Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

mirkaka 16:01, 12 lut 2018

Czytam o chorobie babci, życzę powrotu do zdrowia.
Czekam na wiosnę
anpi 16:03, 12 lut 2018

Tęż myślę że Sylwia to musi być jakaś super zorganizowana kobitka albo ma jakiś dłuższy czas...
Dziękuję Sylwio za odwiedzinki i dużo energii życzę ...!!!!
sylwia_slomc... 17:32, 12 lut 2018

Urszulla napisał(a)

Pamiętam jak ja sama nic nie jadłam w szpitalu tylko wodę piłam. A jedzenie moje oddawałam sasiadce bo miała wilczy apetyt a szpitalne jej nie starczało.
Aga porwała Babcię do rozmowy to powinna tam bywać częściej wiem, dobrze się pisze.

Jestem Jej bardzo wdzięczna, bo babcia się tak ożywiła i chętnie rozmawiała. No i ta wizyta to był pomysł Agi ja bym nie śmiała nikogo prosić o taką przysługę.
sylwia_slomc... 17:35, 12 lut 2018

Alicja169 napisał(a)
Sylwia to istota omnipotentna, ze wszystkim sobie radzi i babci dogląda i remont planuje, ogród i ptaszki dogląda..... uff.. skąd masz tyle sił?
I na ogrodowisku dobre rady pisze.. dzięki Sylwia za info w sprawie hortensji.
Jak byś chwilkę znalazła i podzieliła się opinią jak ona zimuje?
Pozdrowienie i życzenia zdrowia dla rodzinki przesyłam

Kurcze.....nawet nie wiedziałam o istnieniu takiego słowa......
Nie zawsze ze wszystkim sobie radzę.....np łatwo mnie wyprowadzić z równowagi....jakiś mam taki " włoski temperament"....to chyba góralskie geny się odzywająBardzo jestem emocjonalna....za bardzo, czasem mi to życie utrudnia....no i często odbija się na moim zdrowiu.....ale cóż począć jak taki natura dała
sylwia_slomc... 17:36, 12 lut 2018

mirkaka napisał(a)
Czytam o chorobie babci, życzę powrotu do zdrowia.
Czekam na wiosnę

Też czekam na wiosnę i na powrót babci do zdrowia, dziękuję
sylwia_slomc... 17:40, 12 lut 2018

anpi napisał(a)
Tęż myślę że Sylwia to musi być jakaś super zorganizowana kobitka albo ma jakiś dłuższy czas...
Dziękuję Sylwio za odwiedzinki i dużo energii życzę ...!!!!

Eeeee.....wydaje mi się, że po prostu przewartościowałam sobie w krytycznym momencie życie i kładę lagę na inne mniej ważne sprawy Np wczoraj miałam gości , a kurze nie pościerane były, bo od dzisiaj remont i stwierdziłam, że szkoda tej mojej roboty. Nie żebym się nie przygotowała, ale kurze olałam z premedytacją dzisiaj kurz wszędzie bo eM w łazience podszpachlować pęknięcia musiał.
an_tre 18:40, 12 lut 2018

Bogdzia napisał(a)

To kwiczoł , uwielbia jabłka, często pozostaje przy nich przez wiele dni.
To w takim razie u mnie też pożywiał się kwiczoł, najpierw jabłuszka pięknie dziobane, a teraz dobrał się do korali ognika
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
violaskom 18:45, 12 lut 2018

Witaj
Próbowałam parę razy przebić się przez twój wątek, ale jest za długi więc poszłam na skróty. Widzę, że mamy prawie te same rośliny, tylko Ty masz prawdziwe ranczo. Zazdroszczę Ci tego terenu. Jak zobaczyłam liliowce i naparstnice to szczęka mi opadła. Fajne dzwonki. Całkiem o nich zapomniałam.
sylwia_slomc... 19:01, 12 lut 2018

an_tre napisał(a)
To w takim razie u mnie też pożywiał się kwiczoł, najpierw jabłuszka pięknie dziobane, a teraz dobrał się do korali ognika

Dzisiaj pierwszy raz naszłam je na dużym ogrodzie. Najpierw myślałam, że sroki się drą, a potem, że pod jałowcami i berberysami lata mi łasiczka, bo takimi skokami się poruszało, a ja byłam dość daleko, ale jak aparat wzięłam zobaczyłam, że ptak, a potem okazało się, że trzy na razMam zdjęcia, ale w aparacie, jak zrzucę to pokarzę , na razie lecę sprzątać łazienkę po malowaniu
sylwia_slomc... 19:03, 12 lut 2018

violaskom napisał(a)
Witaj
Próbowałam parę razy przebić się przez twój wątek, ale jest za długi więc poszłam na skróty. Widzę, że mamy prawie te same rośliny, tylko Ty masz prawdziwe ranczo. Zazdroszczę Ci tego terenu. Jak zobaczyłam liliowce i naparstnice to szczęka mi opadła. Fajne dzwonki. Całkiem o nich zapomniałam.

Cieszę się, że Ci do gustu przypadły Wizytówką najłatwiej się posłużyć tym bardziej, że pokazuje jak się zmieniałoLiliowców ciągle dosadzam, a naparstnice sieja się same i wędrują też same po całym ogrodzie, pozwalam im z radością, bo uwielbiam te kwiaty