Pięne piwonie i ten kącik do odpoczynku też bardzo piękny. irysom o hostom też urody nie brakuje. Zyczę dalszych sukcesów i czasem wypoczynku w tym urokliwym kąciku.
Witaj Bogdziu, miło mi, że w takim natłoku wątków mnie odwiedziłaś dziękuję za miłe słowa jeszcze trochę wiosennych prac nam zostało, ale mam nadzieję, że latem będzie tylko koszenie trawnika, podlewanie i pielenie. Nie planuję już większych zakupów w tym roku, bo zrobiło się ciut ciasno chciałabym jeszcze trochę uporządkować nasadzenia, ale nie wiem czy mi się uda przynajmniej sobie obfocę co gdzie rośnie i oznaczę, a przesadzę w przyszłym roku
Serdecznie pozdrawiam
Lewkoniowe zakupy super, tez uwielbiam ich zapach, miałam w ubiegłym roku ale nie chciały mi ponownie kwitnąć, oprócz tych pierwszych kwiatów nie doczekałam nowych i teraz nie kupowalam już
Lewkoniowe zakupy super, tez uwielbiam ich zapach, miałam w ubiegłym roku ale nie chciały mi ponownie kwitnąć, oprócz tych pierwszych kwiatów nie doczekałam nowych i teraz nie kupowalam już
fajnie, że mnie odwiedzasz dzięki Agatko też mi się ten zakątek bardziej podoba niż wcześniej ) jak oglądam tamte poprzednie zdjęcia to dochodzę do wniosku, że to był obraz nędzy i rozpaczy )) teraz też nie jest jeszcze dobrze, ale lepiej ) nauka nie idzie w las ) za dużo kolorków też jest, ale przecież przekwitną ) jak będą kwitły hortensje to tylko będzie ich czas i kolory będą uspokojone kiedyś z irysów będą kolorowe kępy danego rodzaju i koloru w różnych miejscach, a narazie muszą sobie wszystkie siedzieć w jednym miejscu i się zagęszczać żeby było z czego robić te kępy )) irysy będą białe, niebieskie i fioletowe oraz odcienie takie zbieram )
Co do lewkoni, właśnie tak podejrzewam, że ponownie raczej nie zakwitną nie one jedne to nic, się wymieni jednak przyznać muszę, że są ładne i pięknie pachną ot kaprys pewnie w przyszłości będę je głównie kupować do flakonu )
Lewkonie po przekwitnięciu przyciąć kwiatostany,jest szansa,że zakwitną,Ale zimy nie przetrzymają.
Kasiu piękny masz ten kącik, jak wszystko się zmienia w Twoim ogrodzie też lubię lewkonie ja też czekam na kwitnienie nowych piwonii pozdrawiam , będziesz Kasiu u Danusi?