Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

elka_ 08:48, 30 cze 2016

anbu napisał(a)
Ramy po zachodzie słonka, lepiej widać bo nic nie odbija Jest ok
A grujecznik mnie zaskoczył pozytywnie. Po płotem wyglądał średnio :/ A po posadzeniu to takie fajne zgrabne drzewko, wygląda jak jabłonka

Aniu, pierwszy raz widzę takie zabiegi.
Mam miłorząb na pniu, dałam mu trzy paliki i to wystarcza. Widziałam, że tak robią w ogrodzie przy Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu.

Pozdrawiam cieplutko
LyraBea 09:14, 30 cze 2016

Ja również jestem zaskoczona, że część roślin masz taką dojrzałą a myślałam, że dopiero co zaczęłaś działać w ogrodzie. Rabaty się szykują z rozmachem, operację powiększenia cycka będzie przechodzić a odciągi tworzą skomplikowany układ ogrodowy Niech Ci się ładnie i szybko ukorzenią te aż do nieba niemal drzewka.
Zana 14:27, 30 cze 2016

Ania jak ja Ci tych nieszczęsnych tuj i drzew zazdraszczam!!!.
Tuje określam jako nieszczęsne, bo ja za nimi nie przepadam, ale robotę jako tło robią dobrą i muuuszę je wreszcie posadzić.
Mira104 15:27, 30 cze 2016

Bardzo fajne drzewa, no i fajnie wyszło Jesienią jak nabiorą koloru to będzie przepięknie. Ja już też zaczynam poszerzać rabaty
Mira104 07:12, 01 lip 2016

Ania daj mi instrukcję wiązania drzew Muszę moją brzozę powiązać.
anbu 07:43, 01 lip 2016

Efffa dojrzały ogród mówisz? Hmm ... trzyletnie rośliny mam właśnie na tarasie, ale on też raczej do przeróbki

Asiu moje tawuły też zaniedbane, busz się zrobił

Mira to ambrowiec Gum ball, rośnie w kulkę Jaka instrukcja wiązania drzew? Tu nie ma instrukcji Okładasz pień grubym materiałem aby się nie uszkodził, przywiązujesz sznurki tak aby drzewo było w pionie To wszystko

Karol no mi ta rabata się nie podoba, wszytko do przesadzenia A ziemię zarosła irga pozioma.

Elu zapalikowane mam Umbry. Pozostałe drzewa są już zabezpieczone odciągami, myślę że to zależy od wielkości drzewa. Mój buk raczej nie dałby się zapalikować. Na razie tak musi zostać

Anulko ja też się cieszam, że ramy posuwają się do przodu. Jeszcze cis, kilka kulek jakieś krzaczory większe i będę sadzić kwitnące popierdułki No nie mogę się doczekać

Monia, Aga, Alicjo, jazzy, Marzenko, Marta, wrobelki, Kami, Beata dzięki
ag_zie 11:15, 01 lip 2016

Aniu, a w tej irdze poziomej bardzo chwasty rosną? Czy raczej się nie wydostają ponad irgę? I ile lat ma Twoja?
Szukam czegoś takiego
anbu 11:27, 01 lip 2016

Aga w mojej irdze nie ma chwastów, bo jak ją posadziliśmy to od razu wysypaliśmy grubo korą. Teraz zarosła tak jak widać, w sumie już w zeszłym roku był busz i nic nie przerastało.
Czytałam gdzieś, że można sadzić irgę bez wysypywania kory ale przez pierwsze dwa lata trzeba mocno pilnować aby się nie zachwaściła, bo potem ciężko wypielić, ciężko rękę włożyć :/
W trzecim roku jest już bardzo ekspansywna, panoszy się strasznie, co dopiero ją ciachałam a widzę że ma już wąsy które należy przyciąć Taka to ta irga
eM mój ostatnio zagadywał aby ją ogolić, wykopać i przenieść na przedpłocie ale ja nie wiem czy taka akcja ma szansę powodzenia Marzy mi się taras jak przy białym domu
anbu 21:05, 01 lip 2016

Helo

Byłam dziś w szkółce Nic ciekawego nie było, buksy były ale bardzo, bardzo słabe :/ W sumie to nic nie dało się wybrać, więc szukam dalej

Taka hakone była:

Ona wygląda jak Hakonechloa macra Aureola, dla mnie to one niczym się nie różnią.
I tu moje pytano czy to są te same hakone czy jednak ta ze zdjęcia to jeszcze jakaś inna odmiana o której istnieniu ja nie wiem?
O co chodzi?
Psiamama 21:16, 01 lip 2016

Jak przeczytałam "heloł byłam w szkółce" to już się szykowałam na zdjęcia twoich jak zwykle cudnych zakupów.