Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Milka 13:52, 31 sty 2013

Miłego dnia, forum żyje, nic się nie martw
KasiaWB 21:52, 02 lut 2013

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich, którzy tu zaglądają jak mnie nie ma! zaraz przeczytam wszystkie Wasze posty i postaram się nadrobić zaległości )
Bogdzia 22:03, 02 lut 2013

Kasiu również pozdrawiam.
KasiaWB 22:39, 02 lut 2013

Toszka - odnośnie lustra - napewno będzie wiosną polatam i poprzymierzam, bo jednak to też trzeba zaplanować na przyszłość nawet jak ma być wisienką na przyszłym torcie zwłaszcza, że ogrodzenie może postawię w tym roku

Ania Monte - w domu nic niestety nie wysiewam bo nie mam kompletnie warunków - wszystkie parapety zastawione wszystko co wysiewam, to wiosną wprost do gruntu, albo do doniczek a jak wschodzą to daję do gruntu bo w gruncie rośliny czują się o wiele lepiej i szybciej rosną

Marlena - pozdrawiam serdecznie! ja też ostatnio nosem się podpieram....

Karolinka (popcarol) - nie ma już tych drzew, które tak strasznie zacieniały działkę, jest istna patelnia wiem już dokładnie, w którym miejscu nie sadzić dużych drzew i generalnie nie będę sadzić dużych drzew chociaż jest jeszcze pewne miejsce, w którym koniecznie muszę posadzić coś w miarę dużego i zimozielonego, coś co urośnie do ok. 8 metrów, bo innej rady nie będzie

Dziękuję Wszystkim za wypowiedzi odnośnie wycinki drzew i krzewów, myślę,że te informacje przydadzą się osobom zainteresowanym tematem. Ja na szczęście mam to już za sobą, pozwolenie na wycinkę miałam, a wiosną jeszcze czeka mnie inspekcja w spr. nasadzeń rekompensacyjnych, już się ze mną umówili
myślę, że planując nasadzenia trzeba to robić z głową i z myślą o przyszłości tj. aby kiedyś niezaplanowane mądrze nasadzenia bokiem nie wyszły, gdy korzenie dorosłego drzewa będą np. zagrażać fundamentom domu itd. dziś już wiem, że ja raczej pójdę w małe drzewa i formowane żywopłoty

Haneczko
dziękuję za pamięć i magnolię cuuudo może doczekam się kiedyś, że mój jeden patyk będzie tak wyglądać )) nawet nie wiem co za odmianę mam, dostałam malutki patyczek, darczyńca nie wiedział cóż ona za jedna zobaczymy za parę lat jestem obecnie strasznie zalatana i zarobiona, a mój wątek odłogiem leży, dobrze, że to zima bo to zawsze jakieś usprawiedliwienie, że nic w ogródku się nie dzieje wątków na forum przybywa, że heeeejjjj, ciekawe czy uda mi się choć raz odwiedzić każdy z nich ściskam ciepło!

Ania asc mnie to już chyba nawet skróty Konstancji nie pomogą - takie zaległości dzięki za odwiedziny

Neska - pozdrawiam postaram się nadrobić wizyty chociaż w znanych mi wątkach
KasiaWB 22:42, 02 lut 2013

agata_chroscicka napisał(a)
Kasiu, juz prawie wiosna - pierwszy w tym roku przebiśnieg

huuuuuraaaaaaa u mnie śniegi narazie stopniały przynajmniej te przy ciągach komunikacyjnych )) ale zapowiadają, że znowu ma padać )))
Dziękuję Agatko faktycznie już prawie wiosna o mało co ) Buziaki!
KasiaWB 22:44, 02 lut 2013

irena_milek napisał(a)
Miłego dnia, forum żyje, nic się nie martw

Irenko, dzięki za wieści właśnie się rozglądam i widzę, że ruch jak w ulu czy ktoś to ogarnia??? ))
Buziaki!
Jatra 22:44, 02 lut 2013

Witaj Kasiu i głowa do góry , wszystko będzie dobrze , przecież niedługo wiosna
KasiaWB 22:45, 02 lut 2013

Bogdzia napisał(a)
Kasiu również pozdrawiam.

dziękuję przesyłam serdeczności
KasiaWB 22:50, 02 lut 2013

Jatra napisał(a)
Witaj Kasiu i głowa do góry , wszystko będzie dobrze , przecież niedługo wiosna

witaj witaj staram się mieć postawę wyprostowaną ) chociaż sporo mam teraz na głowie i barkach, Meksyk normalnie chyba kaktusy zacznę uprawiać ))) ......... eee nieee, bo kaktusy lubię na odległość i tylko oglądać w domu nie chcę
oby do wiosny!!!!
ewa004 23:13, 02 lut 2013

Kasieńko przebijam się przez te tłumy i pozdrowionka zostawiam