Witaj kubi2000 miło mi Ciebie poznać i gościć w moim skromnym ogródeczku dziękuję za poświęcony czas (wprawdzie mam jedno dziecko, ale wiem co masz na myśli )) i tym bardziej doceniam) oraz za miłe słowa - daaaaleko jeszcze do doskonałości i docelowych planów jest lepiej niż było, ale teraz bym inaczej się do wszystkiego zabrała. Na szczęście zasadniczy ogród dopiero powstanie za jakiś czas i wtedy będę próbować wdrażać wszystko czego się tutaj dowiedziałam i nauczyłam
Serdecznie pozdrawiam!
Witaj Justi w tej chwili tylko w jednym miejscu widziałam - florexpol, ale cena raczej nieprzyzwoita w miejscu gdzie były w super cenie (Zielona Wyspa) nie ma ani jednej sztuki i może dopiero będzie coś jesienia lub wiosną
Pozdrawiam
Witaj Robert dzięki (spóźnione) za odwiedzinki Trochę roślin mam i narazie nic nie kupuję, chociaż przymierzam się do pewnego pojedynczego zakupu, ale czekam że może sprzedawca zechce zejść z nieprzyzwoitej ceny Błękitny Anioł szybko przekwitł i chyba teraz choruje, natomiast padły mi inne dwa powojniki - prawie całkiem Jerzy Popiełuszko i całkowicie Violet Elizabeth ( nie wiem zupełnie co się stało, były piękne zielone z pąkami, a wczoraj ścinałam całe zeschnięte łodygi ((....
Napisz koniecznie czym i jak dokładnie walczysz z powojem, bo ja garściami już go rwę i jestem przerażona ekspansywnością! obrósł mi sporą część rabaty, rośliny do ziemi ponaginał.... jestem zdeterminowana
Serdecznie pozdrawiam!
Zbyszku! już się melduję bardzo dziękuję za pamięć, odwiedziny i opiekę nad wątkiem podczas mojej nieobecności, to bardzo, bardzo miłe nawet nie wiesz jak bardzo.
Przesyłam serdeczności! i .... kwiatuszka
Marzenko, dziękuję za odwiedziny lubię jak jest ciepło, ale bez przesady chłodzę się jak mogę
Tobie również ochłody, w nocy deszczyku, ale bez ulew i nawałnic, chociaż czytałam że jesteś na urlopie w klimacie tropikalnym! ufffff
Serdecznie pozdrawiam
Witaj Ana z perspektywy czasu już oceniam, że w sumie fajnie to zmontowali, krótko i na temat, dla zachęty, co chyba przyniosło sporo nowych wątków na forum, co tylko może cieszyć, że nasze zakręcone grono się powiększa
Zestawienie bordowych żurawek z hortensjami wyszło przypadkowo, bo nie miałam na nie planu a przesadzić musiałam w sumie nie jest źle, bo nie widać podstawy hortensji, no i jest trochę piętrowo ) może kiedyś to zestawienie powtórzę
Serdecznie pozdrawiam!
Irenko, nadrabiam zaległości w odpowiedziach te upały dają nieźle popalić nam i roślinom, ale staramy się systematycznie podlewać, choć widać, że czasami rośliny mają dość nasłonecznienia, a niestety u mnie narazie wszystko jak na patelni ceglana ściana faktycznie jest przeznaczona docelowo dla róż i bluszczu, no i dla lustra narazie jest to co jest aby chwastem nie zarosło Jak przyjdzie czas będę Was prosić o pomoc w zaprojektowaniu rabaty pod murem
pozdrowionka!