Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

agata_chrosc... 18:56, 22 lis 2012

to ja rozumiem! To jest zapobiegliwość! Kompost będzie się zbierał i jak już na dobre osiądziecie w nowym miejscu to będzie jak znalazł.
Kasiu - mam wielkie zaległości i boje się, że ni e dam rady wszystkiego przeczytać, a ciekawa jestem jak sprawa z sąsiadem i jego konstrukacjami różnymi, na które kazał Ci patrzeć. Dogadaliście się jakoś?
KasiaWB 18:57, 22 lis 2012

Witaj Danusiu! bardzo się cieszę z tego kompostownika już od jakiegoś czasu się przymierzałam uważnie studiowałam artykuły i wątek na ten temat trochę już zaczyna się zbierać zielonych odpadków z ogródka, nawet takiego małego jak nasz, więc szkoda tego nie wykorzystać co ja piszę! to grzech nawet ) właśnie muszę przy okazji kupić ten środek - już zanotowany w notesie te gałązki widoczne w lewej komorze to tylko na dno, dla lepszej cyrkulacji gałęzi raczej nie będę tam pakować, bo raz, że kompostownik mały, a dwa, że jak się dowiedziałam długo się rozkładają
Ciekawe co mi z tego wyjdzie
Pozdrawiam!
Gardenarium 19:01, 22 lis 2012

Składaj materiały najlepiej się rozkładające, liście, chwasty. Nawet jak nie ma miejsca a trzeba dokładać to moja mama wybiera nie rozłożony do wielkich, czarnych donic, ustawia jedną na drugiej, żeby mniej miejsca zajmowały i znów jest miejsce w kompostownku.

Instagram Ogrodowiska
grembosia 19:03, 22 lis 2012

Też chciałam mężą do takiej pracy zagonić, bo u mnie sporo palet, ale myślałam raczej o wiośnie, a Ty już teraz. Szybka jesteś
Napisz co zdziałaliście z sąsiadami.
KasiaWB 19:12, 22 lis 2012

agata_chroscicka napisał(a)
to ja rozumiem! To jest zapobiegliwość! Kompost będzie się zbierał i jak już na dobre osiądziecie w nowym miejscu to będzie jak znalazł.
Kasiu - mam wielkie zaległości i boje się, że ni e dam rady wszystkiego przeczytać, a ciekawa jestem jak sprawa z sąsiadem i jego konstrukacjami różnymi, na które kazał Ci patrzeć. Dogadaliście się jakoś?

Witaj Agatko!!! miło mi Ciebie widzieć ja również już nie dam rady nadrobić zaległości, teraz mam strasznie mało czasu, a i okres bardzo stresujący szkoda, że to nie lato, bo bym sobie w ziemi pogrzebała dla relaksu...
Postanowiłam spróbować z tym własnym wyrobem "złota", bo u mnie ziemia nieciekawa, a i coraz więcej odpadków napewno będzie to całkiem nowe doświadczenie
Sprawa konstrukcji... tia.... rozwiązanie jest połowiczne, mało zadowalające, rura z dachu nadal na konstrukcji, ale rynienkę zasłonili od naszej strony i spust pionowy prowizoryczny jest... Podobno ma być lepiej, ale generalnie stosunek sąsiadki można określić "ale o co wam chodzi?!"......
Nie będę już rozwijać tego tematu w wątku, bo szkoda czasu, zdrowia i miejsca Jeśli tego nie zmienią w przyszłości, napewno spotka się to z ostrą reakcją, a póki co prowadzę monitoring....
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 19:15, 22 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
Składaj materiały najlepiej się rozkładające, liście, chwasty. Nawet jak nie ma miejsca a trzeba dokładać to moja mama wybiera nie rozłożony do wielkich, czarnych donic, ustawia jedną na drugiej, żeby mniej miejsca zajmowały i znów jest miejsce w kompostownku.

dziękuję za podpowiedz patent z donicami bardzo fajny, napewno wykorzystam Pozdrawiam Ciebie i Babcię Jasię
Urszulla 19:28, 22 lis 2012

Kasiu, to duży postęp i wielka radość.
Wiem jak to jest i nie mogę się doczekać swojego....ale do wiosny chyba się nie zrobi.....raczej do przyszłej jesieni będę musiała czekać. Lepsze to niż nie mieć nic przy złej gliniastej ziemi.
KasiaWB 19:33, 22 lis 2012

grembosia napisał(a)
Też chciałam mężą do takiej pracy zagonić, bo u mnie sporo palet, ale myślałam raczej o wiośnie, a Ty już teraz. Szybka jesteś
Napisz co zdziałaliście z sąsiadami.

muszę przyznać, że ja nie musiałam gonić ) M. sam z własnej, nieprzymuszonej woli zrobił no i dość szybko pewnie dlatego, że zaczęłam odpadki w kupkach składować, bo nie miałam gdzie
Z sąsiadami, jak wyżej napisałam, rozwiązanie połowiczne... Szkoda gadać...
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 19:39, 22 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Kasiu, to duży postęp i wielka radość.
Wiem jak to jest i nie mogę się doczekać swojego....ale do wiosny chyba się nie zrobi.....raczej do przyszłej jesieni będę musiała czekać. Lepsze to niż nie mieć nic przy złej gliniastej ziemi.

O to to, dokładnie tak jak napisałaś Ula szkoda, że nie wpadłam na to w ubiegłym roku, no ale będę próbować od wiosny znowu zacznę zbierać no i myślę jeszcze o użyźnianiu gleby w tych miejscach, gdzie jeszcze nic się nie dzieje, będę wapnować, siać i przekopywać, no i jak już to zrobię, to przeniosę kompostownik w inne miejsce
Będziemy się wspierać w czekaniu na kompost Pozdrawiam!
KasiaWB 19:55, 22 lis 2012

Pozdrawiam Was serdecznie muszę niestety lecieć... Buziaki!