Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

anbu 22:07, 12 kwi 2017

Wydepilowałam moje hortki a gdy obrywałam im te listki czułam się okropnie
Przez to traumatyczne wydarzenie, zamknę się w sobie, no zamknę się i już ...
Toszka 22:20, 12 kwi 2017

anbu napisał(a)
Wydepilowałam moje hortki a gdy obrywałam im te listki czułam się okropnie
Przez to traumatyczne wydarzenie, zamknę się w sobie, no zamknę się i już ...

ale jak czytam to żyjesz

Depilacja to zazwyczaj traumatyczne przeżycie, ale warte dla gładkich nóżek
Makusia 22:22, 12 kwi 2017

Aniu tylko w dół nie patrz!
Mira104 09:12, 13 kwi 2017

Za to jakie przyjemne będą w dotyku (nóżki)
malgol 13:16, 20 kwi 2017

Uśmiałam się przy tych nóżkach

Ale przyszłam po radę do Toszki...pisałaś chyba u Ani Rózanki, żeby nie kupować cisów z gołym korzeniem bo kiepskie są rokowania. A mi w szkółce zaproponowano właśnie takie cisy,ale ponoć dobrze zabezpieczone: najpierw żelem zatrzymującym wilgoć i zadołowane w wilgotnym podłożu. Brac? Zaklinają się ,że nie ma szans ,żeby się nie przyjęły...dobra cena więc proszę poradź

A tak poza tym to patrze ,że Ania długo milczy...czyżby trauma po depilacji ja jednak dobiła?
Kawa 13:21, 20 kwi 2017

Anula żyjesz po świętach?
hortki przeżyły depilację chyba lepiejod ciebie
BasiaLT 13:23, 20 kwi 2017

Ja też jestem ciekawa dalszego ciągu depilacji
Konieczki 20:47, 20 kwi 2017

Toszka napisał(a)

ale jak czytam to żyjesz

Depilacja to zazwyczaj traumatyczne przeżycie, ale warte dla gładkich nóżek

Iwona ja Cie uwielbiam
Toszka 23:25, 20 kwi 2017

malgol napisał(a)
Uśmiałam się przy tych nóżkach

Ale przyszłam po radę do Toszki...pisałaś chyba u Ani Rózanki, żeby nie kupować cisów z gołym korzeniem bo kiepskie są rokowania. A mi w szkółce zaproponowano właśnie takie cisy,ale ponoć dobrze zabezpieczone: najpierw żelem zatrzymującym wilgoć i zadołowane w wilgotnym podłożu. Brac? Zaklinają się ,że nie ma szans ,żeby się nie przyjęły...dobra cena więc proszę poradź

A tak poza tym to patrze ,że Ania długo milczy...czyżby trauma po depilacji ja jednak dobiła?

Gosiu, na jesieni, jak dziewczyny postanowiły kupić te cisy to pisałam jakie mam obiekcje. Teraz dołożyło się więcej informacji i tym bardziej trzymam kciuki za nasze ogrodniczki-nabywczynie tego towaru.
Z tego co wiadomo to są to cisy z Holandii, z uprawy parapetowej pod osłonami. Materiał szkółkarski. Na ile znam procedury to są pakowane w pęczki i zanurzane w roztworze hydrożelu i zabezpieczone torfem dla utrzymania wilgoci na czas transportu. Normalna procedura jest taka, że rośliny po podróży powinny być bezzwłocznie posadzone w gruncie lub doniczkach.
Tak powinno być zrobione. W tym przypadku jednak sprzedawca jest tylko pośrednikiem, który nie dba o jakość i kondycję roslin. Zwłaszcza, że to cis, czyli roslina o mięsistych, białych korzeniach, które niestety bardzo szybko zasychają i obumierają. Nawet cisy kopane, z dużą bryłą korzeniową zawsze odchorowują uszkodzenie korzeni, które przecież w dużej części są chronione bryłą ziemi.
Będę sarkastyczna - każdy sprzedawca chcąc sprzedać towar będzie dawać słowne gwarancje bo... jak rozmowa Ani z panem pokazała słowne gwarancje nic nie kosztują, a winę zawsze mozna zrzucić na nabywcę Ważne by towar sprzedać i by byznes sie krencił

Odnośnie tych cisów - wszystko zależy od tego ile rośliny leżały u pośrednika...
malgol 07:58, 21 kwi 2017

Dzięki Toszko, obejrzę te cisy,ale bardziej z ciekawości.Chyba nie zaryzykuje