownymi krzewami na rabaty bylinowe, tak sobie myślę. Podobnież budleje, jak ktoś lubi.

B. dziękuję.

Nallar 15:12, 09 sie 2016

bozga napisał(a)

Bożenko sadziec rośnie u mnie na działce już czwarty rok i za każdym razem ma pojedynczy bacior, krzewić się nie chce Doradź proszę jak go ciąć.
Wstawię u siebie zdjęcia hortensji której nazwy nie znam, może pomożesz.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4256-ogrodek-ewy?page=615#post_0
Monka 19:23, 09 sie 2016

Bożenko a ja z innej bajki pisałaś u mnie na wątku , że masz babmusa , który nie przemarza , wstaw u mnie zdjęcie lub u siebie ( u Ciebie szkoda hortki przepiękne)to sobie popatrzę i jeśli wiesz podaj nazwę dziękuję
bozga 19:59, 09 sie 2016

ewsyg napisał(a)
Zarażasz Bożenko hortensjami. Pojechałam dzisiaj po drugą Vanilkę i niestety u nas jej nie dostałam. Kupiłam za to trzy inne i teraz myślę intensywnie nad czwartą White Dom. Ona jest bardzo specyficzna. Stoi sobie z innymi pod całkiem inną nazwą. Teraz obiad gotuję i myślę, czy jej nie kupić. Mam dla niej miejsce to chyba kupię. Masz tą hortensję? Co o niej sądzisz?

Nawet się nie zastanawiaj, bardzo oryginalna, ja miałam z jej kupnem najwięcej problemów ( źle oznaczone), jesienia kupiłam kolejny egzempalarz ( co najmniej trzeci ), niestety nie kwitnie ale przynajmniej liście się zgadzają więc jest nadzieja, fotki nie robiłam bo nie ma co pokazać