Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:18, 09 lis 2015

Rumianka napisał(a)
Widzę Sylwio, że poszło zamówienie w hurtowych ilościach, już widzę oczami wyobraźni, jak ogród zapełnia się i pięknieje z roku na rok...Fajnie mięc duży ogród, bo można puścić wodze fantazji. W małych ogrodach jesteśmy ograniczeni miejscem. Ale z drugiej strony jak pomyślę o tym ogromie pracyyyyyyyyyyy to już mniej fajnie... Jesteś super kobitka, pracowita, mądra i z sercem na dłoni...

Grabiki to na żywopłocik z bramą będą, a resztę będę chciała ładnie poupychać, żeby potem efekt był, coś tam w głowie już mam

A za tyle komplementów ściskam rumieniąc się mocno
Pszczelarnia 23:21, 09 lis 2015

Sylwia, wrzucę Ci mojego dęba czerwonego - rośnie szybko. Przed 5 laty miał kilkanaście centymetrów. Lubię to drzewo za wszystko.

AsiaK_Z 08:01, 10 lis 2015

jona napisał(a)
Sylwia, wyskoczę teraz z tematem jak "Filip z konopii", ale miałam trochę zaległości, a potem szukałam blogu, na którym był wpis kojarzący mi się z Twoim upodobaniem do umieszczania bibelotów w ogrodzie.
Pozwólmy więc tworzyć każdemu ogród według własnych upodobań.

http://www.fajneogrody.pl/2015/08/wloski-kicz-cudo-ogrod-ktory-czegos-mnie-nauczyl.html

Edit: Swoją drogą taki ogród jak u tego artysty też mnie fascynuje, chociaż pewnie takiego akurat bym nie zrobiła

To poprostu ogród ofiary zbieractwa. Same "przyda-sie". Miłego dnia
AsiaK_Z 08:04, 10 lis 2015

Doczytałam, że zamówienie na drzewka poszło. Niech się przyjmą wszystkie
A wiatrak już dojechał?
Rumianka 08:25, 10 lis 2015

Jak popatrzyłam na tego dęba czerwonego, to aż mnie chęć wzięła na taki, ale gdzie ja u siebie mogłabym wcisnąć?
07_Rene 10:25, 10 lis 2015

Sylwio, nadrobić u Ciebie to problem 20 stron minęło, a wiatraka nie ma Za to mega zakupy Dąb czerowny bezproblemowy i uroczy.
Odmiosę się do tego co napisała AgnieszkaW, że jest to gatunek inwazyjny w Małopolsce. U mnie go jeszcze nie widuje w lasach (ani raz nie spotkałam go w mojej okolicy), ale jak jedziemy na Śląsk do teściów to widzę, że jest ich mnóstwo wszędzie -szczególnie w okolicy Katowic i Pszczyny.
11:24, 10 lis 2015
AsiaK_Z napisał(a)

też nie mój klimat ale warto takie coś zobaczyć
sylwia_slomc... 11:34, 10 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Sylwia, wrzucę Ci mojego dęba czerwonego - rośnie szybko. Przed 5 laty miał kilkanaście centymetrów. Lubię to drzewo za wszystko.

Śliczny Ewka , cały czas się zastanawiam nad tymi trzema zwykłymi u mnie......non stop mączniak.....ale rosną już 3 rok i mnie przerosły i ciut mi ich żal,............... z drugiej strony jak ich teraz nie wyciepię to potem za późno będzie
07_Rene 11:36, 10 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Śliczny Ewka , cały czas się zastanawiam nad tymi trzema zwykłymi u mnie......non stop mączniak.....ale rosną już 3 rok i mnie przerosły i ciut mi ich żal,............... z drugiej strony jak ich teraz nie wyciepię to potem za późno będzie

Wyciep i nie patrz za siebie
Kup sobie coś bardziej wyrafinowanego Takich dębów pełno w lasach, a u Ciebie ogród ma być
sylwia_slomc... 11:43, 10 lis 2015

AsiaK_Z napisał(a)