Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

bozena72 09:21, 18 paź 2011

Witaj Kasiu trzymam kciuki za motywatora ) żeby wszystko poszło szybciutko po Twojej myśli no i czekamy na efekty )

Pozdrawiam
justi 20:38, 18 paź 2011

Kopania pewnie ciąg dalszy. Kasia zapracowana.....
KasiaWB 21:12, 18 paź 2011

Niage napisał(a)
Kasiu, wspaniały czas dla Was Ja budowę domu wspominam bardzo miło, a sama załatwiałam i nadzorowałam wszystko i nerwów nie straciłam, czego i Wam życzę Mieszkam już 4 lata w nowym domu.

Witaj Niage dzięki za odwiedziny i ja mam nadzieję, że będę wspominać miło ) narazie tylko sąsiadka mi podniosła ciśnienie stwierdzając, że nie życzy sobie abym wymurowała od niej mur, no i że w ogóle z nią tego nie skonsultowałam, zresztą nie tylko tego )))) prawo jest jednak po mojej stronie i oczywiście fundament pod mur już jest, teraz szukam fajnej i niedrogiej cegły ))
KasiaWB 21:14, 18 paź 2011

bozena72 napisał(a)
Witaj Kasiu trzymam kciuki za motywatora ) żeby wszystko poszło szybciutko po Twojej myśli no i czekamy na efekty )

Pozdrawiam

Witaj Bożenka efekty to będą dopiero w 2013 )) ale zimą będę Was męczyć rysunkami przyszłego ogrodu i nie tylko )) Liczę na Wasze uwagi
KasiaWB 21:15, 18 paź 2011

justi napisał(a)
Kopania pewnie ciąg dalszy. Kasia zapracowana.....

Justynka masz rację, sporo teraz spraw na głowie i najlepiej jakbym się sklonowała )
KasiaWB 21:27, 18 paź 2011

W weekend i u mnie mróz zadziałał - jednoroczne zostały niemal w całości usunięte z rabat, choć nie wszystkie np. zostały żółte małe aksamitki, bo swoim kolorem stanowią niejako pas ostrzegawczy dla robotników żeby mi nie włazili dalej na rabatę ))
Nie wiem co zrobić z klapniętymi hostami, zbrązowiałymi hortensjami, szałwiami - ściąć już? i jak?
Podobnie dalie - ściąć i wykopać i osuszyć bulwę?

Dzisiaj pokażę kilka zdjęć z lotu ptaka )

nasz zielony kącik, który powstał wiosną tego roku ) teraz już wiecie dlaczego tylko tam to było możliwe )

w oczekiwaniu na przyjazd betoniarki

tutaj "romantyczne" zdjęcie - pompa w towarzystwie żurawek i host )
Sebek 21:36, 18 paź 2011

Nooo

Ale i tak uważają na te nasadzenia

Romantyczne zdjęcie podoba mi się '
KasiaWB 21:42, 18 paź 2011

Hostowisko pod sosnami i klapnięte od mrozu hosty. Zostawić takie czy ściąć? Po prawej widać zbrązowiałe dalie nimi też muszę się zająć.... jak tylko ustalę gdzie są obecnie narzędzia widać też trochę werben, choć niestety kilka się połamało ((((

Najmłodsza inwestorka
Sebek 21:57, 18 paź 2011

Inwestorka widać zadowolona

Dalie zetnij i wykop, trochę przesusz i do torfu lub trocin.

Hosty też zetnij, inne byliny u mnie się normalnie trzymają, więc jeszcze nie ściąłem, ale hosty wczoraj.

Hortensje tnij wiosną
KasiaWB 22:02, 18 paź 2011

Sebciu, wielkie dzięki za informację jeszcze dopytam o te hosty: ściąć całkiem? na równo z ziemią?
a co robisz z kanami?