Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru cz. II

Ogród u stóp klasztoru cz. II

Pszczelarnia 10:16, 25 sie 2015

alinak napisał(a)

Alino, poprosze o dokładna nazwę tego rozchodnika. chciałabym zweryfikowac moje wyobrażenia o nim, jakkolwiek to brzmi - wygina go? Czy to telephium?
Bordowy?

Do miłego.
Urszulla 16:09, 25 sie 2015

Mów co chcesz ale masz tak skomponowany ogród że jesień u Ciebie jest najpiękniejsza lubię te czerwoności
Milka 16:23, 25 sie 2015

Normalnie nie jest, no bo jak to możliwe, że mimo suszy ogród tak zachwyca!! czerwienie bardzo pasują
AgnieszkaW 16:37, 25 sie 2015

Jak tu pięknie, zostaję, przysiadam na ławeczce
alinak 19:23, 25 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Alino, poprosze o dokładna nazwę tego rozchodnika. chciałabym zweryfikowac moje wyobrażenia o nim, jakkolwiek to brzmi - wygina go? Czy to telephium?
Bordowy?

Do miłego.

Ewka to ROZCHODNIK DESERT BLACK SEDUM TELEPHIUM .Pod tą nazwą kupiony.
W sobotę mam rozumieć że mam zapewnione piękne widoki angielskich rabatek?A zresztą ci ja sie pytam ,no pewnie że mam .
alinak 19:56, 25 sie 2015

MILKA

już nigdy nie będę się zarzekać że jakiegoś koloru nie lubię .wiesz jak mnie wnerwiała czerwień i żółty przez 5 lat miałam tylko czerwoną różę .potem się trafiły canny a teraz to szaleję na punkcie żółtego i czerwieni .

AGNIESZKA---Siadaj na ławeczce ,skoczę po ciasteczko .

URSZULA -------A wiesz że dużo osób tak twierdzi .ja kocham ogród cały rok,ale tyleż samo mnie wnerwia ,bo ciągle coś nie pasuje .

RENE--Reniu pada deszcz nie wierzę ale to raczej jakby ksiądz pokropił w kościele .i znowu upału ,ja chyba się wykończę i moja trawa ze mną .

SEBEK-----No kwitną rozchodniki i nawet ci powiem że pierwsze kwiatki astrów zakwitły a to już lekka przesada .

KAROL99Na ławeczkę zapraszam .posiedzimy razem

LAUROWIŚNIA Agata to tak stosownie do temperatury .u mnie ciągle gorąc . do ogrodu można na razie tylko wyjść poleżeć i pospacerować . przez te uopały to nawet leżakowanie na słońcu nie wskazane było .rekord u mnie w ogrodzie był 39st.

JONAJoasiu tez wyczuwam jesień .szkoda tylko że deszczu jak na lekarstwo . mam tyle przesadzania i nie mam odwagi .bo ciągle upały zapowiadają

20:26, 25 sie 2015
moja mama mówi że trawę to chyba trzeba będzie siać na nowo...a ja na to - NIE! - rabaty wytycze ...przez zimę wydumam coś.
alinak 20:53, 25 sie 2015

A wiesz że to jest myśl .tylko ja już nie mam gdzie tych nowych rabat wytyczyć ....chyba że dalej będę powiększać
agata19762 21:42, 25 sie 2015

alinak napisał(a)
Dziewczyny witam po przerwie .U mnie cicho ? -tak cicho bo i czas do innych zajęć zachęca . życie to nie tylko internet. Ale do was zaglądam a jakże darowałabym sobie piękne widoki z waszych ogrodów .ogród bardzo mocno ucierpiała podczas suszy i nie zanosi się na poprawę .gdzieś tam pada ale u mnie drugi miesiąc znikome ilości i to raz na dwa tygodnie coś z nieba kapnie .

NIKITA- terminu emisji Maji jeszcze nie znam . ale to dopiero na wiosnę

EEE tam - odpoczywaj i pracuj ,ale dobrze wyważ siły bo my to nie maszynka ,mało co mamy do wymiany .

OLAW--liliowce w tym roku bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły bo upał mało im zaszkodził . podobnie róże .okazało się u mnie że najwytrwalsze na upał . nie uwierzycie ale najmniej wody im dostarczałam ,bo najlepiej wyglądały i to w pełnym słońcu u mnie i pod murem .
tyle tylko że teraz drugie kwitnienie bardzo słabe ,ale to zniosę ,gorzej było z języczkami ,tawułkami ,hostami i hortensjami .wszystko padło. już powycinane bo suszu na rabatach nie trzymam .jedynie języczka Hessego wspaniale i długo kwitnie już drugi tydzień .

Alinko piękne fotki
baaaaaardzo mi sie podobają !!!
alinak 22:08, 25 sie 2015

Agata a ja się nie mogę nachwalić pelargonii od ciebie już rozdałam szczepki paru osobom . te kule kwiatów po prostu bossskie .

w końcu powinnam wam pokazać co w tym roku słychac w temacie tarasowców ,bo zmiana jest . zawsze uważałam że biel sie przy żółtej elewacji straci ale zaryzykowałam .