Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 08:49, 10 paź 2015

Dziewczyny ma któraś jakąś wiedzę z doświadczenia o

klon ginnala ognisty
perłkowiec japoński
lespedenza dwubarwna
miłorząb ginko biloba

???
Znalazłam na A w fajnej cenie, podobają mi się, ale nie znam osobiście???
olga80 09:43, 10 paź 2015

ależ u Ciebie przestrzeń, podziwiam taki zapał do pracy zaglądam często ale rzadko komentuję, bardzo podoba mi się Szmaragdowa dolina , modrzew który był na zdjęciu to taki zwykły czy w odmianie ?
anka_ 11:26, 10 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

klon ginnala ognisty
perłkowiec japoński
lespedenza dwubarwna
miłorząb ginko biloba

Miłorząb to zdecydowanie jedno z najpiękniejszych drzew i cudownie na żółto się przebarwia. Trzeba go mieć. Klon ginnala wybarwia się przeciwnie- na pomarańczowo-czerwono. Ale ten to bardziej duży krzew niż drzewo, podobno trudno go utrzymać w formie jednopiennej. Mój kupiony już jako krzaczor. Przez cały rok taki poprostu zielony, kwitnienie niezauważalne. Ale jesienią daje popis i jak dla mnie to była wystarczająca rekomendacja.

Dwóch pozostałych nie znam. z autopsji.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Milka 13:10, 10 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

klon ginnala ognisty
perłkowiec japoński
lespedenza dwubarwna
miłorząb ginko biloba

???
Znalazłam na A w fajnej cenie, podobają mi się, ale nie znam osobiście???

Bierz miłorzęby, te mam i znam i sa piękne pozostałe nie znam.
19:22, 10 paź 2015
ja sugeruję na A. nie kupowac

miłorzęby mam 2 jeden mariken szczepiony ..cudnie się przebarwia ...ale jeszcze w tym roku jest zielony.
Katkak 19:33, 10 paź 2015

Sylwuś to mamusia Twoich dzidków . Zdjęcie z dziś

sylwia_slomc... 20:08, 10 paź 2015

olga80 napisał(a)
ależ u Ciebie przestrzeń, podziwiam taki zapał do pracy zaglądam często ale rzadko komentuję, bardzo podoba mi się Szmaragdowa dolina , modrzew który był na zdjęciu to taki zwykły czy w odmianie ?

Miło mi, że zaglądasz, zdjęcie modrzewia na czerwonej korze to szczepiony na pniu pendula, a trzy na dużym ogrodzie to zwykłe modrzewie, którym pan z wysyłki, przyciął przewodniki bo nie dało się zapakować, nie muszę widzieć jaka była mina mojego eMa jak to zobaczył
sylwia_slomc... 20:13, 10 paź 2015

anka_ napisał(a)

Miłorząb to zdecydowanie jedno z najpiękniejszych drzew i cudownie na żółto się przebarwia. Trzeba go mieć. Klon ginnala wybarwia się przeciwnie- na pomarańczowo-czerwono. Ale ten to bardziej duży krzew niż drzewo, podobno trudno go utrzymać w formie jednopiennej. Mój kupiony już jako krzaczor. Przez cały rok taki poprostu zielony, kwitnienie niezauważalne. Ale jesienią daje popis i jak dla mnie to była wystarczająca rekomendacja.

Dwóch pozostałych nie znam. z autopsji.

Dzięki tak z netu bardzo mi się na fotach podobają i chciałabym mieć u siebie też trochę takich ogrodowych perełek, a nie tylko takie zwykłe pospolite drzewa- tych ostatnich mam już duuuuużo posadzonych i wcale nie takie bezproblemowe, bo dęby łapią mączniaka w połowie lata i pozbyć się go nijak nie idzie, a w tym roku jeden jeszcze tarcznika złapał na liściach i tak się zastanawiam czy ich nie eksmitować całkiem z ogrodu póki mogę, ale eM plecami zasłania i broni
sylwia_slomc... 20:16, 10 paź 2015

Milka napisał(a)

Bierz miłorzęby, te mam i znam i sa piękne pozostałe nie znam.

Ok tak zrobię. A mogłabyś mi Irenko pokazać Twojego teraz na jesień?
sylwia_slomc... 20:19, 10 paź 2015

eee_taam napisał(a)
ja sugeruję na A. nie kupowac

miłorzęby mam 2 jeden mariken szczepiony ..cudnie się przebarwia ...ale jeszcze w tym roku jest zielony.

Justynka dużo roślin mam kupionych na A i raczej się do tej pory nie zawiodłam - wyjątek to te trzy modrzewie z przyciętym przewodnikiem, i amanogawa zamiast kanzana, ale naprawdę dużo kupiłam na A i było ok, a teraz namierzyłam u jednego sprzedawcy wszystko, który dużo ogłasza miododajnych i ma najwyższe oceny i wielu kupujących - szkółka , a nie przypadkowa osoba