Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Zeta 21:26, 22 sty 2013

Hortensja pnąca przy lustrze dla mnie bomba!!!
monitka 21:28, 22 sty 2013

Kasiu dzięki za informacje o perovskii (widzę że niewiele o niej wiedziałam poza tym że jest piękna ) to mój nowy nabytek uszczknięty od cioci i trochę się boję jak przezimuje...
Trzymam kciuki za planowanie, nie pomogę bo cienka w te klocki jestem, ale kibicuję i pozdrawiam
Gabrysia_ 21:31, 22 sty 2013

Buziaczki zostawiam
Bo mój mózg juz chyba dobrze nie pracuje.
Idę się relaksować do wanny
KasiaWB 21:40, 22 sty 2013

Zeta napisał(a)

elooo Mam już dwie małe pnące horti, w tym Mirranda i puściłam je na sosnę palmę
Oglądałam trochę inspiracji lustrzanych na zagranicznych stronach, niektóre boskie szkoda, że nie można wstawić zdjęcia na tej ścianie muru będzie operować słońce od południa przez kilka godzin, więc hortensja odpada, ale to świetny pomysł w ogóle zastanawiam się teraz czy lustro na tak nasłonecznionej ścianie to dobry pomysł...yyyyyy...............
KasiaWB 21:45, 22 sty 2013

monitka napisał(a)
Kasiu dzięki za informacje o perovskii (widzę że niewiele o niej wiedziałam poza tym że jest piękna ) to mój nowy nabytek uszczknięty od cioci i trochę się boję jak przezimuje...
Trzymam kciuki za planowanie, nie pomogę bo cienka w te klocki jestem, ale kibicuję i pozdrawiam

Hej hej Monika gdyby przy porządkach etykieta mi w rękę nie wpadła to pewnie bym nadal nie wiedziała jaka jest to dokładnie odmiana, więc od razu sprawdziłam i się dzielę bo są różne odmiany perovskii
Dla mnie nowość, że się nie nawozi ot kolejna nauka Będę trzymała kciuki za Twoją sadzonkę
Ja też jestem cienki bolek, ale oglądam i czytam, czytam i oglądam to co mi się podoba już napisałam i pokazałam )
Pozdrawiam!
KasiaWB 21:51, 22 sty 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Buziaczki zostawiam
Bo mój mózg juz chyba dobrze nie pracuje.
Idę się relaksować do wanny

Gabrysia miło, że zajrzałaś mój mózg od papierów już się zlasował, więc przyszłam tutaj na relaks zwariowany ten tydzień mam, a to dopiero wtorek... 10 rzeczy na raz robię, w czwartek jadę w świętokrzyskie na cały jeden dzień w piątek też papiery i latanie, w sobotę przeprowadzka biurowych mebli... i wiele wiele innych... a na nieszczęście ten śnieg, lud i mróz... Koszmar.... Jak przeżyję to będzie cud....
Buziam!
kasik778 21:55, 22 sty 2013

KasiaWB napisał(a)

elooo Mam już dwie małe pnące horti, w tym Mirranda i puściłam je na sosnę palmę
Oglądałam trochę inspiracji lustrzanych na zagranicznych stronach, niektóre boskie szkoda, że nie można wstawić zdjęcia na tej ścianie muru będzie operować słońce od południa przez kilka godzin, więc hortensja odpada, ale to świetny pomysł w ogóle zastanawiam się teraz czy lustro na tak nasłonecznionej ścianie to dobry pomysł...yyyyyy...............

Kasiu pytanie pierwsze, czy hortensje pnące szybko rosną?

I drugie czemu lustro w słonecznym miejscu to zły pomysł? ze względu na możliwość porażenia oglądających?
KasiaWB 22:02, 22 sty 2013

kasik778 napisał(a)

Kasiu pytanie pierwsze, czy hortensje pnące szybko rosną?

I drugie czemu lustro w słonecznym miejscu to zły pomysł? ze względu na możliwość porażenia oglądających?

cześć Kasia
Ad. 1 nie mam własnego doświadczenia bo kupiłam je w 2012 r...., ale z wypowiedzi naszych ogrodników wynika, że niestety niezbyt im się spieszy, a na pierwsze kwiaty można czekać 4-5 lat albo i dłużej.... Niezrażona tą informację posadziłam, siadłam i czekam )

Ad. 2 hihihihi dobre tak sobie pomyślałam, że będzie puszczać zajączki ) a na serio, to nie mam doświadczenia, ale tak mi się zdawało a Ty jak sądzisz?
kasik778 22:31, 22 sty 2013

myślę, ze to dość prawdopodobne zapytaj Danusi, na pewno będzie wiedziała, lepiej tego uniknąć zawczasu
KasiaWB 22:50, 22 sty 2013

i po raz kolejny oddaję wielki szacunek dla Danusi pracy i realizacji to trzeba mieć talent wrodzony ...a my musimy się mocno pilnować, żeby zawczasu uniknąć głupotek ))