Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 10:34, 05 sie 2015

amelia_b napisał(a)
Szok i nasze pokolenia muszą się wszystkiego uczyć,a dzieciaki to jak by się z tą wiedzą urodziływszystko wiedzą,mój czytać nie umie a w grach na komputerze go nie da rady zagiać

Moja córka kiedyś mnie spytała co ja robiłam będąc w jej wieku bez kopmutera, i jak powiedziałam jej, że spotykaliśmy się wieczorami ze znajomymi, chodziliśmy to tu, to tam, siedzieliśmy na ławkach, to stwierdziła, że miałam nudne dzieciństwo
amelia_b 10:34, 05 sie 2015

iwka napisał(a)

ha ha też tak mam

Ja wszystko musze wyciągnąć i sprawdzić, i tak wyciągam, wyciągam i nic aż tu nagle korzeni przy jednym z 5 jakież to było zdziwienie to go do ziemi z tekstem po co ja cie maluszku wyjełami potem znowu nic nic i nicno to jak w jednej sadzonce korzenie 2 cm a w reszcie nic to już raczej cudów nie będzie?
ewelaa74 12:08, 05 sie 2015

Heloł!
ja w tym roku próbuję ukorzeniać bukszpany. Siedzą od miesiąca w doniczkach ale nie mają młodych listków jak np.trzmielina. A do ukorzeniania anabelek jeszcze nie dorosłąm. Daj znać jak Ci się uda - zmałpuję po Tobie
Shemsi 15:14, 05 sie 2015

O, muszę też się za sadzonkowanie wziąć. Przytnę rodzicom bukszpan, może jeszcze mi się uda w tym roku cokolwiek ruszyć w tym temacie.
lojalna_ 16:15, 05 sie 2015

zas lezy do gory brzuchem )))
amelia_b 21:00, 05 sie 2015

Byłamide posiedzę na tarasie, swierszcze mi pośpiewają i spać pójdę
jolka 14:32, 06 sie 2015

Iwonka, ja też muszę dokładniej Twoje zapiski przestudiować, bo się w temacie rozmnażania anabell/strong anabell/inceredible rozezjanę

Macham słonecznie
babka 00:12, 07 sie 2015

Iwka to Ty pytałaś ostatnio gdzie szukać opuchlaków?
Jeśli Ty to Ci powiem, że przed chwilą wróciłam z polowania, bo mi coś bergenie żre, no i znalazłam... Znalazłam je w takiej luźnej jakby otulinie pajęczej. Wygląda to jak paproch przyczepiony do liścia, a w środku siedzi taki mały czarny ... wrrrr Doszukałam się trzech sztuk i wszystkie były na spodniej stronie liści.
iwka 08:49, 07 sie 2015

babka napisał(a)
Iwka to Ty pytałaś ostatnio gdzie szukać opuchlaków?
Jeśli Ty to Ci powiem, że przed chwilą wróciłam z polowania, bo mi coś bergenie żre, no i znalazłam... Znalazłam je w takiej luźnej jakby otulinie pajęczej. Wygląda to jak paproch przyczepiony do liścia, a w środku siedzi taki mały czarny ... wrrrr Doszukałam się trzech sztuk i wszystkie były na spodniej stronie liści.

Tak Olu, to ja pytałam, ale nie wiedziałam, że one w tej otulinie też siedzą, myślałam, że łażą po liściach. Jednego chodzącego znalazłam na RH i jeszcze takie coś jak mała stonka, ale to nie ruszało się. Wrotycz nastawiony, bedę lać
iwka 08:54, 07 sie 2015

jolka napisał(a)
Iwonka, ja też muszę dokładniej Twoje zapiski przestudiować, bo się w temacie rozmnażania anabell/strong anabell/inceredible rozezjanę

Macham słonecznie

Jolu mi się udało w tym roku pierwszy raz z patyków rozmnożyć anabelki i limki. Patyki poszły do ziemi w zacienionym miejscu, kilka razy podlałam i część się przyjęło. Parę razy już mnie korciło przesadzić, ale dałam sobie po łapach i czekam do wiosny Patyki trzymane w wodzie dla mnie porażka, zaśmiardły się tylko i nic No i przez te odkłady super się ukorzeniają