Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Bogdzia 21:57, 29 maj 2012

Pięne piwonie i ten kącik do odpoczynku też bardzo piękny. irysom o hostom też urody nie brakuje. Zyczę dalszych sukcesów i czasem wypoczynku w tym urokliwym kąciku.
KasiaWB 22:04, 29 maj 2012

Bogdzia napisał(a)
Pięne piwonie i ten kącik do odpoczynku też bardzo piękny. irysom o hostom też urody nie brakuje. Zyczę dalszych sukcesów i czasem wypoczynku w tym urokliwym kąciku.

Witaj Bogdziu, miło mi, że w takim natłoku wątków mnie odwiedziłaś dziękuję za miłe słowa jeszcze trochę wiosennych prac nam zostało, ale mam nadzieję, że latem będzie tylko koszenie trawnika, podlewanie i pielenie. Nie planuję już większych zakupów w tym roku, bo zrobiło się ciut ciasno chciałabym jeszcze trochę uporządkować nasadzenia, ale nie wiem czy mi się uda przynajmniej sobie obfocę co gdzie rośnie i oznaczę, a przesadzę w przyszłym roku
Serdecznie pozdrawiam
Bogdzia 22:09, 29 maj 2012

KasiaWB napisał(a)

Witaj Bogdziu, miło mi, że w takim natłoku wątków mnie odwiedziłaś dziękuję za miłe słowa jeszcze trochę wiosennych prac nam zostało, ale mam nadzieję, że latem będzie tylko koszenie trawnika, podlewanie i pielenie. Nie planuję już większych zakupów w tym roku, bo zrobiło się ciut ciasno chciałabym jeszcze trochę uporządkować nasadzenia, ale nie wiem czy mi się uda przynajmniej sobie obfocę co gdzie rośnie i oznaczę, a przesadzę w przyszłym roku
Serdecznie pozdrawiam

Dzięki za pozdrowienia . Również serdecznie pozdrawiam.
Linka 22:41, 29 maj 2012

KasiaWB napisał(a)

Pięknie, jestem fanką tego zakątka

Lewkoniowe zakupy super, tez uwielbiam ich zapach, miałam w ubiegłym roku ale nie chciały mi ponownie kwitnąć, oprócz tych pierwszych kwiatów nie doczekałam nowych i teraz nie kupowalam już
KasiaWB 23:05, 29 maj 2012

Linka napisał(a)

Pięknie, jestem fanką tego zakątka

Lewkoniowe zakupy super, tez uwielbiam ich zapach, miałam w ubiegłym roku ale nie chciały mi ponownie kwitnąć, oprócz tych pierwszych kwiatów nie doczekałam nowych i teraz nie kupowalam już

fajnie, że mnie odwiedzasz dzięki Agatko też mi się ten zakątek bardziej podoba niż wcześniej ) jak oglądam tamte poprzednie zdjęcia to dochodzę do wniosku, że to był obraz nędzy i rozpaczy )) teraz też nie jest jeszcze dobrze, ale lepiej ) nauka nie idzie w las ) za dużo kolorków też jest, ale przecież przekwitną ) jak będą kwitły hortensje to tylko będzie ich czas i kolory będą uspokojone kiedyś z irysów będą kolorowe kępy danego rodzaju i koloru w różnych miejscach, a narazie muszą sobie wszystkie siedzieć w jednym miejscu i się zagęszczać żeby było z czego robić te kępy )) irysy będą białe, niebieskie i fioletowe oraz odcienie takie zbieram )

Co do lewkoni, właśnie tak podejrzewam, że ponownie raczej nie zakwitną nie one jedne to nic, się wymieni jednak przyznać muszę, że są ładne i pięknie pachną ot kaprys pewnie w przyszłości będę je głównie kupować do flakonu )
hanka_andrus 01:10, 30 maj 2012

Lewkonie po przekwitnięciu przyciąć kwiatostany,jest szansa,że zakwitną,Ale zimy nie przetrzymają.
monteverde 01:42, 30 maj 2012

Kasiu piękny masz ten kącik, jak wszystko się zmienia w Twoim ogrodzie też lubię lewkonie ja też czekam na kwitnienie nowych piwonii pozdrawiam , będziesz Kasiu u Danusi?
Madzenka 06:17, 30 maj 2012

Kasiu ślicznie u Ciebie w zakątku. Mi wcale liczba kolorów nie przeszkadza
Przesadź lepiej wszystko wiosną to łatwiej rośliny zimę przetrwają.
mira68 08:27, 30 maj 2012

Kasiu pieknie u Ciebie super obsadzenia donic
KasiaWB 10:18, 30 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
Lewkonie po przekwitnięciu przyciąć kwiatostany,jest szansa,że zakwitną,Ale zimy nie przetrzymają.

Dziękuję Haniu, tak zrobię wiem, że zimy nie przetrzymają, co nie zniechęciło mnie do ich zakupu
Pozdrawiam