Toszka - odnośnie lustra

- napewno będzie

wiosną polatam i poprzymierzam, bo jednak to też trzeba zaplanować na przyszłość nawet jak ma być wisienką na przyszłym torcie

zwłaszcza, że ogrodzenie może postawię w tym roku
Ania Monte - w domu nic niestety nie wysiewam bo nie mam kompletnie warunków - wszystkie parapety zastawione

wszystko co wysiewam, to wiosną wprost do gruntu, albo do doniczek a jak wschodzą to daję do gruntu bo w gruncie rośliny czują się o wiele lepiej i szybciej rosną
Marlena - pozdrawiam serdecznie! ja też ostatnio nosem się podpieram....
Karolinka (popcarol) - nie ma już tych drzew, które tak strasznie zacieniały działkę, jest istna patelnia

wiem już dokładnie, w którym miejscu nie sadzić dużych drzew i generalnie nie będę sadzić dużych drzew

chociaż jest jeszcze pewne miejsce, w którym koniecznie muszę posadzić coś w miarę dużego i zimozielonego, coś co urośnie do ok. 8 metrów, bo innej rady nie będzie
Dziękuję Wszystkim za wypowiedzi odnośnie wycinki drzew i krzewów, myślę,że te informacje przydadzą się osobom zainteresowanym tematem. Ja na szczęście mam to już za sobą, pozwolenie na wycinkę miałam, a wiosną jeszcze czeka mnie inspekcja w spr. nasadzeń rekompensacyjnych, już się ze mną umówili
myślę, że planując nasadzenia trzeba to robić z głową i z myślą o przyszłości tj. aby kiedyś niezaplanowane mądrze nasadzenia bokiem nie wyszły, gdy korzenie dorosłego drzewa będą np. zagrażać fundamentom domu itd. dziś już wiem, że ja raczej pójdę w małe drzewa i formowane żywopłoty
Haneczko 
dziękuję za pamięć i magnolię

cuuudo

może doczekam się kiedyś, że mój jeden patyk będzie tak wyglądać

)) nawet nie wiem co za odmianę mam, dostałam malutki patyczek, darczyńca nie wiedział cóż ona za jedna

zobaczymy za parę lat

jestem obecnie strasznie zalatana i zarobiona, a mój wątek odłogiem leży, dobrze, że to zima bo to zawsze jakieś usprawiedliwienie, że nic w ogródku się nie dzieje

wątków na forum przybywa, że heeeejjjj, ciekawe czy uda mi się choć raz odwiedzić każdy z nich

ściskam ciepło!
Ania asc 
mnie to już chyba nawet skróty Konstancji nie pomogą - takie zaległości

dzięki za odwiedziny
Neska - pozdrawiam

postaram się nadrobić wizyty chociaż w znanych mi wątkach