Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

05:56, 08 sie 2018
u mnie tez nie padało...tesciowa mówiła ze ani kropla nie spadła w tym czasie jak nas nie było.

nikt nie przychodził opiekowac sie ogrodem ...rosliny dały sobie rade żyja ....a nie tak dawno bo poczatkiem lipca sadziłam nowe drzewa i przesadziłam buka rohana.......wczoraj uruchomiłam jedynie podlewanie na warzywnik....i tyle nie mysle szalec i zapierniczac teraz w ogrodzie skosze trawnik i jakos to bedzie. niewarto poświecać całego zycia dla ogrodu

pawel_snopek 08:23, 08 sie 2018

Ostre słowa
Basilikum 08:31, 08 sie 2018

ale ja mysle, ze Justyna duzo racji ma. Trzeba sobie ulatwiac zycie a nie utrudniac. Dla kilku minut przyjemnosci zaiwaniac duzo wieej niz to warto.
Czesto takie porywy maja dlaekie konsekwencje. My kupilismy np Kabine infra rot. Super jest, zawalila nam dosc duzy kat pokoju (na szczescie mamy ten zbyteczny pokoj i nie jest tak zle z miejscem ale... rocznie srednio siedzimy w niej 3 godziny. Tak samo jest ze sprzetem sportowym, na ktory juz nie siadam, wywalic Eums nie chce a ja sie o niego obijam.
Strasznie mi sie podobaja donice ale jak omysle ile podlewania mi przybedzie to nie kupilam jednak zadnej nowej w tym roku a ze starych mam 2 nieobsadzone.
Toszka 08:53, 08 sie 2018

Moje Drogie, wszystko rozumiem...ale ten post Justyny powinien iść na priva, a nie na ogólnie dostępnym forum, gdzie każdy teraz może poczytać o życiu Sylwii...nie podoba mi się tak wyrażony sposób troski. Wszystko to mozna było powiedzieć w cztery oczy, albo w innej formie napisać.
pawel_snopek 09:03, 08 sie 2018

Zgadzam się z Toszką.
Katkak 09:31, 08 sie 2018

Dajmy już spokój tym dyskusjom. Zostanmy przy nieszczerym wazeliniarstwie. Sylwia ma swój rozum, nie jest ubezwłasnowolniona i wie co robi.
pawel_snopek 09:37, 08 sie 2018

Sylwia mam pytanie co to jest za werbena co jakiś czas temu dostałem od ciebie? bo nie mogę znaleźć w necie:/. Czy ona zimuje czy trzeba ją wysiewać??
Toszka 09:50, 08 sie 2018

Kasiu, tu nie chodzi o wazeliniarstwo, bo ono postępów nie daje, a daje jedynie ułudę nieomylności...
Tu chodzi o formę...wszystko mozna powiedzieć, ale tak, by nie obrazić, nie wyciągać na forum publicznym, ogólnie dostępnym wszakże!!! czyjegoś zycia prywatnego...
Błagam Was - chrońcie życie prywatne!
Już były na forum przypadki, kiedy prywatne informacje zostały wykorzystane w mało szczytnym celu (dyplomatycznie rzecz ujmując).
Myślę, że właśnie nadarza się okazja by o tym przypomnieć. Nigdy nie wiadomo kiedy, kto i co może być wykorzystane przeciwko nam...Ja już nie mówię o takich przypadkach jak zamieszczanie zdjęć z adresem, numerami rejestracyjnymi samochodów, podawanie terminów wyjazdów etc...mówię o zamieszczaniu zdjęć dzieci, podawaniu informacji wrażliwych o sobie i członkach rodziny...nigdy nie wiadomo kiedy i kto to wykorzysta...choćby koledzy dzieci, przyszły pracodawca lub najzwyklejsze trolle....
sylwia_slomc... 10:11, 08 sie 2018

eee_taam napisał(a)

Sylwia widzisz jak jestes zmeczona i przerobiona ...organizm krzyczy ...zwolnij a ty wymyślasz sobie dodatkowe elementy zeby jeszcze wiecej miec roboty....po co ? zastanów sie po co ci to? twoje przyjaciółki maja małe ogrody i sa w nich szczesliwe nie przrpracowane ....potrafia je zostawic i wyjechac ....weż z nich przykład ...moze nawet pojedź gdzies razem z nim ...nie musisz targac rodziny ...pojedż sama i przedewszystkim ogranicz ilość roboty do minimum nie dokładaj juz sobie kolejnych donic ...basenów i innych.

zamiast odpoczywac i cieszyc sie tym co masz ...albo własnie wyjechac i zostawic to wszystko pozwolic organizmowi odpoczac ...to ty w najlepsza pogode siedzisz w kiblu

Nie wiem dlaczego ludzi którzy tu przychodza nie stac na napisanie prawdy ...tylko leje sie sama nieszczera wazelina jestem przeciwnikiem wazeliniarstwa ....jad nienawiści do mojej osoby beszczelnie ignoruje bo on mi nie szkodzi tylko osobie która go wylewa

Ocknij sie wreszcie i zacznij myslec o sobie ...przestań sobie dokładac roboty ...zacznij upraszczac sobie życie....znasz te sposoby i wprowadzaj u siebie ....cywilizacja poszła do przodu ...pozwól sobie na krzystanie z niej ....nie potrzebujesz basenu ...potrzebujesz normalna łazienkę gdzie sie wszyscy bedziecie mogli umyć po robocie ...mozesz nawet zrobic ogrodowy prysznic ...ale na pierona ci basen???? pralke zainstaluj bedziesz prac na miejscu brudne ubranie a nie dzwigac je i nosic bezsensu

pomyśl też o kupieniu duzego traktorka do koszenia trawy ...ograniczysz tym sposobem czas z 3 dni na 3 godziny ....zobacz ile wtedy jeszcze zostanie czasu na pielegnacje ....wyeliminuj to co najbardziej pracochłonne .

Najwyzszy czas abys zrozumiała ze pogalopowałaś za daleko i masz dwie drogi ....albo sie zaharowć ...albo sie ocknąc i pozwolić sobie na relax i korzystanie z tego co juz jest.

A na co mi druga pralka, łazienka i prysznic w mieszkaniu??? Ja nie mieszkam tam gdzie mam ogród.
sylwia_slomc... 10:16, 08 sie 2018

Basilikum napisał(a)
ale ja mysle, ze Justyna duzo racji ma. Trzeba sobie ulatwiac zycie a nie utrudniac. Dla kilku minut przyjemnosci zaiwaniac duzo wieej niz to warto.
Czesto takie porywy maja dlaekie konsekwencje. My kupilismy np Kabine infra rot. Super jest, zawalila nam dosc duzy kat pokoju (na szczescie mamy ten zbyteczny pokoj i nie jest tak zle z miejscem ale... rocznie srednio siedzimy w niej 3 godziny. Tak samo jest ze sprzetem sportowym, na ktory juz nie siadam, wywalic Eums nie chce a ja sie o niego obijam.
Strasznie mi sie podobaja donice ale jak omysle ile podlewania mi przybedzie to nie kupilam jednak zadnej nowej w tym roku a ze starych mam 2 nieobsadzone.

Izuś my spełniamy swoje marzenie I jesteśmy szczęśliwi patrząc jak się przybliża szybkimi krokami. Moglibysmy ekipę nająć, ale mamy radochę z tego. Em ma teraz na głowie dużo bo ja wypadłam na kilka dni, ale to przejścioweA roboty ma dużo bo pomaga znajomemu i czasu mu brakło