Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

an_tre 17:15, 20 sty 2013

KasiaWB napisał(a)
Pooglądałam i stwierdzam po namyśle, że buka posadzę............. ale w innym miejscu gdzie będzie miał o wiele więcej miejsca a w rogu posadzę jednak świerka serbskiego, bo jest w miarę chudy i zostanie więcej miejsca na inne rośliny No i już kwestia rozwiązana

cały czas główkujesz
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Milka 17:16, 20 sty 2013

Kasiu, jak ci to sprawnie poszło!!! a ja dumam, zmieniam co chwile i ciągle nowe chciejstwa!!!
Gabrysia_ 17:19, 20 sty 2013

irena_milek napisał(a)
Kasiu, jak ci to sprawnie poszło!!! a ja dumam, zmieniam co chwile i ciągle nowe chciejstwa!!!

Tak jakbym sama siebie czytała
Gdzie nie zajdę to zmieniam zdanie co chcę...
...a ogródek tylko jeden
..i bądz tu mądry człowieku
Milka 17:22, 20 sty 2013

Gabrysia, podobne rozterki!...albo nigdzie nie chodzić, no ale tak sie nie da!!!
KasiaWB 17:51, 20 sty 2013

no kochane, ja już o tym buku kiedyś myślałam, potem odpuścilam, a teraz znowu mnie naszło )) od 3 dni o tym myślę )) pooglądałam sobie zdjęcia dojrzałego drzewa, poczytałam i wychodzi na to, że niestety to nie na to wąskie miejsce. Za jakieś 20 lat będzie problem. Pooglądałam jeszcze raz angielskie ogrody i widzę, że na górze prawie wszędzie jest zielono tylko różne struktury i pokroje, parter robi całą robotę, a ja chcę biały/kremowy, niebieski (z odrobiną fioletowego) i kolor kwitnącego przywrotnika
Pożyczam zdjęcia od Danusi

róż, tylko w różach

Buka od strony sąsiadów posadzę

Ania - no wpadłam po uszy z planowaniem od inspiracji można dostać zawrotu głowy, ale trzeba wybierać z rozwagą czasami jednak trudno się powstrzymać jak coś się spodoba na szczęście nie przyszło mi jeszcze do głowy i nie przyjdzie sadzić dęby czy platany ))

Irenka - och, jak ja Ciebie rozumiem obie też wiemy, że nie można mieć wszystkiego generalnie wiem, że powinnam się trzymać ogrodu minimalistycznego, ale do tego chcę dorzucić nasadzenia w stylu angielskich rabat ale ograniczone kolorystycznie (o ile to możliwe)

Gabrysia - i ja tak mam )) niby koncepcja jakaś okrzepła, ale znowu coś tam gdzieś zobaczyłam i też chcę )) stwierdzam, że musze zrobić remanent w zebranych inspiracjach tzn. zostawić tylko to co jest najbliższe tej koncepcji minimalistycznej+angielska rabata.
Juzia 18:08, 20 sty 2013

Kasia...no ale dawyck purple jest wąski...albo rohan obelisk. Świerk serbski nie jest tak reprezentacyjny
KasiaWB 18:15, 20 sty 2013

Juzia, masz rację, ale w to miejsce taka strzelista forma jak te dwa nie pasuje dom będzie miał formę prostą, więc chcę trochę innej formy wprowadzić, pendula już lepiej by wyglądała, ale to też duże drzewo.... No zobaczymy jeszcze ) jak wymuruję tam mur i wyrównam teren to ostatecznie zdecyduję ))
Milka 18:17, 20 sty 2013

Kasia, pierwsze i trzecie zdjęcie, bomba, idealne do mojej rabaty!!
KasiaWB 18:24, 20 sty 2013

to moje ulubione kolory drugie też jest dobre, tylko mniej intensywnie wszystko kwitnie kocimiętka też tam jest )
Juzia 18:34, 20 sty 2013

No właśnie czasem się planuje a w rzeczywistości wychodzi inaczej