Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Madzenka 23:14, 03 cze 2012

KasiaWB napisał(a)

I po wizycie u Danusi pewnie rewolucję będziesz przeprowadzać. Zaczęlo się od miskantów a skończy.....
Zamiast citronelli posadź bordową żurawkę ktora lubi słońce.

Witaj Marzenko ,
u Danusi już byłam kilka razy, ale oczywiście każda wizyta jest wspaniała, dodaje energii i mobilizacji do ulepszania i zmian ja narazie oglądam już na spokojnie, dokończę to co mam zaplanowane zrobić w tym roku i wstrzymuję się z działaniami do zakończenia budowy chociaż na stanie zamkniętym chociaż i tak jak dzisiaj moja siostra zobaczyła ten nasz kawałek zieleni to był jeden komentarz:"Co, nie możesz wytrzymać?" )))
miskanty Variegata miały być tam od początku, oczywiście zgodnie z projektem Danusi nie mogłam ich dostać, więc kupiłam zamiennie Morning Light. A skoro udało mi się trafić na Variegata,to Morning Light wyleciały w inne miejsce )
Bordowe żurawki już siedzą dalej przy hortensjach - mówisz, żeby przesadzić? ja tam bordowego nie chciałam, bo tam będzie śliwa wiśniowa Nigra na pniu, jak tylko gdzieś ją znajdę ) bo generalnie nie ma nigdzie w tej chwili, chociaż w jednym sklepie jest jedna sztuka za bagatela 370 zł - normalnie ta Nigra kosztuje tak z górką max 70 zł. Wykorzystują sytuację. A ja sobie spokojniutko czekam aż na nowo szkółki naszczepią mnie się nie spieszy )..........

Kasia to Ty nic w projekcie Danusiowym nie zmieniaj Chociaż nęcą te bordowe zurawki pod nigrą i z bukszpnami To normalne że nie możesz wytrzymać Jak dom już otynkujecie to działaj na maxa!!

Narazie nie mogę w pełni zrealizować projektu tej właśnie rabaty ręki Danusi

wstrzymam się do zakończenia budowy, bo jednak wykonanie żwirowej rabaty lepiej zrobić już po wszystkim i na stałe. Oprócz bukszpanów wszystkie nasadzenia wykonałam zgodnie z tym rysunkiem wraz z zachowaniem odległości Jak widzisz tam nie ma w ogóle żurawek ani nic innego )) poprostu zostało mi trochę roślin po wiosennych zmianach, które wymagały zagospodarowania... ) to tak sobie nasadziłam ) bukszpany są trochę inaczej niż na rysunku, ale będę przesadzane kiedyś, a narazie mogą tutaj być

Kasia niech cię ręka boska broni przed tymi żurawkami, do eksmisji po wykończeniu domu. Same bukszpany, żwirek i bordowe drzewo, nigra !!!! miodzio i żadnych "zmiękczaczy" tylko variegatusy!!!!! brawa dla Danusi i wykonawczyni. Pokulkuj bukszpany aby nabrały kształtu.
Madzenka 23:16, 03 cze 2012

KasiaWB napisał(a)

Chyba też je muszę kupić, już 2 rzeczy w Danusiowym sklepie kupiłam!
Wiem, to forum jest wyjątkowe

Ja też już wcześniej kupiłam 2 rzeczy )) z serii J. Bentley - oczywiście nóż do kancików i wygodną głębszą szufelkę a teraz te nożyce to topiarów mam jeszcze na oku kilka pozycji, ale niektórych poprostu narazie nie ma

Ja sobie cały komplecik Bentleya kupiłam, świetnie się tą szufelką pracuje i te mini widły są świetne do przesadzania i wykopywania otworow na mini doniczki.

A avatarek super, dżaga jak pisze Irenka !!!
mira68 08:42, 04 cze 2012

Ja też przyłączam się do zachwytu nad nowym avatarkiem łał
popcorn 08:46, 04 cze 2012

Fajny projekt A pod kulami bukszpanowymi zwirek? Prostota "rules"
Tez zaluje ze mnie nie bylo, wynudzilam sie na spotkaniu rodzinnym w tym czasie Pogoda tez nie rozpieszczala Coz, moze za rok sie uda!
pozdrawiam!!
KasiaWB 11:19, 04 cze 2012

Marzenko - dzięki za radę i zainteresowanie, tak właśnie zamierzam kiedyś dokończyć tą rabatę tzn. w zgodzie z tym projektem lub ewentualnie zrobię tam koło żwirowe na ławeczkę tak jak w realizacji Danusi - Ogród na piaskach lub jak w Ogrodzie Sylwii żadnych żurawek tam nie będzie
Zobaczymy jak się wszystko ułoży
kulki będę cięła pod koniec czerwca, bo podobno to dobry czas na drugie cięcie.
Pozdrowionka

Mira - dzięki Pozdrawiam

Karolinka - tak, tam będzie żwirek - jak napisałam albo taka łezka jak w projekcie albo koło żwirowe na ławeczkę ale to jeszcze się zobaczy Pozdrawiam
jotka 11:28, 04 cze 2012

Obserwuję, podziwiam, trzymam kciuki za "iście do przodu" Miło było bliżej Cie poznać z relacji spotkania u Danusi
anna_studio 11:32, 04 cze 2012

Przyszłam pochwalić avatarek...., ale widzę, że nie tylko ja się zachwycam śliczną Kasią.
Kobieto, gdybym nie wiedziała o budowie.....to bym się w życiu nie domyśliła, że ten piękny zakątek na budowie.............
Podziw........
...a Końską Wolę i te zagłębie, natrafiłam w necie....i ubolewałam, że tak daleko mam....
Wybór naprawdę wielki....
KasiaWB 11:41, 04 cze 2012

jotka napisał(a)
Obserwuję, podziwiam, trzymam kciuki za "iście do przodu" Miło było bliżej Cie poznać z relacji spotkania u Danusi

Dziękuję Jolu, że zaglądasz do mnie i wspierasz!
Ja mam nadzieję, że kiedyś poznamy się osobiście, na żywo co nie jest przecież niemożliwe
Pozdrawiam
KasiaWB 11:52, 04 cze 2012

anna_studio napisał(a)
Przyszłam pochwalić avatarek...., ale widzę, że nie tylko ja się zachwycam śliczną Kasią.
Kobieto, gdybym nie wiedziała o budowie.....to bym się w życiu nie domyśliła, że ten piękny zakątek na budowie.............
Podziw........
...a Końską Wolę i te zagłębie, natrafiłam w necie....i ubolewałam, że tak daleko mam....
Wybór naprawdę wielki....

Dzięki Ania tak sobie patrzę na te moje próby i "wypociny" ogrodowe, że jest lepiej,ale pod powiekami mam widok jaki bym chciała mieć kiedyś i to mnie też dopinguje do dalszej systematycznej pracy )))) Jak będę kiedyś oglądała to co jest w tej chwili, to pewnie tylko uśmiechnę się do siebie w myślach, jak można było się tym zachwycać )) podobnie jak porównam z rokiem ubiegłym )) ale to tylko potwierdza, że się rozwijam w kierunku ogrodnicznym i świadomość wzrasta ) dzisiaj już bym wszystko inaczej robiła niż rok temu )) ale na szczęście nie jest zbyt późno na zmiany w dobrym kierunku, wręcz przeciwnie, jest czas na to aby wszystko zaplanować

A w Końskowoli, Puławach i okolicach wybór naprawdę duży, i po większe ilości roślin będę tylko tam jeździć widziałam nawet takie piękne ligustry na pniu jakie Ty masz Aniu te kulki co mustangiem jechały jak je zobaczyłam w sklepie,to od razu pomyślałam o Tobie i tak mi już pewnie zostanie
Pozdrawiam!

bociek 21:37, 04 cze 2012

Kasia, avatarek czaderski Laska jestes Plan Danusi jak zawsze majstersztyk A, ze nie mozesz wytrzymac... skad ja to znam, tez mnie nosi ze zmianami, chociaz mialam rozlozyc czas i wydatki na dwa sezony, to boje sie, ze nie dam rady z moja slaba silna wola