Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Katkak 22:55, 10 paź 2015

Sylwuś już poprosiłam Zbyszka o te foty. Na ostatniej stronie wrzucił zdjęcia róż, za nimi ten płotek widać, ale na pewno wyraźniejsze foty wrzuci, żeby dokładniej płotek pokazać .
AnnaCh 22:55, 10 paź 2015

Sylwia, zdjęcia u Ciebie coraz lepsze
Za każdym razem zachwycam się oglądając te Twoje przestrzenie i mnogość roślinek
Pamiętasz kiedyś pisałam, że mam sadzonki krzewuszek, które nie wiem skąd się wzięły pod starym krzaczkiem i byłaś chętna na nie. Wygląda na to, że przeżyły przesadzanie do doniczek, a dziś je zadołowałam na zimę, jak się nic nie wydarzy, to wiosną pójdzie do Ciebie paczuszka
Pozdrawiam
07_Rene 11:34, 11 paź 2015

Ja też nie lubie na A kupować, bo nacięłam się kilka razy. Sadzonki mikrusie przysyłają, czasem niby taniej, ale ja tam wolę tanio w szkółce kupować

Też właśnie chce miec jakieś drzewa szlachetne u siebie, a nie tylko takie zwykłe polne. Ostatnio kupiłam miłorzęba (wiesz), ale te odmianowe bardzo powoli rosną, wiele odmian jest karlowa i ma pokrój krzaczasty. Dobrze sprawdź sobie odmianę, żeby wiedzieć gdzie posadzić.
Mi się marzy miłorząb pendula... I może kupie jeszcze kiedyś takiego bezodmianowego
Mathildis 11:59, 11 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
ktoś wie co to za roślinka ??? kupiłam wiosną u pani na bazarku , jako skalną i w taką kępę się rozrosła, i żółtymi kuleczkami kwitnie

jeśli dobrze widzę to Artemisia schmidtiana/Bylica Schmidta, ale pewności nie mam
Gabriela 16:34, 11 paź 2015

Jeśli podobają Ci się te dzewa, kup. Ja kupuję drzewa "na żywo", nigdy nie kupowałam ich wysyłkowo. Nie mam w ogrodzie gatunków, o których piszesz, ale co do miłorzębu, to powinna to być odmiana męska, bo żeńskie tworzą brzydko pachnące owoce (kwas masłowy), jeśli możesz się co do tego upewnić, to kup takiego bez oznaczenia odmiany.
Co do roślinki skalnej, to też mi wygląda na jakąś bylicę. Jest miękkie?
Rumianka 19:54, 11 paź 2015

Zaserwowałas smaczny deserek w postaciu fotek, uwielbiam oglądać fotki, a stron tyle przybyło, że trudno nadążyć. Mam wrażenie, że jedną ręką pracujesz, a drugą śmigasz po ogrodowisku.
sylwia_slomc... 20:21, 11 paź 2015

Katkak napisał(a)
Sylwuś już poprosiłam Zbyszka o te foty. Na ostatniej stronie wrzucił zdjęcia róż, za nimi ten płotek widać, ale na pewno wyraźniejsze foty wrzuci, żeby dokładniej płotek pokazać .

Też prosiłam byłam i widziałam , ale na takie płotki to u mnie ciut za mało materiału
sylwia_slomc... 20:29, 11 paź 2015

AnnaCh napisał(a)
Sylwia, zdjęcia u Ciebie coraz lepsze
Za każdym razem zachwycam się oglądając te Twoje przestrzenie i mnogość roślinek
Pamiętasz kiedyś pisałam, że mam sadzonki krzewuszek, które nie wiem skąd się wzięły pod starym krzaczkiem i byłaś chętna na nie. Wygląda na to, że przeżyły przesadzanie do doniczek, a dziś je zadołowałam na zimę, jak się nic nie wydarzy, to wiosną pójdzie do Ciebie paczuszka
Pozdrawiam

Ale fajnie, że wyżyły i że pamiętałaś Staram się poprawić ze zdjęciami ,ale jeszcze nie zawsze mi wychodzi
sylwia_slomc... 20:31, 11 paź 2015

07_Rene napisał(a)
Ja też nie lubie na A kupować, bo nacięłam się kilka razy. Sadzonki mikrusie przysyłają, czasem niby taniej, ale ja tam wolę tanio w szkółce kupować

Też właśnie chce miec jakieś drzewa szlachetne u siebie, a nie tylko takie zwykłe polne. Ostatnio kupiłam miłorzęba (wiesz), ale te odmianowe bardzo powoli rosną, wiele odmian jest karlowa i ma pokrój krzaczasty. Dobrze sprawdź sobie odmianę, żeby wiedzieć gdzie posadzić.
Mi się marzy miłorząb pendula... I może kupie jeszcze kiedyś takiego bezodmianowego

Renia ja bym chciała takiego co będzie dużym drzewem
sylwia_slomc... 20:35, 11 paź 2015

Mathildis napisał(a)

jeśli dobrze widzę to Artemisia schmidtiana/Bylica Schmidta, ale pewności nie mam

Wygooglowałam i choć podobne to inaczej jednak kwiatuszki wyglądają, ale dzięki za chęci