Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Gabriela 10:20, 30 maj 2012

KasiaWB napisał(a)

Bajkowo to wygląda.
KasiaWB 10:29, 30 maj 2012

monteverde napisał(a)
Kasiu piękny masz ten kącik, jak wszystko się zmienia w Twoim ogrodzie też lubię lewkonie ja też czekam na kwitnienie nowych piwonii pozdrawiam , będziesz Kasiu u Danusi?

dziękuję za miłe słowa Aniu jakbym ciut wcześniej trafiła na ogrodowisko i tyle się naczytała i wiedziała co na chwilę obecną, to od początku bym to wszystko inaczej robiła ) a tak..... przesadzam i będę przesadzać ))
Tak, będę obowiązkowo u Danusi, choć mam bardzo dużo pracy zawodowej teraz, ale już od dawna mam zaklepany ten termin w kalendarzu i nic na ten dzień innego nie planuję
Nie chcę kolejny raz żałować, że nie pojechałam
KasiaWB 10:39, 30 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu ślicznie u Ciebie w zakątku. Mi wcale liczba kolorów nie przeszkadza
Przesadź lepiej wszystko wiosną to łatwiej rośliny zimę przetrwają.

Dzięki Marzenko cieszę się, że się choć trochę podoba, bo oznacza to, że idę z pracami w dobrym kierunku kolorki za blisko siebie są, wolałabym aby tworzyły plamy kolorystyczne w zieleni ale nie chciałam już nic ruszać bo ........ nie mam poprostu narazie gdzie sadzić ten kącik już się skończył )) no chyba, że będę zamieniać miejscami, co pewnie zrobię ) Właśnie wiosna to chyba najlepszy moment na przesadzanie ale np. piwonie to najlepiej koniec sierpnia.
Obym tylko miała dość czasu na wszystko, ech
KasiaWB 10:41, 30 maj 2012

mira68 napisał(a)
Kasiu pieknie u Ciebie super obsadzenia donic

Witaj Mira bardzo dziękuję za wizytę i miłe słowa
zobaczymy jak się sprawdzi to obsadzenie z lewkoniami
Pozdrawiam
KasiaWB 10:50, 30 maj 2012

Gabriela napisał(a)

Bajkowo to wygląda.

Gabrielo, dziękuję za odwiedziny to generalnie jest właśnie moja bajka, ale troszkę inaczej muszę ją napisać ))
Już posadziłam hortensje pnące przy sośnie, zobaczymy jak będą tam rosnąć, jeśli nie będzie im tam dobrze - przesadzę pod mur
Mam jeszcze trochę czasu na przemyślenia o całości przyszłego ogrodu i całe szczęście, że go mam )
Serdecznie pozdrawiam
Wieloszka 11:04, 30 maj 2012

Kasiu, mnie też ten zakątek zauroczył! Mam nadzieję, że ucieknie Ci spod łopaty i nic stamtąd nie przesadzisz, bo szkoda by było . No i jak tak agospodarujesz resztę ogrodu to rzeczywiście - będzie bajkowo !
KasiaWB 11:24, 30 maj 2012

)) dzięki Agnieszka uśmiałam się z tych roślin uciekających spod łopaty niektóre rośliny tam zostaną napewno, ale niektóre trzeba uporządkować ) np. gatunki host, bo chciałam pod irysami w jednej odmianie, ale przesadzałam je jak jeszcze w ziemi siedziały i nie wiadomo było w ogóle jaka to odmiana ) dodatkowo właśnie ujawniły się 2 hosty w nieoczekiwanym miejscu, bo wiosną wszystkich nie odkryłam w ziemi Kiedyś zrobi się sporo miejsca na tych rabatach jak przesadzę z nich podrastające na szpaler cisy w liczbie sztuk ponad 40 i wtedy to dopiero będzie ból głowy )
Serdecznie pozdrawiam
Milka 22:29, 31 maj 2012

I nie mówiłam, ten zakątek klimatyczny i mimo, że mamy różne ogrody, to miejsce zachwyca
Netka 09:08, 01 cze 2012

Wpadłam Kasiu z rewizytą Pięknie jest u Ciebie Rabata z hostami i żurawkami boska i te piwonie i irysy wszystko super wygląda pozdrowionka
popcorn 09:11, 01 cze 2012

Kasiu cudnie u Ciebie! Piekne widoki nam serwujesz Wracam ogladac. Pozdrawiam!!
Karolina