U mnie na rabatach rośliny bardzo gęsto i przerastają się w miarę swobodnie wywalam tylko tam gdzie mi nie pasują lub przeszkadzają mniejszym sąsiadom.....w ten sposób ograniczam chwasty i plewienie do minimum
Gdzieś Ty Irenko u mnie busz zobaczyła??? Pokaż ha ha , ale bardzo to miłe ,że ktoś Go już widzi....staram się , żeby kiedyś był Gdzieś Ty nam Kobieto na tak długo zaginęła hę Tęskno było
etap planowania zdecydowanie najmilszy bo przy realizacji zaczynają się schody zwłaszcza jak odchodzi się od planu - czasem trzeba.
Wyczytałam u Ewy że masz sadownicze dobre wsparcie , zatem będę do Ciebie po rady przychodzić.
Wiec, posadziłam jabłonki, czereśnie młode, to mam je obielić czy tylko stare drzewa się bieli?
Brama fajnie z rdestówką wyglądała, ale już listki i kwiatki opadły.....nie mam bladego pojęcia czy rdestówka się sieje sama czy też nie. Z tego drugiego bym się ucieszyła , a pierwsze dowali mi ostro plewienia rdestu.
Muszę ją mocno ciachać bo nie chcę , żeby była większa , a przyrost roczny jest gigantyczny......dobra na szybki efekt
Zastanawiam się czy ciąć ją przy ziemi i niech na nowo odrasta czy po prostu ciachać to co wyrośnie ponad to czego oczekuję nie mam pojęcia bladego.....może ktoś zna osobiście tą roślinę i doradzi
Trawki powiązane białym sznurkiem, ale i tak wiatr natargał liści i porozrzucał po trawie.....mam co do nich plan na wiosnę tzn co do obciętych źdźbeł..........nie wiem czy mi się uda , ale planuję zrobić z nich najprawdziwszego stracha na wróble i ustawić w łące kwietnej......wydaje mi się , że by tam pasował......bo ze bażanty odstraszy szczerze wątpię.....wcale się nas nie boją
Moje trawki dostały w tym sezonie dwa razy gnojówki z pokrzyw i podlewałam jak były upały