Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 19:29, 20 lis 2015

marzena napisał(a)
Sylwia, dobrze, że usunęłaś te plastiki...ja też kiedyś na początku miałam tak ograniczony warzywnik ale wyrzuciłam to w diabły i od razu byłam zadowolona
ale wiadomo, na początku trzeba jakoś sobie radzić
pozdrawiam

Też mi się teraz bardziej podoba, ale na początku musiałam czymś trawę odizolować, bo rok temu to w tej trawie wszystko wschodziło nawet słonecznik, a najwięcej owsika mięty i ostów, część udało się wyplenić koszeniem część trzeba było ręcznie wyrywać, a i to jest miks chwastów wieloletnich i te najbardziej się pchają w rabaty.
sylwia_slomc... 19:34, 20 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
Marzena..raczej na początku nie mieliśmy Forum.. nikt nam nie podnosił porzeczki.. i byłą tylko radość tworzenia
Tak się zastawiam jak wyglądałby ogród gdybym go tworzyła i planowała z Forum.

Nie ma się co czarować ....na pewno inaczej , ale nie byłoby tej oryginalności , która do Ciebie przyciąga.....i takiej kolekcji roślin też nie......., a tak pomyśl ile osób tym dobrem obdarowałaś......ile ogrodów dzięki Tobie Twoim radom z własnego doświadczenia skorzystało. Byłoby inaczej ,ale nie wiem czy lepiej Masz cudny ogród, na pewno wypiękniał jeszcze pod wpływem O.... , ale na początku już było pięknie
sylwia_slomc... 19:38, 20 lis 2015

marzena napisał(a)
no, Aniu oczywiście, forum poprowadziło nas w dobrym kierunku i zawsze o tym pamietam

Korzystajmy z dobrodziejstwa jakie nam podarowała Danusia jest łatwiej......a może trudniej bo wymagania wzrosły.......tylko w tym pędzie zmian nie straćmy swojej oryginalności i charakteru......moim zdaniem to też ważne. Korzystajmy mądrze i uczmy się na cudzych błędachA przyjaźnie i znajomości bezcenne. Gdzie indziej i z Kim mogłabym tyle o roślinach i ogrodzie gadać i nie zanudzić słuchacza lub czytającego
sylwia_slomc... 19:39, 20 lis 2015

kasiek napisał(a)
No - super bez tych plastików Pięknie i naturalnie, wiadomo że drzewa potrzebują czasu i cierpliwości

Cieszę się , że zmiana wyszła in plus. Raz mi się coś udało
sylwia_slomc... 19:43, 20 lis 2015

Katkak napisał(a)

A wierzcie mi - widok jest w dechę . Wiem, byłam, widziałam i podziwiałam .

Takie usytuowanie ma swoje plusy i minusy
Plusy dla podgladających i jak się już w dobrą drogę skręci to ciężko przegapić, dla nas cisza i spokój , a minusy bo w stroju, czy w pidżamie nie polatam nawet jak drzewa urosną bo dalej będzie widać co robię
Katkak 19:51, 20 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Takie usytuowanie ma swoje plusy i minusy
Plusy dla podgladających i jak się już w dobrą drogę skręci to ciężko przegapić, dla nas cisza i spokój , a minusy bo w stroju, czy w pidżamie nie polatam nawet jak drzewa urosną bo dalej będzie widać co robię

E tam, ja czasem w piżamce śmignę gdzieś z rana, a sąsiadów mam tuż za płotem . Ważne, że choć piżamka jest na grzbiecie .
sylwia_slomc... 19:54, 20 lis 2015

Katkak napisał(a)

E tam, ja czasem w piżamce śmignę gdzieś z rana, a sąsiadów mam tuż za płotem . Ważne, że choć piżamka jest na grzbiecie .

Wszystko zależy od tego jaka to pidżamka jest ha ha.....ja w zimie to takie bardziej dresowe , ale latem już nie koniecznie
Katkak 19:55, 20 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wszystko zależy od tego jaka to pidżamka jest ha ha.....ja w zimie to takie bardziej dresowe , ale latem już nie koniecznie

Sąsiad też musi mieć coś od życia
sylwia_slomc... 20:03, 20 lis 2015

ha ha ha
Mala_Mi 20:05, 20 lis 2015

marzena napisał(a)
no, Aniu oczywiście, forum poprowadziło nas w dobrym kierunku i zawsze o tym pamietam

Ale byłyśmy szczęśliwsze.. nie było porównań i takich tam... była radość ze wszystkiego, a teraz kręcimy nosem i się dołujemy