Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 09:57, 14 lut 2016

Sylvana napisał(a)

Ja swojej nie przykryłam, bo sprzedawca powiedział, że nie trzeba bo na wiosnę i tak się podcina.
Teraz żałuję, bo zmarzła.
Wygląda trochę inaczej niż Twoja - nie ma białych końcówek, ale cała jakoś tak zszarzała a czubki oklapły i się odłamały.
Jak ją przycinałaś?
Przy ziemi, czy coś zostawiałaś...bo nie wiem co zrobić ze swoją.
Od korzeni widzę odbiła

Mojej ścinałam rok temu tylko to co wyglądało na chore, ale teraz to nie wiem. Ona rośnie w zaciszu , ale widzę, że te na dużym ogrodzie co całą zimę tak ładnie świeciły teraz wyglądają na umarznięte lub chore no i nie wiem , a do tego coś im liście szarpie.
Zając poobgryzał mi trzmielinę oskrzydloną coś mam pecha do tych trzmielin
sylwia_slomc... 10:00, 14 lut 2016

Dorotka napisał(a)
Widzę że i Ty działasz w ogrodzie na całego.
Dzisiaj taka piekna pogoda że aż mnie nosi żeby w ogród wypalić no ale...jeszcze się wstrzymam...

My się przymierzamy stopkę na środku do mostka przykręcić bo wczoraj zrobiona, ale już ciemno było, żeby mocować, a tak to niedziela jest dla odpoczynku i relaksu, choć mało która kobieta tak ma po całym tygodniu pracyTrzeba obiadek wyszykować i muszę jakieś ciasto bezglutenowe popełnić bo młodszy jutro ma urodziny i byłby zawiedziony strasznie.........ot takie wypoczywanie.......czyli to co zawsze
sylwia_slomc... 12:41, 14 lut 2016

No i zapadła decyzja spacer do ogrodu ze znajomymi, słonko świeci i jest cieplutko , ale wilgoć i bliskość gór czuć w kościach

Wiosny coraz to więcej i kolejne roślinki się wybudzają

Chłopcy wczoraj wkopali plastry w trawie , które prowadzą do szałasu

sylwia_slomc... 12:44, 14 lut 2016

tym sposobem ścieżka dotarła na samą górę

rokitniki teraz srebrzą się korą , a za miesiąc pokażą srebrne listeczki

a ten cyprysik żółciutki , aż miło
sylwia_slomc... 12:47, 14 lut 2016

ten też świeci

i ciut więcej kolorku

a eMuś robił pomiary pod stopkę do mostku

czyli wylądował chłopina pod mostem ha ha ha
Katkak 17:19, 14 lut 2016

Kochanych masz tych chlopakow Sylwus. A awojtos biedaczysko pod mostem powiadasz? To ladnie Mu zonka za pomoc odplacila .
Katkak 17:20, 14 lut 2016

Przepraszam Wojtka za male w, ale na tablecie pisac nie umiem .
kasiek 19:34, 14 lut 2016

Ale Wojtek ma profesjonalną pozycje Super fotka! I piękne te plastry u Ciebie, sama takie bym w lesie położyła
sylwia_slomc... 19:58, 14 lut 2016

Właśnie się oboje z Waszych wpisów ubawiliśmy, byliśmy na spacerku dzisiaj , i popatrzyłam trochę na rośliny dochodzę do wniosku, że trzmieliny drobnolistne są nie do zdarcia , a te kolorowe zielono żółte strasznie delikatne i chyba padną niestety.........z turzycami też u mnie kiepsko bo co odrosną to zając , albo bażanty załatwiają na amen......ciekawe co będzie z rozplenicami w brzeziniaku........i red baronem......też uje?
A naparstnice na ten przykład mu chyba nie smakują. Znaleźliśmy też dzisiaj oczko w siatce ,którym ostatnio przełaził bo mocno siatkę w dół naciągnął(a)
świeży nawóz też zostawiony. Chyba się trzeba pogodzić z tym , że dobrowolnie sobie nie pójdzie na stałe i prędzej lub później , ale pewnie prędzej trzeba będzie jeszcze jakiś drucik przepleść dodatkowo przez dwa oczka bo inaczej będzie właził.
Melduję, że masę komarów dzisiaj widziałam, czyli owady się budzą na całego
A w Wydarzeniach pokazali właśnie pierwszy bocian przyleciał....wiosna u progu stoi
sylwia_slomc... 20:04, 14 lut 2016

Zakupiona dalsza i najważniejsza część kominka.....będzie można w marcu popracować nad zakończeniem tematu Gospoda

taka ławeczkę popełniliśmy wczoraj do brzeziniaka

eM chciał dać siedzisko odwrotnie ,ale nie marzą mi się drzazgi w wiadomym miejscu, a bez tego by się nie obyło bo to po rozłamaniu pnia , a nie po cięciu piłą.......i żal mi było chować tą piękną korę w dół.......sprawdziłam wygodna

nogi ma różnej długości bo zbocze jest pochyłe mocno, zostało ją jeszcze wkopać
Druga będzie kompletnie inna