Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 20:50, 03 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

I po wizycie u Danusi pewnie rewolucję będziesz przeprowadzać. Zaczęlo się od miskantów a skończy.....
Zamiast citronelli posadź bordową żurawkę ktora lubi słońce.

Witaj Marzenko ,
u Danusi już byłam kilka razy, ale oczywiście każda wizyta jest wspaniała, dodaje energii i mobilizacji do ulepszania i zmian ja narazie oglądam już na spokojnie, dokończę to co mam zaplanowane zrobić w tym roku i wstrzymuję się z działaniami do zakończenia budowy chociaż na stanie zamkniętym chociaż i tak jak dzisiaj moja siostra zobaczyła ten nasz kawałek zieleni to był jeden komentarz:"Co, nie możesz wytrzymać?" )))
miskanty Variegata miały być tam od początku, oczywiście zgodnie z projektem Danusi nie mogłam ich dostać, więc kupiłam zamiennie Morning Light. A skoro udało mi się trafić na Variegata,to Morning Light wyleciały w inne miejsce )
Bordowe żurawki już siedzą dalej przy hortensjach - mówisz, żeby przesadzić? ja tam bordowego nie chciałam, bo tam będzie śliwa wiśniowa Nigra na pniu, jak tylko gdzieś ją znajdę ) bo generalnie nie ma nigdzie w tej chwili, chociaż w jednym sklepie jest jedna sztuka za bagatela 370 zł - normalnie ta Nigra kosztuje tak z górką max 70 zł. Wykorzystują sytuację. A ja sobie spokojniutko czekam aż na nowo szkółki naszczepią mnie się nie spieszy )..........

Kasia to Ty nic w projekcie Danusiowym nie zmieniaj Chociaż nęcą te bordowe zurawki pod nigrą i z bukszpnami To normalne że nie możesz wytrzymać Jak dom już otynkujecie to działaj na maxa!!

Narazie nie mogę w pełni zrealizować projektu tej właśnie rabaty ręki Danusi

wstrzymam się do zakończenia budowy, bo jednak wykonanie żwirowej rabaty lepiej zrobić już po wszystkim i na stałe. Oprócz bukszpanów wszystkie nasadzenia wykonałam zgodnie z tym rysunkiem wraz z zachowaniem odległości Jak widzisz tam nie ma w ogóle żurawek ani nic innego )) poprostu zostało mi trochę roślin po wiosennych zmianach, które wymagały zagospodarowania... ) to tak sobie nasadziłam ) bukszpany są trochę inaczej niż na rysunku, ale będę przesadzane kiedyś, a narazie mogą tutaj być
KasiaWB 20:53, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Chyba też je muszę kupić, już 2 rzeczy w Danusiowym sklepie kupiłam!
Wiem, to forum jest wyjątkowe

Ja też już wcześniej kupiłam 2 rzeczy )) z serii J. Bentley - oczywiście nóż do kancików i wygodną głębszą szufelkę a teraz te nożyce to topiarów mam jeszcze na oku kilka pozycji, ale niektórych poprostu narazie nie ma
KasiaWB 20:58, 03 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

Chyba też je muszę kupić, już 2 rzeczy w Danusiowym sklepie kupiłam!
Wiem, to forum jest wyjątkowe

Ja chyba teź kupię, bo do precyzyjnego cięcia te szpalerowe wielkie nożyce za duze a od sekatora zrobił mi się pęcherz Chociaż stożki dobrze mi się boschem tnie...

Ja też mam zestaw boscha, ale nie zawsze zdaje u mnie egzamin np. do tego wielkiego darowanego bukszpana się nie nadaje - jechałam zwykłym sekatorem, od którego właśnie jak piszesz robią się piękne pęcherze ) do kulek pasują mi szpalerowe, a brakowało mi takich do stożków i do precyzyjnego cięcia, a te niby takie proste w budowie, ale są lekkie i wygodne. Tylko ciachać ))

Milka 21:00, 03 cze 2012

No i mi też robią się pęcherze, więc już tylko wszystkie argumenty za zakupem padły!!
KasiaWB 21:00, 03 cze 2012

an_tre napisał(a)
Mnie też nie zakwitły wszystkie, wiele ma tylko same liście, to wina tej okropnej zimy

Tak właśnie podejrzewałam, ale to nic, poczekamy do następnego roku
an_tre 21:03, 03 cze 2012

KasiaWB napisał(a)

Mnie też nie zakwitły wszystkie, wiele ma tylko same liście, to wina tej okropnej zimy

Kasiu masz rację ogrodnik musi być cierpliwy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 21:04, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)
No i mi też robią się pęcherze, więc już tylko wszystkie argumenty za zakupem padły!!

)) ja nie strzygłam dotąd tych 3 moich stożków w ogóle ) bo się bałam ) nie wiedziałam jak i czym a dzisiaj ciach ciach i po kłopocie powinnam pewnie poczekać z tym strzyżeniem do końca czerwca, ale stożki straciły ostatnio bardzo na fasonie i musiały koniecznie pójść do fryzjera
KasiaWB 21:05, 03 cze 2012

an_tre napisał(a)

Kasiu masz rację ogrodnik musi być cierpliwy

Ogródek mnie tego uczy ) zmiany są zauważalne )
Milka 21:14, 03 cze 2012

Kasia, avatarek boski! ale dżaga
an_tre 21:17, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Kasia, avatarek boski! ale dżaga
potwierdzam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies