Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 20:59, 15 lis 2013

asc napisał(a)
Słup czy komin jeden czort Ale foty z góry są fajne
W sprawie dachówki nie doradzę, bo trzeba widzieć dom, elewację i porównać wtedy co lepsze.. to jak z ogrodem. Ma pasować do całości, a nie do kawałka Ale myślę, że z tym sobie poradzisz bez problemu.... i tak jak mówisz.. to już na lata, a może i całe życie.
Z drugiej strony czasami inne spojrzenie też sie przydaje.
Chciałam kiedyś okna ze szprosami..... już takie zamówiłam.. i spotkałam kuzynkę eMusia...wybiła mi ten pomysł z głowy. Teraz co popatrzę na okna to dziękuję, że ją spotkałam.. bo codziennie bym narzekała na te kraty w oknach I dobrze, ze dało sie te okna jeszcze odmówić i zamienić na inne ..

Foty jeszcze będą robione jak skończymy ten etap
Wciąż się waham z tym ułożeniem dachówki, a czas jej wkrótce nadejdzie i trzeba będzie zdecydować ... no a właśnie inne, obiektywne spojrzenie może rozstrzygnąć, bo oglądam i oglądam zdjęcia z realizacji i nadal obie opcje mi się podobają. I masz babo placek :/
Ja chciałam okna ze szprosami ale tylko poziomymi, które szalenie mi się podobają, ale ostatnio jestem za opcją jak największej tafli niepodzielonego szkła, chociaż dzielenia w niektórych miejscach pewnie nie uniknę a kolejny temat do decyzji to kolor okien... ) albo białe albo jasnoszare albo ciemnoszare/antracytowe... też mi się wszystkie opcje podobają a jak zamówię, to raczej trudno będzie odmówić... Muszę zatem rozsądnie decydować
Buziam!
KasiaWB 21:02, 15 lis 2013

ewa004 napisał(a)
Kasiu ale ładnie rabatki prezentują się z góry ,zupełnie inaczej przedstawia się ogród
Ślicznie..........ale to już wiesz

Hej Ewa dzięki, nawet nawet, ale jest jeszcze misz masz albo "romantyczny nieład" większość roślin zmieni lokalizację i to już wiosną, bo np. lawenda do tej pory miała południowe słońce, a teraz już tylko wschodnie i zachodnie więc może nie być już taka ładna. Podobnie z innymi roślinami. Ale wszystko wymaga przemyślenia i najlepiej sadzenia na miejsce docelowe.
Pozdrawiam
KasiaWB 21:10, 15 lis 2013

marzena napisał(a)
Kasiu, no świetnie posuwają sie prace budowlane, podziwiam, ze tak masz zadbane rabaty przy budowie !
bardzo pięknie sie prezentują

Cześć Marzenko dzięki za odwiedziny jak już pisałam, wszystko uzależnione od pogody, byle nie padało, bo deszcz opóźnia robotę. Panowie dbają o ogródek, ale jak z przodu nie ma miejsca to czasem coś składają na trawniku, ale trawnika nie żałuję, bo i tak będzie po budowie zakładany od nowa, jak wypoziomujemy teren
Ściskam serdecznie
KasiaWB 21:17, 15 lis 2013

Elik napisał(a)

Ja właśnie TERAZ żałuję, że wcześniej CZEGOŚ nie posadziłam…. chociaż posadziłam – parę iglaków i sarny zeżarły Ale teraz bym nie miała pustyni.
Kasiu, trzymam kciuki za dalszy postęp prac! Fajne te widoczki z góry

Ela, dzięki za odwiedziny strasznie mi miło, że mnie wspieracie i trzymacie kciuki
ogródek jest tylko na 1/2 obwodu, reszta to obecny plac budowlany
Posadziłam rośliny wcześniej ...bo ogródek był pierwszy ...ale liczę, że szkielet szybko urośnie i zrobi ładną ścianę większość roślin zostanie wykorzystanych (rozsadzonych) na niezagospodarowany kawałek ziemi.
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 21:18, 15 lis 2013

Alisonek napisał(a)
Kasiu, melduję wykonanie zadanie fotorelacja jest pozdrawiam Alisonek

Właśnie widzę, super jak tylko czas mi pozwoli to zawitam zobaczyć zdjęcia. Pozdrawiam
KasiaWB 21:21, 15 lis 2013

rozajerycha napisał(a)
Brrrrrrrr szprosy w oknach

Katarzyna szok ,okiem rzucam ,latam ,biegam idziecie jak burza !
Widzisz jakie te rabaty ładne ?
Powodzenia ,trzymajcie się .Zadzwoń jak znajdziesz chwilkę .
Nadal mam pakiet be ))))))))
Buziak

Martek, zadanie telefoniczne już wykonane, więc teraz odpiszę )
szprosy tylko poziome bardzo lubię
okiem rzucisz jeszcze w tym roku i to na żywo
Rabaty ładne, ale zabałaganione wiosną ruszam z łopatą tak jak Ci mówiłam
Ściskam serdecznie
KasiaWB 21:25, 15 lis 2013

ANIA napisał(a)
Podziwiam i kibicuję budowie. Widoki z okien na rabatę piękne. Szkółka zdyscyplinowana. Trzymaj tak dalej.

Miło mi, że zaglądasz na plac budowy ) muszę przyznać, że jak jestem na działce, to głównie patrzę na widoki z okien )) i myślę sobie - co ja tam posadzę ) i ... nawet udało się mieć trochę zapożyczonego krajobrazu nie wszędzie, ale z niektórych okien będzie widok na piękne drzewa muszę zrobić kilka fotek poglądowych
Pozdrawiam
KasiaWB 21:33, 15 lis 2013

to teraz wypadałoby coś pokazać

no to może taki obrazeczek w ramce )

i jeszcze taki - z sosną
Joku 22:11, 15 lis 2013

Ja w sprawie szprosów i obrazka. Mnie byłoby szkoda dzielić taki obrazek na części. Szprosami.
Ojej, ale wam urosło Mam na myśli te mury.
KasiaWB 22:13, 15 lis 2013

widoczek z okna sypialni - w oddali widoczne świerki