Witaj Kasiu,
zachwycił mnie projekt Twojego domu - właśnie taki o jakim marzę (szkoda, że 2 lata temu zbudowaliśmy inny ) Będę zaglądać i kibicować!
Pozdrawiam serdecznie
dzięki. Nie byłam niestety kilka ostatnich dni na działce, bo nie miałam zupełnie czasu i nie widziałam jak teraz wygląda mur tj. po wyschnięciu zaprawy i czy jest spodziewany efekt dzisiaj skoczę i później pokażę zdjęcia )
Witaj Agnieszko! dziękuję, jesteś bardzo miła Masz bardzo piękny dom i ogród, tym bardziej mi miło, że do mnie zajrzałaś choć nie ma co pokazywać będę zimą podpytywać Cię o różne materiały, kolory itd., które masz u siebie - uprzedzam lojalnie ))
Nie pokazywałam dotychczas projektu mojego domu, bo to przecież forum o ogrodach zrobiłam to na prośbę Bogdy, bo mnie już kilka razy pytała o to )) i może w sumie dobrze, bo będzie można również i to brać pod uwagę przy planowaniu ogrodu
Mnie ten projekt też zachwycił od razu jak go zobaczyłam, potem obejrzałam jeszcze tysiące innych i ..... wróciłam do tego i już z nami został zdaje się, że i ten projekt powstał 2 lata temu na zamówienie pewnego pana J. z okolic Łodzi jego dom też już stoi i wygląda bardzo ładnie nasz będzie wyglądał całkiem inaczej, choć sam kształt się nie zmieni
Pozdrawiam! i liczę na wsparcie
Domek, faktycznie, jak talaladobrze, że wiesz kto ma taki sam-w'praniu' zawsze wychodzą drobne szczegóły i błędy w projekcie, a jeśli jest ktoś kto ma taki sam projekt zawsze może podpowiedzieća to, że pokazałaś projekt to dobrze-ogród zawsze lepiej planować do budynku, niż odwrotniemi się podoba taras i fajne duże okna
nawiązałam kontakt z człowiekiem, dla którego powstał ten projekt, a teraz już krąży w normalnej sprzedaży. Poza tym byłam na 2 budowach i jestem w kontakcie z innymi ludźmi, którzy również budują ten dom my zrobiliśmy wiele zmian pod nasze oczekiwania i jak już pisałam, będzie podobny ale nie taki sam poza tym wybierając projekt już myśleliśmy o zieleni, a teraz jak prace ruszyły, to wiele decyzji podejmujemy pamiętając również i o ogrodzie
Pisałam, że dzisiaj pokaże zdjęcie wyschniętego muru... Wyszedł pięknie, ale zdjęcie jutro, bo dzisiaj było już niestety za ciemno na robienie zdjęć.
A odnośnie ogrodu, to mam pytania:
1) myślicie, że można już okrywać rośliny np. bukszpany?
2) czy można ewentualnie jeszcze coś przesadzać? ........niestety będę zmuszona jeszcze przesadzić trochę roślin, choć będzie to trudne
Kasiu wiele się u ciebie dzieje lubię tu wpadać i śledzić co nowego na budowie jestem pod wrażeniem i mój M też, bo często pokazuję mu nowe fotki z twojej działki