Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gosiek33 12:42, 06 sie 2019

Zdjęć nie pokazałaś, a tu wszyscy oczami pożerają kolory

Mam nadzieję iż te wyrzucone, częściowo już u mnie rosną?
TAR 12:49, 06 sie 2019

Gosiu, no własnie nie, znalazłam je w calkiem innym miejscu niz reszta rosnie. chyba w zeszlym roku jak jezówki przesadzałam to mi przeszkadzały i na odczepnego posadziłam na tymczas pod płotem. ale w weekend sadzilam tam cisy i wyleciały. Chcesz to powrzucam do doniczek, na stowe sie odrodza, takich niskich mam jeszcze kilka kep w innych miejscach, za chiny nie wiem jakie kolory beda. ale głownie skupialam sie na tych ciemnych i wszelakich odcieniach ciemnego bordo i rózu. 2 kępki miałam białych.
TAR 12:57, 06 sie 2019

na zamowieniu miałam takie: Aster alpinus: Violet, Light Blue, Happy End. Aster amellus, aster krzaczasty Purpurea, Biały, Violet. Nowoangielskie (te dostałas na pewno): Alma Potschke, Barr's Blue, Marina Volonsky, Septemberrubin i chyba Rudelsburg. Z nowobelgijskich: Royal Ruby, Lila, Purpurowy.
Gosiek33 19:34, 06 sie 2019

Koniecznie odratuj i pokaż kwiat jesienią
tulucy 21:49, 06 sie 2019

Gosiu bardzo dziękuję za możliwość obejrzenia Twojego ogrodu - bardzo mi się podobał, masz mnóstwo ciekawych kompozycji i roślin
I bardzo dziękuję za pogaduchy - masz rację, te w progu najlepsze zawsze
Gosiek33 06:50, 07 sie 2019

TAR napisał(a)
na zamowieniu miałam takie: Aster alpinus: Violet, Light Blue, Happy End. Aster amellus, aster krzaczasty Purpurea, Biały, Violet. Nowoangielskie (te dostałas na pewno): Alma Potschke, Barr's Blue, Marina Volonsky, Septemberrubin i chyba Rudelsburg. Z nowobelgijskich: Royal Ruby, Lila, Purpurowy.

Wszystkie zbaczyłam, szczególnie Marina Volkonsky i Septemberrubin byłoby szkoda gdybyś nie odzyskała, z pewnością jednak nie wiesz który jest który

Przyznam - oglądanie odmian w necie frustrujące, tak różnymi zdjęciami okraszają odmiany że totalnie można się pogubić

April 07:35, 07 sie 2019

Gosiu, bardzo dziękuję za przemiłe popołudnie Przepraszam że tak trochę znienacka Mieszkasz w uroczym miejscu. Na kolana mnie powalił twój sadziec, nawet eM zwrócił na niego uwagę. Zachwyciły mnie środkowe rabaty, ta z prosem świetna, czuję że mnie ciągnie mocno do traw. A ta z jeżówkami absolutnie słodka. Nie widziałam jeszcze nigdy takiej ilości pięknych jeżówek w jednym miejscu. Przypomnij mi jaka jest nazwa tej blado różowej jeżówki w drugim rzędzie. Muszę sobie koniecznie kupić. I ten floks który się nie do końca rozwija.
Mam nadzieję że w nocy popadało również u ciebie, bo ta wspaniała kolekcja hortensji potrzebuje sporo wody. Masz tyle ciekawostek, że wiele nazw słyszałam po raz pierwszy

Lucy, dziękuję za podwózkę Dzięki temu miałam więcej czasu na cieszenie się Waszym towarzystwem
Gosiek33 08:57, 07 sie 2019

Internet doprowadza mnie do szału, ciągle go zrywa, jakbym w środku lasu mieszkała

Niezwykle miło było Was gościć, szkoda, że nie wszystkim udało się dojechać

Jeżówka to Chery Fluff, a floks to Blint Lion.

Nic nie wiem o deszczu, choć rano pół schodka miało ślady wody. Nawet rosy mało było

Z nadzieją na dzisiejsze deszcze wybrałam całą wodę z beczki i podlałam po 1 1/2 wiadra pod najbardziej potrzebujące rodki i hortensje
TAR 09:12, 07 sie 2019

Gosiek33 napisał(a)

Wszystkie zbaczyłam, szczególnie Marina Volkonsky i Septemberrubin byłoby szkoda gdybyś nie odzyskała, z pewnością jednak nie wiesz który jest który

Przyznam - oglądanie odmian w necie frustrujące, tak różnymi zdjęciami okraszają odmiany że totalnie można się pogubić

na 99% te dostałaś. One sa z tych wyższych co Ci wysłałam. zostały mi na tej rabacie jeszcze marcinki do wykopania to jakby co bedzie do wysyłki sporo.
TAR 09:13, 07 sie 2019

u nas deszcze przez ostatnie 3 dni były łaskawe, troche podlało. bez szalu ale zawsze . po pracy spore kaluze byly na drodze.