Alino, poprosze o dokładna nazwę tego rozchodnika. chciałabym zweryfikowac moje wyobrażenia o nim, jakkolwiek to brzmi - wygina go? Czy to telephium?
Bordowy?
Ewka to ROZCHODNIK DESERT BLACK SEDUM TELEPHIUM .Pod tą nazwą kupiony.
W sobotę mam rozumieć że mam zapewnione piękne widoki angielskich rabatek?A zresztą ci ja sie pytam ,no pewnie że mam .
już nigdy nie będę się zarzekać że jakiegoś koloru nie lubię .wiesz jak mnie wnerwiała czerwień i żółty przez 5 lat miałam tylko czerwoną różę .potem się trafiły canny a teraz to szaleję na punkcie żółtego i czerwieni .
AGNIESZKA---Siadaj na ławeczce ,skoczę po ciasteczko .
URSZULA -------A wiesz że dużo osób tak twierdzi .ja kocham ogród cały rok,ale tyleż samo mnie wnerwia ,bo ciągle coś nie pasuje .
RENE--Reniu pada deszcz nie wierzę ale to raczej jakby ksiądz pokropił w kościele .i znowu upału ,ja chyba się wykończę i moja trawa ze mną .
SEBEK-----No kwitną rozchodniki i nawet ci powiem że pierwsze kwiatki astrów zakwitły a to już lekka przesada .
KAROL99Na ławeczkę zapraszam .posiedzimy razem
LAUROWIŚNIA Agata to tak stosownie do temperatury .u mnie ciągle gorąc . do ogrodu można na razie tylko wyjść poleżeć i pospacerować . przez te uopały to nawet leżakowanie na słońcu nie wskazane było .rekord u mnie w ogrodzie był 39st.
JONAJoasiu tez wyczuwam jesień .szkoda tylko że deszczu jak na lekarstwo . mam tyle przesadzania i nie mam odwagi .bo ciągle upały zapowiadają
Agata a ja się nie mogę nachwalić pelargonii od ciebie już rozdałam szczepki paru osobom . te kule kwiatów po prostu bossskie .
w końcu powinnam wam pokazać co w tym roku słychac w temacie tarasowców ,bo zmiana jest . zawsze uważałam że biel sie przy żółtej elewacji straci ale zaryzykowałam .