Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 17:21, 01 sie 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Kasiu, pięknie wszystko u Ciebie rośnie .....super Pozdrawiam serdecznie

Agnieszka, dzięki za wizytę i pochwały mam kilka tygodni opóźnienia
Pozdrawiam!
KasiaWB 17:26, 01 sie 2012

kubi2000 napisał(a)
Hej, od jakiegoś czasu zaglądam na Twój wątek i jestem pod ogromnym wrażeniem. Nie przeczytałam jeszcze wszystkich stron, bo z dwójką dzieci trochę trudno znaleźć czas, ale nagonię. Obejrzałam parę ostatnich postów i muszę przyznać, że z niczego zrobiłaś wielkie COŚ. Podziw i ukłony...

Witaj kubi2000 miło mi Ciebie poznać i gościć w moim skromnym ogródeczku dziękuję za poświęcony czas (wprawdzie mam jedno dziecko, ale wiem co masz na myśli )) i tym bardziej doceniam) oraz za miłe słowa - daaaaleko jeszcze do doskonałości i docelowych planów jest lepiej niż było, ale teraz bym inaczej się do wszystkiego zabrała. Na szczęście zasadniczy ogród dopiero powstanie za jakiś czas i wtedy będę próbować wdrażać wszystko czego się tutaj dowiedziałam i nauczyłam
Serdecznie pozdrawiam!
KasiaWB 17:31, 01 sie 2012

justi napisał(a)
Kasiu ja mam pytanko, bo zapomniałam, gdzie w Lublinie były te wiśnie Umbraculifery w przyzwoitej cenie? Na Kraśnickiej?

Witaj Justi w tej chwili tylko w jednym miejscu widziałam - florexpol, ale cena raczej nieprzyzwoita w miejscu gdzie były w super cenie (Zielona Wyspa) nie ma ani jednej sztuki i może dopiero będzie coś jesienia lub wiosną
Pozdrawiam
KasiaWB 17:32, 01 sie 2012

an_tre napisał(a)
Kasiu a co tak cichutko u ciebie? Pozdrawiam

Aniu dziękuję za pamięć! już jestem Pozdrawiam i mocno ściskam!
KasiaWB 17:39, 01 sie 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Gwiazdo, jak zwykle spóźniony ale cały tydzień miałem dużo pracy. Trochę już nazbierałaś roślin. Błękitny anioł ładny, mój w tym roku kwiatów ma bardzo dużo, jest nie do zdarcia, mam go już kilka lat. Powoju bez chemii się nie pozbędziesz, zostanie mały kawałeczek i za miesiąc ma metr długości mi się tego dziadostwa też na lęgło. Pozdrawiam

Witaj Robert dzięki (spóźnione) za odwiedzinki Trochę roślin mam i narazie nic nie kupuję, chociaż przymierzam się do pewnego pojedynczego zakupu, ale czekam że może sprzedawca zechce zejść z nieprzyzwoitej ceny Błękitny Anioł szybko przekwitł i chyba teraz choruje, natomiast padły mi inne dwa powojniki - prawie całkiem Jerzy Popiełuszko i całkowicie Violet Elizabeth ( nie wiem zupełnie co się stało, były piękne zielone z pąkami, a wczoraj ścinałam całe zeschnięte łodygi ((....
Napisz koniecznie czym i jak dokładnie walczysz z powojem, bo ja garściami już go rwę i jestem przerażona ekspansywnością! obrósł mi sporą część rabaty, rośliny do ziemi ponaginał.... jestem zdeterminowana
Serdecznie pozdrawiam!
Milka 17:41, 01 sie 2012

może chemią drania!
KasiaWB 17:42, 01 sie 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Jest plusik przy wątku i też myślałem że Kasia się melduje. Pozdrawiam więc wszystkich odwiedzających w imieniu Kasi.

Zbyszku! już się melduję bardzo dziękuję za pamięć, odwiedziny i opiekę nad wątkiem podczas mojej nieobecności, to bardzo, bardzo miłe nawet nie wiesz jak bardzo.
Przesyłam serdeczności! i .... kwiatuszka

KasiaWB 17:45, 01 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Witaj Kasiu, ochłody Ci życzę
U nas jak w tropikach, w dzien skwar, w nocy ulewy....

Marzenko, dziękuję za odwiedziny lubię jak jest ciepło, ale bez przesady chłodzę się jak mogę
Tobie również ochłody, w nocy deszczyku, ale bez ulew i nawałnic, chociaż czytałam że jesteś na urlopie w klimacie tropikalnym! ufffff
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 17:49, 01 sie 2012

ana_art napisał(a)
Kasiu faktycznie wyowiedzi mocno okrojone ale widać taki urok tv strasznie podoba mi się ta hortensja podsadzona żurwkami. Normalnie aż kipi

Witaj Ana z perspektywy czasu już oceniam, że w sumie fajnie to zmontowali, krótko i na temat, dla zachęty, co chyba przyniosło sporo nowych wątków na forum, co tylko może cieszyć, że nasze zakręcone grono się powiększa
Zestawienie bordowych żurawek z hortensjami wyszło przypadkowo, bo nie miałam na nie planu a przesadzić musiałam w sumie nie jest źle, bo nie widać podstawy hortensji, no i jest trochę piętrowo ) może kiedyś to zestawienie powtórzę
Serdecznie pozdrawiam!
KasiaWB 18:11, 01 sie 2012

irena_milek napisał(a)

Witam Was ozięble oczywiście z uwagi na te afrykańskie temperatury (dzisiaj u mnie w cieniu ok. 40 stopni - SZOK!)
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i miłe słowa ten odcinek Mai będzie dla mnie wspaniałą pamiątką naszego spotkania na Święcie Róż u Danusi
Niestety przez te upały prawie w ogóle nie bywamy na działce, jedynie późnym wieczorem żeby podlać rośliny u nas patelnia, nie ma żadnego cienia, nawet 3 metrowy parasol nie pomoże na taki upał czekamy na ochłodzenie
Poza tym w najlepsze ryją nornice ( np. żurawki czy małe bukszpany same wychodzą do góry ( muszę coś z tym zrobić.
Nieustannie walczę z niejakim powojnikiem chyba polnym, który rozrasta się jak szalony i równie szybko odrasta po wyrwaniu (( nie wiem co z tym robić zauważyłam, że jest tylko na rabacie graniczącej przez siatkę z zachwaszczoną działką

Kilka dzisiejszych zdjęć

Kasiu, co jakiś czas jestem i to co pokazujesz, po prostu zachwyca! upały są, ale twoje rośliny w świetnej kondycji i tak pięknie buja a ta ceglana ściana wprost wymarzona do wisteri i róż
pozdrawiam i krople deszczu zostawiam

Irenko, nadrabiam zaległości w odpowiedziach te upały dają nieźle popalić nam i roślinom, ale staramy się systematycznie podlewać, choć widać, że czasami rośliny mają dość nasłonecznienia, a niestety u mnie narazie wszystko jak na patelni ceglana ściana faktycznie jest przeznaczona docelowo dla róż i bluszczu, no i dla lustra narazie jest to co jest aby chwastem nie zarosło Jak przyjdzie czas będę Was prosić o pomoc w zaprojektowaniu rabaty pod murem
pozdrowionka!