Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

anbu 20:16, 28 kwi 2016

Wpadłam dziś do chaty po pracy i od razu poleciałam do sąsiadki po odkurzacz Przytargałam pudło ciężkie do domu i otwarłam a tam same cuda
Przyznam się bez bicia, że co niektóre roślinki pierwszy raz moje oczy widziały i łapki macały Wszystko mi się podoba bałdzo, bałdzo Kopytnik jest czaderski i hosta i trawki i wszytko

To ten malutki carex myślę super mi się podoba

Toszko
anbu 20:33, 28 kwi 2016

Następnie z prędkością światła wstawiłam obiad (nawet nie wiedziałam, że tak można ) i poleciałam do ogrodu.
Dorwałam worek i pognałam z dzieciem moim młodszym do lasku za naszym domem. Nazbierałam ściółki, kurcze szybko poszło, myślałam że będzie to dłużej trwało

W przyszłym tygodniu będę miała więcej czasu, to zacznę przekopywać rabatę pod kwasoluby i przyniosę więcej ściółki. Muszę przenieść przechowalnik.
Martwi mnie to, że za chwilę będę miała więcej przechowalnika niż ogrodu

Widzę, że mój eMuś też w kreta się bawi podczas mojej bytności w pracy Tylko wykopuje te dreny i zakopuje. Myślę sobie, że on musi mieć w głowie pudełko dotyczące odrenowania naszego terenu, bo ja bym za diabła tej sieci nie zapamiętała hi hi

Toszka 20:40, 28 kwi 2016

Dla podczytujących małe wyjaśnienie, dlaczego paczkę nazywamy "odkurzaczem" - pudło było po odkurzaczu o czym Anulę uprzedziłam po doświadczeniu z paczką spakowaną w pudełku po butach na widok której obdarowana osoba w pierwszym momencie wpadła w panikę, kiedy to buty zamówiła

Anulko, tego carexa "incognito" podziel palcami na kępki po 3-5 ździebełek (max. do 10). Po roku będziesz miała właśnie takie słodkie kępki

Pod hakone wykop płaski dołek, przekop z korą po szerszym obrębie, "rzuć" placek w dołek, korzenie na boki, upchnij delikatnie ziemię pod spód i wokół, podlej i tylko jesli nie będzie deszczu raz w tygodniu podlewaj przez ten sezon. Wybrałam najmniej "wystartowaną" kępę, by liście nie ucierpiały w transporcie. Te mocno "wystartowane" mają już liście ok 30cm. Twoja zaraz wystartuje. Chyba, że chcesz podzielić, to nożem delikatnie przetnij.

Ice Dencer skromnie Tam masz dwie kępki z przyrostami. Posadź na razie przy stożkach przy garażu. Sadź na tym łysym placku

Kopytnik w fazie "niemowlaka". Potem listki urosną i będą wielkości mniej-więcej fiołka afrykańskiego.
anna_t 20:42, 28 kwi 2016

ty się cisz ze Twój ma takie pudełko, mój ani jednego dotyczącego ogrodu nie ma

anbu 20:45, 28 kwi 2016

Zabezpieczyłam roślinki od Iwonki i wzięłam się za buksy.
A to efekt Muszę dokupić ze dwie paletki bo brakło
Brakuje kulek, kulek i kulek no i jakiegoś wypełniacza

Dominika11 20:48, 28 kwi 2016

wow fajny ten odkurzacz
jolanka 20:49, 28 kwi 2016

Toszka napisał(a)
Dla podczytujących małe wyjaśnienie, dlaczego paczkę nazywamy "odkurzaczem" - pudło było po odkurzaczu o czym Anulę uprzedziłam po doświadczeniu z paczką spakowaną w pudełku po butach na widok której obdarowana osoba w pierwszym momencie wpadła w panikę, kiedy to buty zamówiła

Anulko, tego carexa "incognito" podziel palcami na kępki po 3-5 ździebełek (max. do 10). Po roku będziesz miała właśnie takie słodkie kępki

Pod hakone wykop płaski dołek, przekop z korą po szerszym obrębie, "rzuć" placek w dołek, korzenie na boki, upchnij delikatnie ziemię pod spód i wokół, podlej i tylko jesli nie będzie deszczu raz w tygodniu podlewaj przez ten sezon. Wybrałam najmniej "wystartowaną" kępę, by liście nie ucierpiały w transporcie. Te mocno "wystartowane" mają już liście ok 30cm. Twoja zaraz wystartuje. Chyba, że chcesz podzielić, to nożem delikatnie przetnij.

Ice Dencer skromnie Tam masz dwie kępki z przyrostami. Posadź na razie przy stożkach przy garażu. Sadź na tym łysym placku

Kopytnik w fazie "niemowlaka". Potem listki urosną i będą wielkości mniej-więcej fiołka afrykańskiego.

Wspaniała instrukcja. Ale zazdroszczę Ja dzisiaj dzieliłam po raz pierwszy carexa i żurawki. Mam nadzieję, że przeżyją te operację.
Dominika11 20:49, 28 kwi 2016

Ania widzę, że działasz - super
jolanka 20:52, 28 kwi 2016

anbu napisał(a)
Zabezpieczyłam roślinki od Iwonki i wzięłam się za buksy.
A to efekt Muszę dokupić ze dwie paletki bo brakło
Brakuje kulek, kulek i kulek no i jakiegoś wypełniacza

Co ile sadziłaś bukszpaniki? Ja co 10-15 cm, przyszedł jakiś taki, spojrzał i kazał mi wyciągać co drugiego Kulki sama robiłam z wypasionych sadzonek
lindsay80 20:53, 28 kwi 2016

Coś mi ta historia z pudłem po butach przypomina