Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 18:40, 20 sty 2013

No właśnie )) szczególnie jak się człowiek naogląda inspiracji ))) dopóki nie zrobilam tegu rysunku, to nie widziałam kilku spraw, a tak wiem na co muszę uważać czyli tematy do dalszych przemyśleń ))
Tess 20:14, 20 sty 2013

To jednak serb, nie buk? Jeden tylko, taki samotny? Nie zmieszczą się np. trzy? Serby można ciąć.

A duże drzewo - buk - rozważ dokładnie. Rozumiem tęsknotę za dużymi drzewami, bo cóż jest piękniejszego, niż wysokie drzewa, ale sprawdzają się tylko w naprawdę dużych ogrodach.

Buziaki
KasiaWB 20:53, 20 sty 2013

Tessi jak zwykle czujna w ogóle to mam już posadzonych 11 serbów tego jednego chcę posadzić w samiutkim narożniku działki od południa, bo szczuplutki a może stanowić wysoki punkt a co nie widzi Ci się? 3 to za dużo, cyprysów z nich nie zrobię przecież zaraz za nim wzdłuż frontowego ogrodzenia póki co planuję Umbraculifery jak u Danusi, tylko u mnie od wewnątrz
Buka obmyślam posadzić przy podjeździe ale jeszcze zobaczę jak to wyjdzie w praniu trudno tak opisywać, najlepiej w rzeczywistości by było zobaczyć
Buziam!

ewa004 20:58, 20 sty 2013

Kasiu widzę że w twojej pięknej główce już szaleją nowe pomysły
Jak pomyśle co tu się będzie działo na wiosnę to aż się cieszę że mam tak mało miejsca na kwiaty
Przecież to będzie czyste szaleństwo
Tess 21:00, 20 sty 2013

Widzi się, widzi
serb pojedynczo też pięknie wygląda.
Tylko pomyślałam, że trzy dadzą ładne tło, takie koroneczki zielone - dla nasadzeń przed nimi. No i dadzą wysoki punkt, ale nie taki pojedynczy. Lepiej wysłonią, bo choć teraz masz tam pustkę to kiedyś jednak będą jacyś sąsiedzi.
KasiaWB 21:07, 20 sty 2013

ewa004 napisał(a)
Jak pomyśle co tu się będzie działo na wiosnę to aż się cieszę że mam tak mało miejsca na kwiaty

Heeeej Ewa fajnie, że już jesteś ja cały czas mam pomysły, czasami nawet spać przez to nie mogę ) to mnie czasami przy życiu trzyma, jak szarość dnia codziennego dobija u mnie wielkich szaleństw ogrodowych w tym roku nie będzie, muszę trochę porządku na rabatach zrobić, bo niezły misz masz ) będę serby cięła coś tam pewnie dokupię drobnego ) ale na całym forum będzie się działo wiele napewno powstanie nie jedna piękna rabata Twój ogródek też przecież w tym roku będzie wyglądał inaczej jestem ciekawa wszystkich nowości
Szybkiej rekonwalescencji życzę, żebyś wiosną mogła koło ogrodka skakać Buziaki!
KasiaWB 21:13, 20 sty 2013

Tess napisał(a)
Widzi się, widzi
serb pojedynczo też pięknie wygląda.
Tylko pomyślałam, że trzy dadzą ładne tło, takie koroneczki zielone - dla nasadzeń przed nimi. No i dadzą wysoki punkt, ale nie taki pojedynczy. Lepiej wysłonią, bo choć teraz masz tam pustkę to kiedyś jednak będą jacyś sąsiedzi.

Będą będą jacyś sąsiedzi ale akurat z tej strony nie mogę sadzić licznych wysokich drzew, bo mi słonko zabiorą i zrobi się głęboki cień, a tego nie chcę byłam kiedyś w takim ogrodzie, pięknym, ale na małej przestrzeni nasadzonych masę świerków, że cała południowa strona domu wygląda jakby od północy była jak przyjedziesz kiedyś do mnie to sama zobaczysz
nieszka 21:24, 20 sty 2013

KasiaWB napisał(a)

Heeeej Ewa fajnie, że już jesteś ja cały czas mam pomysły, czasami nawet spać przez to nie mogę ) to mnie czasami przy życiu trzyma, jak szarość dnia codziennego dobija u mnie wielkich szaleństw ogrodowych w tym roku nie będzie, muszę trochę porządku na rabatach zrobić, bo niezły misz masz ) będę serby cięła coś tam pewnie dokupię drobnego ) ale na całym forum będzie się działo wiele napewno powstanie nie jedna piękna rabata Twój ogródek też przecież w tym roku będzie wyglądał inaczej jestem ciekawa wszystkich nowości
Szybkiej rekonwalescencji życzę, żebyś wiosną mogła koło ogrodka skakać Buziaki!

Oj jak ja to świetnie znam tą bezsenność przez jakiś pomysł.
Czasem to muszę nawet wstać i iść coś namalować żeby mi się ułożyło wszystko w głowie
Eh...
KasiaWB 21:31, 20 sty 2013

Nieszka - ja to muszę sobie dobrze wszystko przemyśleć... bo to mała działka tak się w ogóle zastanawiam czy od frontu coś wysokiego sadzić, nawet tego jednego serba, skoro ma być mur i póki co prunus Umbraculifera bo jak posadzę coś wysokiego to z czasem, jak urośnie to może mi zacienić cały jeden bok działki, no i z jednej strony to dobrze, ale z drugiej zamiast roślin na słoneczne stanowiska będę wymieniać na te do cienia jednak nie ma się co śpieszyć chyba przez tą zimę już bym chciała lecieć i kopać w ogródku )))
nieszka 21:47, 20 sty 2013

Jedyne co możemy teraz sobie kopać niestety to śnieg przerzucać z kupki na kupkę

Ale masz rację, trzeba się mocno zastanowić żeby sobie krzywdy nie zrobić zabierając za dużo słońca.