Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Tesska 10:20, 11 lip 2015

Ogrom pracy , pracy pracy , jest bardzo ładnie wszystko dopracowane , biedna Guncia rozczochrana ale stoi mocno na nogach
sylwia_slomc... 23:58, 11 lip 2015

Witaj Zawitko w moim "ogródzie"- będzie mi bardzo miło.
sylwia_slomc... 00:02, 12 lip 2015

Bardzo się Tereniu o nią bałam Wiesz te ogromne liście działają jak żagle, ale popatrz jaką ma zdolność odwracania łodyg by sprawiać jak najmniejszy opór dla wiatru, to samo z deszczem jak pada unosi je wysoko do góry by woda spływała na korzenie. Potrafi tak w 15 min się przeistoczyć.
Dorota123 11:27, 13 lip 2015

Widzę, że konsekwentnie idziesz do przodu, tak trzymaj. Jak rośliny radzą sobie z suszą?
U mnie jest strasznie sucho, obawiam się, że nie dam rady wszystkiego uratować.
Karol99 22:45, 13 lip 2015

Witam się.
07_Rene 22:48, 13 lip 2015

dominika_ napisał(a)
Za ten Twój aparat to bym normalnie udusiła...

hi hi

Widzę nowe płotki wiklinowe Fajne... i korę będą przytrzymywać
sylwia_slomc... 22:54, 13 lip 2015

Dorotko roślinki poradziły sobie napisałabym z małą naszą pomocą gdyby nie polegała ona na codziennym tachaniu konewki i wiader po całym ogrodzie, żeby dostarczyć im choć trochę wilgoci. Dziś w nocy i w ciągu dnia wreszcie troszkę popadało, a jak wbiliśmy łopatę w ziemię to się okazało, że wilgoć sięga tak 3-4 cm w głąb no to żeby coś podlało z nieba musiałoby tak padać z tydzień. Na razie uschły jedynie roślinki świeżo szczepione czyli takie, które nie zdążyły się jeszcze ukorzenić, no i trawa częściowo, no ale trawa przecież odrośnie.
Dziś jak zaszliśmy to się okazało że cały trawnik jest w małe dziureczki jak po aeracji i napowietrzaniu, bo dżdżownice pozabierały sobie w głąb uschnięte źdźbła trawy - próchnica będzie no i pewnie za nimi pojawią się znowu kretowiska
sylwia_slomc... 23:37, 13 lip 2015

Witaj u mnie Karolu, wpadłam do Ciebie z rewizytą i jestem pod wrażeniem tak ogrodu jak i Twojego młodego wieku i talentu, mam syna, który jest Twoim rówieśnikiem i pomaga w ogrodzie jak musi, jak nie musi to sam ani trochę, młodszy 13 lat posadził sobie dwie rabatki takie eksperymentalne i się uczy, ale z zapałem różnie jest. Twoi rodzice pewnie są dumni z takiego zdolnego ogrodnika, fajnie, że Cię wspierają.
sylwia_slomc... 23:39, 13 lip 2015

Renia to przez te zdjęcia, te płotki są z piór od boazerii
sylwia_slomc... 11:05, 14 lip 2015

Od wczoraj nasz ogród na mapie - myślałam, że automatycznie przy założeniu wątku się pokazał ups - ale już się poprawiłam. Dużo nas w okolicy, można by taki rajd po ogrodach zrobić, co tydzień lub dwa spotkanie w innym ogrodzie?