Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 19:51, 08 lis 2011

ell napisał(a)
Tak - masz rację, to raczej nowoczesny projekt. Ze mnie taki niecierpliwy człowiek, że już bym chciała zobaczyć efekt końcowy, ale nie zważaj na mnie i trzymajcie się swojej wersji. To przecież Wasz dom.

witaj Ell ze mnie też niecierpliwy człowiek chciałabym już spacerować po swoim ogródku )
KasiaWB 19:54, 08 lis 2011

hanka_andrus napisał(a)
11 listopada =ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI= WYWIEŚ FLAGĘ!

Widzę, że Hania już zdążyła odpowiedzieć na pytanie dziękuję
monteverde 20:11, 08 lis 2011

dzisiaj sąsiedzi w okna powłazili jak podlewałam swoje zimozielone chyba myśleli,że mi odbiło, bo rano był ostry szron
KasiaWB 20:34, 08 lis 2011

Wieloszka napisał(a) [/quote

Kasiu, jeśli tylko w czymkolwiek będę mogła Ci pomóc- jak najbardziej Według mnie projekt domu, który wybrałaś idealnie nadaje się na postarzanie i po przeczytaniu jeszcze raz niektórych wpisów widzę, że zabierasz się za to bardzo konkretnie i od podstaw! Gratuluję Ja nie byłam taka na 100% zdecydowana i teraz żałuję - bo z kolei chciałam bardzo nowoczesny dom, a przez brak zdecydowania wyszedł trochę za tradycyjny. Dobrze, że już teraz zastanawiasz się na wyglądem/kolorami elewacji pod kątem ogrodu. Mój kolor po niespełna 2 latach mnie denerwuje i wg mnie nie pasuje do ogrodu, ale zmiana koloru na całej elewacji to duże wyzwanie i jeszcze pewnie na to poczekam Więc trzymam kciuki, żebyś Ty zrobiła wszystko "zgodnie z planem" i swoimi marzeniami i nie musiała żałować raz podjętych decyzji
Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko, masz bardzo ładny dom w pięknym ogrodzie - pozazdrościć nie wiem co chcesz od tej elewacji, jest bardzo atrakcyjna, no i te bonie też chcę je mieć u siebie uważam, że pasuje do ogrodu jeszcze poczekaj z decyzją, bo nie wiesz jak by to wyglądało w innej aranżacji )

Ja mam nadzieję, że mój plan się powiedzie i że rzeczywiście nie będę żałować pewnych decyzji ))

KasiaWB 20:35, 08 lis 2011

monteverde napisał(a)
dzisiaj sąsiedzi w okna powłazili jak podlewałam swoje zimozielone chyba myśleli,że mi odbiło, bo rano był ostry szron

))) dobre ))) zrób im zdjęcie następnym razem i pokaż na forum ))
KasiaWB 20:44, 08 lis 2011

gardenarium napisał(a)
Kasiu obejrzałam kilka ostatnich stron no i oczywiście projekt domku wymarzonego, no piekny jak w Konstancicie na Konstancji, bardzo podobny. No to czyżby szykowała się ogród nowoczesny? Bardzo sie cieszę.

A teraz podlej swoje rosliny zumozielone dobrze przed zimą, to jest teraz najważniejsze.
Pozdrowienia

Danusiu Kochana, dzięki za zajrzenie do mnie i rady
Niestety nie widziałam domu w Konstancinie o którym piszesz, ale może przejadę się jakiegoś wolnego dnia żeby zobaczyć przy okazji
No właśnie jeśli chodzi o styl to ciągle się miotam, bo jedna rzecz to jest to co mi się podoba a druga to co chciałabym mieć u siebie lub co mogę mieć u siebie, bo działka malutka i za bardzo się nie poszaleje
Zapatrzyłam się na Twoje relacje z angielskich ogrodów, a przy okazji domów i....się zakochałam. Jak wiesz uwielbiam też ogród minimalistyczny a także ogród z lustrem póki co z tego połączenia wychodzi mi .....angielski ogród minimalistyczny z lustrem)))) co z tego wyjdzie - czas pokaże napewno jest nad czym myśleć ))
Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Rodziny
anula_wn 10:25, 09 lis 2011

Kasiu, bardzo fajny domek
ja osobiście uwielbiam drewno na elewacji, dlaczego chcecie zrezygnowac...?
justi 13:30, 09 lis 2011

KasiaWB napisał(a)

))) dobre ))) zrób im zdjęcie następnym razem i pokaż na forum ))

Na mnie to się gapią jak latam z aparatem i robię fotki. Pewrnie sobie myślą.......po co ona tak te 'kfiotki', fotografuje
Gardenarium 13:31, 09 lis 2011

anula_wn napisał(a)

Ja chyba wiem i popieram, dużo z nim roboty, czarnieje i na elewacji robią się czarne zacieki, smugi.
Kolor robi się bez konserwacji kiepski.

Instagram Ogrodowiska
KasiaWB 22:34, 09 lis 2011

gardenarium napisał(a)

Ja chyba wiem i popieram, dużo z nim roboty, czarnieje i na elewacji robią się czarne zacieki, smugi.
Kolor robi się bez konserwacji kiepski.

Anulka również uwielbiam drewno w każdej postaci, podobnie jak inne surowce naturalne, ALE.... Danusia ma rację to jest jeden z powodów z drugiej strony też nie pasuje do mojej "angielskiej" koncepcji ).... choć zobaczymy co to w końcu z tego wyjdzie ) lubię prostotę i elegancję, za dużo wszystkiego nie może być, bo wprowadza nieład i niepokój. Cegła wystarczy. Tak mi się wydaje Co o tym myślisz Aniu?