Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 19:20, 20 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

Jestem z rewizytą, ale przeczytam wszystko jutro, bo dzisiaj padam na twarz!

Dobranoc

Witaj Justynko, spokojnie.... u mnie to dopiero nuuuda ) dom się dopiero zaczyna budować, więc jeszcze daleko mi do pasjonujących działań ogrodowych )) ale nadejdzie ten czas....mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości )))
dobrej nocy!

Kasia myślę, że nie jestem odosobniona lae chętnie bym zdjęcia budowy obejrzała chociaż kilka

Marzenko, narazie to nic ciekawego, w przyszłym tygodniu jak pogoda pozwoli zalejemy chudziaka ) jak będzie co pokazywać z budowy to pokażę
KasiaWB 19:24, 20 kwi 2012

Juzia_G napisał(a)
Kasia jaka nuda?????
W jeden sezon zrobiłaś kawał ślicznego ogródka!!!
Najbardziej podoba mi się mur....ale pewnie do czasu powstania domu, bo projekt wygląda obiecująco
Aleksandra fajna dzidzia...chociaż teraz to już pewnie kawał pannicy (Moja tylko rok starsza)

No to teraz czekam na fotorelacje z budowy...będzie się działo...
Życzę spokojnej pracy, bez niespodzianek i powodzenia!!!!

Cześć Justynko, no nuuuda i pobojowisko )) budowa pomału idzie, a ten zielony kącik już nie będzie taki sam jak był, wiele się zmieni )) a po budowie, to już w ogóle będzie całkiem inaczej ))) oczywiście!
Moja pannica bardzo ekscytuje się ogródkiem i bardzo chce pomagać, ale niestety to jeszcze nie ten wiek, bo więcej czasu poświęcam w ogródku jej niż pracy w ogrodzie, bo ciągle coś kombinuje ))

Jak napisałam Marzence, jak będzie co pokazywać z budowy to troszkę pokażę, chociaż wolę skupić się na roślinach, bo to mnie relaksuje, w przeciwieństwie do budowy ))
andziulka 19:30, 20 kwi 2012

Wszystko jest do przezycia My zaczynając budowę, przez rok nie mieliśmy światła i musiieliśmy kupić agregat prądotwórczy, który po pół roku ukradli Mieliśmy sporo przeżyć w czasie budowy, których Tobie nie życzę. Masz wodę, masz prąd, więc to już połowa sukcesu. Treraz trzeba uzbroić się w cierpliwość, Dobrze, że masz ogród, to masz zajęcie
KasiaWB 19:35, 20 kwi 2012

Dzisiaj nabyłam okazyjnie 2 świerki serbskie 100-120 cm )) mam nadzieję, że się przyjmą ) sadzić będę w przyszłym tygodniu jak znajdę czas. Kupiłam też 2 wilczomlecze chociaż jedna z pań klientek mnie ostrzegała żeby nie brać, bo później będę miała problemy z wytępieniem
Pokażę teraz co znalazłam wśród chwastów za płotem i przesadziłam do siebie. Jeszcze trochę zostało, więc pewnie znowu wybiorę się z łopatą chyba musiał tam być kiedyś ogródek

zdaje mi się, że to są piwonie potwierdzacie? czy może jakiegoś chwasta przyciągnęłam ? )))

a tu oprócz fiołków chyba narcyze? tak mi się wydaje po liściach ) gdzieś obok jest jeszcze zabiedzony tulipan, ale na zdjęcie się nie załapał

a teraz już coś z moich doświadczeń - oto hiacynty z ubiegłorocznej kompozycji parapetowej przyjęły się i co więcej nie zostały zeżarte ani nie przepadły ))

Chciałabym również donieść, że od korzeni odbija szałwia co mnie bardzo cieszy, bo nie spodziewałam się, że przeżyje zimę ) a jednak )
KasiaWB 19:38, 20 kwi 2012

andziulka napisał(a)
Wszystko jest do przezycia My zaczynając budowę, przez rok nie mieliśmy światła i musiieliśmy kupić agregat prądotwórczy, który po pół roku ukradli Mieliśmy sporo przeżyć w czasie budowy, których Tobie nie życzę. Masz wodę, masz prąd, więc to już połowa sukcesu. Treraz trzeba uzbroić się w cierpliwość, Dobrze, że masz ogród, to masz zajęcie

dzięki za pocieszenie my dopiero na początku, ale już po pierwszych przeżyciach budowlanych. O tak cierpliwość - uczę się cierpliwości )) ja bym chciała już mieszkać a przede wszystkim organizować docelowy ogródek ech.... ))) a póki co właśnie wyżywam się na tym co mam ))
Pozdrawiam!!
KasiaWB 23:15, 20 kwi 2012

ok, Finka potwierdziła, że to są piwonie za co jej dziękuję jutro lecę ze szpadlem i taczką po te co jeszcze się ujawniły
Martek 23:23, 20 kwi 2012

Słuchaj na 100 % to ja nie mówię ,ale w/g mnie to bordowe piwonie,ale nie wczesne majówki .Bo majowe są grubsze,a krótsze i są jaśniejsze

Martek 23:23, 20 kwi 2012

A szałwie te jednoroczne odbiły ?Niemożliwe?
KasiaWB 23:25, 20 kwi 2012

Martek napisał(a)
A szałwie te jednoroczne odbiły ?Niemożliwe?

ano możliwe dzisiaj zauważyłam szok jutro Ci pokaże jak będziesz chciała
Gardenarium 23:26, 20 kwi 2012

Jak tam zakupy? Czy przegapiłam?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies