Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

laurowisnia 23:27, 20 lis 2015

Sylwia, masz miejsce na wszystko, to było świadome działanie aby nie mieć pustych miejsc na rabtach, które miały tak właśnie zarosnąć.
sylwia_slomc... 00:29, 21 lis 2015

U mnie na rabatach rośliny bardzo gęsto i przerastają się w miarę swobodnie wywalam tylko tam gdzie mi nie pasują lub przeszkadzają mniejszym sąsiadom.....w ten sposób ograniczam chwasty i plewienie do minimum
Milka 06:25, 21 lis 2015

Wiatrak podziwialam, busz tez, a najwspanialsze, to ta praca zespolowa, super z was rodzinka i twoj zapal, sily i optymizm, godny podziwu
sylwia_slomc... 09:37, 21 lis 2015

Gdzieś Ty Irenko u mnie busz zobaczyła??? Pokaż ha ha , ale bardzo to miłe ,że ktoś Go już widzi....staram się , żeby kiedyś był Gdzieś Ty nam Kobieto na tak długo zaginęła hę Tęskno było
Mala_Mi 10:53, 21 lis 2015

Ciebie to roznosi.... jak nie w ogrodzie to na Forum
mira 15:11, 21 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

A ja wymyślam kolejne.........w tym wszystkim najlepszy jest etap planowania i realizacji potem się człowiek przyzwyczaja do tego co już ma

etap planowania zdecydowanie najmilszy bo przy realizacji zaczynają się schody zwłaszcza jak odchodzi się od planu - czasem trzeba.

Wyczytałam u Ewy że masz sadownicze dobre wsparcie , zatem będę do Ciebie po rady przychodzić.
Wiec, posadziłam jabłonki, czereśnie młode, to mam je obielić czy tylko stare drzewa się bieli?

pozdrawiam
sylwia_slomc... 17:04, 21 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ciebie to roznosi.... jak nie w ogrodzie to na Forum

Ha ha i kto to do mnie mówi.....kochana wczoraj oglądałam Cię jak wisisz na 45 metrach i wytrzymałość konstrukcji stalowej sprawdzasz

Całą energię mam na ten cel ukierunkowaną do stycznia bo potem nastąpi częściowa zmiana kursu
sylwia_slomc... 17:09, 21 lis 2015

mira napisał(a)

etap planowania zdecydowanie najmilszy bo przy realizacji zaczynają się schody zwłaszcza jak odchodzi się od planu - czasem trzeba.

Wyczytałam u Ewy że masz sadownicze dobre wsparcie , zatem będę do Ciebie po rady przychodzić.
Wiec, posadziłam jabłonki, czereśnie młode, to mam je obielić czy tylko stare drzewa się bieli?

pozdrawiam

Obielić z końcem stycznia początkiem lutego Wsparcie jest na odległość , ale od czego jest telefon
Flower1 17:14, 21 lis 2015

Piekna kwitnaca brama ,trawki tez fajne takie wyrosniete ,ja mam miskanty ale troszke małe były w tym roku..
sylwia_slomc... 17:32, 21 lis 2015

Flower1 napisał(a)
Piekna kwitnaca brama ,trawki tez fajne takie wyrosniete ,ja mam miskanty ale troszke małe były w tym roku..

Brama fajnie z rdestówką wyglądała, ale już listki i kwiatki opadły.....nie mam bladego pojęcia czy rdestówka się sieje sama czy też nie. Z tego drugiego bym się ucieszyła , a pierwsze dowali mi ostro plewienia rdestu.

Muszę ją mocno ciachać bo nie chcę , żeby była większa , a przyrost roczny jest gigantyczny......dobra na szybki efekt
Zastanawiam się czy ciąć ją przy ziemi i niech na nowo odrasta czy po prostu ciachać to co wyrośnie ponad to czego oczekuję nie mam pojęcia bladego.....może ktoś zna osobiście tą roślinę i doradzi

Trawki powiązane białym sznurkiem, ale i tak wiatr natargał liści i porozrzucał po trawie.....mam co do nich plan na wiosnę tzn co do obciętych źdźbeł..........nie wiem czy mi się uda , ale planuję zrobić z nich najprawdziwszego stracha na wróble i ustawić w łące kwietnej......wydaje mi się , że by tam pasował......bo ze bażanty odstraszy szczerze wątpię.....wcale się nas nie boją

Moje trawki dostały w tym sezonie dwa razy gnojówki z pokrzyw i podlewałam jak były upały