Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Rumianka 22:01, 20 maj 2018

Sylwia gratulacje lecą do Ciebie z samego "Kaszubowa"...Cieszę się ogromnie, że Twój ogród zobaczę w telewizorni...Cieszę się tym bardziej, że i roślinki, które wysyłałam Ci 3 lata temu, mają szansę znaleźć się chociaż w chwilowym kadrze...Możesz być dumna, że Twój ogród podoba się nie tylko ogrodowiskowemu bractwu, ale i specjalistom w tej materii...
sylwia_slomc... 22:04, 20 maj 2018

Rumianka napisał(a)
Sylwia gratulacje lecą do Ciebie z samego "Kaszubowa"...Cieszę się ogromnie, że Twój ogród zobaczę w telewizorni...Cieszę się tym bardziej, że i roślinki, które wysyłałam Ci 3 lata temu, mają szansę znaleźć się chociaż w chwilowym kadrze...Możesz być dumna, że Twój ogród podoba się nie tylko ogrodowiskowemu bractwu, ale i specjalistom w tej materii...

A wiesz, że ja mam zamiar wysłać Ci tiarellę, tylko nie mam adresu Daj na priv
Rumianka 22:12, 20 maj 2018

poszło na priv
sylwia_slomc... 22:12, 20 maj 2018

Rumianka napisał(a)
poszło na priv

Rumianka 22:24, 20 maj 2018

Jak fajnie mamy my ogrodowiczanie, że możemy przed snem poszwendać się po ogrodach, nawdychać woni przecudnych kwiatów zanim złożymy głowy do podusi...Jesteśmy szczęśliwymi ludźmi...
Gruszka_na_w... 22:26, 20 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Hmmmm za kilka lat.....może mnie nie być.....albo będę jeszcze starsza i zramolała
Masz rację trzeba łapać okazje, które los podrzuca i żyć

Zacznę od gratulacji. To wspaniała nowina.
A co do opinii, że ogród jeszcze w powijakach, to uważam, że każda z nas, początkujących ogrodniczek, czasem po obejrzeniu programu Mai czuła się z lekka zdołowana, bo na ekranie widać było piękne, dojrzałe ogrody.
Wydaje mi się, że od czasu do czasu warto pokazać ogród na etapie jego tworzenia. Takie spojrzenie pozwala zrozumieć, na czym polega zakładanie ogrodu będącego czymś innym niż trawnik z tujami wokół.
Sylwia, czuj się reprezentantką tych wszystkich dziewczyn, które ciężką pracą budują od podstaw swój kawałek przestrzeni.
Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 22:28, 20 maj 2018

Rumianka napisał(a)
Jak fajnie mamy my ogrodowiczanie, że możemy przed snem poszwendać się po ogrodach, nawdychać woni przecudnych kwiatów zanim złożymy głowy do podusi...Jesteśmy szczęśliwymi ludźmi...

To prawda A do tego możemy śnić o ogrodachŚmiali sie ze mnie jak powiedziałam, że oczko z balii mi się wyśniło jak ma być zrobione
Dorota123 22:30, 20 maj 2018

O czytam fajne nowiny, gratuluję. Jak patrzę na szeroki kadr Waszej działki to od samego patrzenia już mnie bolą nogi taki długaśny ten Wasz ogród.
sylwia_slomc... 22:33, 20 maj 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zacznę od gratulacji. To wspaniała nowina.
A co do opinii, że ogród jeszcze w powijakach, to uważam, że każda z nas, początkujących ogrodniczek, czasem po obejrzeniu programu Mai czuła się z lekka zdołowana, bo na ekranie widać było piękne, dojrzałe ogrody.
Wydaje mi się, że od czasu do czasu warto pokazać ogród na etapie jego tworzenia. Takie spojrzenie pozwala zrozumieć, na czym polega zakładanie ogrodu będącego czymś innym niż trawnik z tujami wokół.
Sylwia, czuj się reprezentantką tych wszystkich dziewczyn, które ciężką pracą budują od podstaw swój kawałek przestrzeni.
Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało.

Dziękuję
Ale odpowiedzialność włożyłaś na me barki Myślisz, że udźwignę?
A tak naprawdę to jest w tym sporo racji bo mało jest pokazywanych ogrodów powstających....może one mało ciekawe
Ale ja lubię widzieć jak coś się rodziUwielbiam metamorfozy i jak jest pokazane jak było na początku, a jak po latach
sylwia_slomc... 22:34, 20 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
O czytam fajne nowiny, gratuluję. Jak patrzę na szeroki kadr Waszej działki to od samego patrzenia już mnie bolą nogi taki długaśny ten Wasz ogród.

Szkoda, że nie miałam do Ciebie, albo Agaty telefonu, bo miałam wielką ochotę polecić Wasze ogrody, ale nie było jak spytać czy się zgadzacie