Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru cz. II

Ogród u stóp klasztoru cz. II

alinak 23:28, 30 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)

A on jest bezproblemowy? Bo ja tylko bezproblemowe kwiatki lubię ostatnio.

All inclusiv.

Ho ho ho jakaż ty się wygodna robisz ,to wprost niepodobne do ciebie.ale teraz już to rozumiem jak zobaczyłam twój ogród .i tak masz co robić.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Gdybyś kiedyś Miała nadmiar red barona to szczepeczkę poproszę pamiętaj dla mnie

Mówisz i masz ...wpadaj.a co do ilości nasadzeń ...sama zobaczysz ,jeszcze będziesz szukać miejsca na rabatach i sama się zdziwisz że je tak zapełniłaś

Urszulla napisał(a)
No i jak Ci się widzi ta tarasowa biel kwiatki ładne, u mnie te białe wogóle nie rosły a w tym roku to już żadne nie chcą. Te same u mojej mamy- olbrzymy o hortkach napisałam u mnie.

Ulka mam takie doświadczenia że wszystkie tarasowce podlewam co dzień nawozem Planton,i tylko wtedy mam ładne kwitnienia ,aha a ziemie w tym roku zmieszałam tę starą ( nie kupowałam nowej) z kompostem ,piaskiem i gliną .
obserwuje że dużo lepiej taka mieszanka trzyma wilgoć niż sama kupna.

laurowisnia napisał(a)
Ja rekordu u siebie nie zarejestrowałam, udało mi się chłodzić na południu E.
Teraz leżakowania c.d.
Poczytam więcej o ognistych rabatach, to i mi się zachce.

Coś czuje nosem że też cie urzekną te ogniste .

Milka napisał(a)
Normalnie pełnia dojrzałego lata, jakoś tej suchoty nie widać, do miłego Alinko

Teraz to już wyczekuję deszczu ,nawiozłam tyle roślin z Dolnego śląska że sadzenia pół dnia.a jak tu sadzić na 36 st.

Elik napisał(a)
Cześć Alinko, przyszłam pospacerować po Twoim ogrodzie. Pięknie masz i bardzo urokliwie - te kwiaty i kolory! Pozwolisz, że będę zaglądać.

Ela zaglądaj ,zaglądaj ...wiesz że lubię gości . dzięki za miłe słowa ...głaskanie mojego gustu ....miód na moje serce .

malgorzata_s... 23:33, 30 sie 2015

Alinko czy Ty już z wojaży wróciłaś? Czy jeszcze w gościach?
alinak 00:35, 31 sie 2015

Wróciłam właśnie i z wrażeń spać nie mogę ...ale sama zobacz .
Relacje muszę podzielić na dwie części bo w paru fotkach nie da się tego oddać co widziałam

sylwia_slomc... 01:12, 31 sie 2015

Oj chyba u pszczółki byłaś, czy się mylę?
05:32, 31 sie 2015
Alinko ...oj po takich wyprawach ..to ty nam fotek nie załuj
Sebek 08:15, 31 sie 2015

Cudnie Ta dbałość o detale u Ewy wprawia w zachwyt
malgorzata_s... 09:39, 31 sie 2015

U Pszczółki to same cudowności Ewa potrafi nawet puste donice postawić tak że wyglądają jak najlepsza dekoracja
Kindzia 10:29, 31 sie 2015

Matko...Alinko...jakie Ty piękne zdjęcia robisz!!! Ja wiem, że ogrody piękne, ale kunszt Ci dojrzewa...
renatamama3 20:48, 31 sie 2015

Alinko ,na pocieszenie u mnie też susza ,M 3 tygodnie temu wertykulował ,robił dosiewki , u mnie na tablicy ogłoszeń gminy była prośba o używanie wody tylko do celów gospodarczych ,ale o karach nic tam nie było ,ja i tak wody z wodociągu nie używam ,na ogród ,tylko do basenu ,bo cena prawie 15 Zł m3 ,na podlicznik nie dają zgody .pozdrawiam
alinak 21:31, 31 sie 2015

renatamama3 napisał(a)
Alinko ,na pocieszenie u mnie też susza ,M 3 tygodnie temu wertykulował ,robił dosiewki , u mnie na tablicy ogłoszeń gminy była prośba o używanie wody tylko do celów gospodarczych ,ale o karach nic tam nie było ,ja i tak wody z wodociągu nie używam ,na ogród ,tylko do basenu ,bo cena prawie 15 Zł m3 ,na podlicznik nie dają zgody .pozdrawiam

Renia ja mam siano a nie trawę ,nie robię teraz nic . nawiozłam z wyprawy roślin ale wszystko w garażu. dzisiaj było u nas 37 st. matko niech wreszcie coś poleje bo ogród mi zniknie .u nas Renia też woda droga jak ....12 zł m3. ścieki robią cenę .