Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:19, 07 lis 2011

monteverde napisał(a)
Kasiu nóg nie połamałam

a to i racja )) to na pokrzepienie jakiś kawałeczek trzeba włączyć
KasiaWB 22:20, 07 lis 2011

an_tre napisał(a)
Jeśli możesz to przesadzaj , nie czekaj soboty, zbliżają się przymrozki

oj chyba nie dam rady na tygodniu w piątek i niedzielę nie wypada jak nie zmrozi to jednak chyba zostaje sobota....
KasiaWB 22:26, 07 lis 2011

ell napisał(a)
Ale zostawisz choć troszeczkę tego drewienka i cegiełek ?

na elewacji nie będzie ani troszeczkę drewienka ....tylko za domem będzie, takie do kominka ))
A cegiełki - będą będą, ale nie aż tyle co na rysunku choć będą również i w takich miejscach, których projekt nie przewidywał myślę, że będzie akurat
a dlaczego? a dlatego, że projekt jest domem wizualnie nowoczesnym, a ja chcę go trochę postarzyć ) ..bo zapatrzyłam się na zdjęcia z angielskich, holenderskich i innych klimatycznych ogrodów... Na zmianę projektu było już za późno, ale do wykończenia jeszcze mam trochę czasu na przemyślenia zimą zaplanujemy
ell 22:37, 07 lis 2011

Tak - masz rację, to raczej nowoczesny projekt. Ze mnie taki niecierpliwy człowiek, że już bym chciała zobaczyć efekt końcowy, ale nie zważaj na mnie i trzymajcie się swojej wersji. To przecież Wasz dom.
Pszczelarnia 23:15, 07 lis 2011

Jeszcze można przesadzać? Mam derenia elegantissimę do wyciągnięcia zza uli na widok publiczny ..... . Merci!
Martek 23:35, 07 lis 2011

Pewnie ,że można przesadzać tylko podlać należy
Kasia czemu w piątek nie wypada pracować w ogrodzie ?
hanka_andrus 06:10, 08 lis 2011

11 listopada =ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI= WYWIEŚ FLAGĘ!
Wieloszka 11:04, 08 lis 2011

KasiaWB napisał(a)

Witaj Agnieszko! dziękuję, jesteś bardzo miła Masz bardzo piękny dom i ogród, tym bardziej mi miło, że do mnie zajrzałaś choć nie ma co pokazywać będę zimą podpytywać Cię o różne materiały, kolory itd., które masz u siebie - uprzedzam lojalnie ))
Nie pokazywałam dotychczas projektu mojego domu, bo to przecież forum o ogrodach zrobiłam to na prośbę Bogdy, bo mnie już kilka razy pytała o to )) i może w sumie dobrze, bo będzie można również i to brać pod uwagę przy planowaniu ogrodu
Mnie ten projekt też zachwycił od razu jak go zobaczyłam, potem obejrzałam jeszcze tysiące innych i ..... wróciłam do tego i już z nami został zdaje się, że i ten projekt powstał 2 lata temu na zamówienie pewnego pana J. z okolic Łodzi jego dom też już stoi i wygląda bardzo ładnie nasz będzie wyglądał całkiem inaczej, choć sam kształt się nie zmieni
Pozdrawiam! i liczę na wsparcie

Kasiu, jeśli tylko w czymkolwiek będę mogła Ci pomóc- jak najbardziej Według mnie projekt domu, który wybrałaś idealnie nadaje się na postarzanie i po przeczytaniu jeszcze raz niektórych wpisów widzę, że zabierasz się za to bardzo konkretnie i od podstaw! Gratuluję Ja nie byłam taka na 100% zdecydowana i teraz żałuję - bo z kolei chciałam bardzo nowoczesny dom, a przez brak zdecydowania wyszedł trochę za tradycyjny. Dobrze, że już teraz zastanawiasz się na wyglądem/kolorami elewacji pod kątem ogrodu. Mój kolor po niespełna 2 latach mnie denerwuje i wg mnie nie pasuje do ogrodu, ale zmiana koloru na całej elewacji to duże wyzwanie i jeszcze pewnie na to poczekam Więc trzymam kciuki, żebyś Ty zrobiła wszystko "zgodnie z planem" i swoimi marzeniami i nie musiała żałować raz podjętych decyzji
Pozdrawiam serdecznie
Gardenarium 12:02, 08 lis 2011

Kasiu obejrzałam kilka ostatnich stron no i oczywiście projekt domku wymarzonego, no piekny jak w Konstancicie na Konstancji, bardzo podobny. No to czyżby szykowała się ogród nowoczesny? Bardzo sie cieszę.

A teraz podlej swoje rosliny zumozielone dobrze przed zimą, to jest teraz najważniejsze.
Pozdrowienia

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 17:24, 08 lis 2011

Ja też pozdrawiam a projekt bardzo fajny.