Mam Tardive u siebie. Rośnie koło kaliny hordowiny. Jakoś mi się ten nalot nie rzucił w oczy. Jutro się tam przedrę, żeby dokonać oględzin.
Piękne egzemplarze nabyłaś.
Hortensjowy zakątek jest nisamowity-jakie to duże wszystko i aż bije zdrowiem! Mogę patrzeć i patrzeć. Super!
Jeżówki to przyszłość mowisz moja? Już jedną kupiłam ale raczej z ciekawości i zeby sprawdzić, co one takiego w sobie mają, ze wywołują "achy" i "ochy"
Oczywiście wszystko inaczej niż sobie rozrysowywałam, może nie wszystko tylko jedna duża frontowa rabata
Poustawiałam wstępnie doniczki z hortensjami i jeżówkami, jednak te biedaczki totalnie omdlały w upale. Musiałam zabrać je w poprzednie miejsce gdzie więcej cienia
zaczyna kwitnąć budleja
i mikołajek nadmorski coraz bardziej niebieszczeje
za chwilę kolejne miejsce w ogrodzie będzie brzęczeć trzmielami i innymi brzęczkami
Gosiek, najpierw brawa za przygotowanie rabaty. Ma wreszcie normalny rozmiar . Hortensje w kupie (chodzi o ilość) świetnie się tam będą prezentowały. A z zakupami jeżówek rzeczywiście poszłaś na całość. Zdałyby się im jakieś trawy. Bardzo lubię połączenie jeżówek z trawami.
Zapomniałam napisać, że chciałabym sadźca w ogrodzie- z czym go masz?