Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru cz. II

Ogród u stóp klasztoru cz. II

alinak 23:10, 08 mar 2017

eee_taam napisał(a)

zapomiałaś napisać...że zapach ma swojski co powala))

ja kurski sobie tak przygotowywałam ...ale juz tesciowa nie ma kur wiec kupuje w granulkach i sypie wiosną na rabaty mniej smrodu i zachodu ...działa tak samo dobrze jest zagrzebac w ziemi te granulki

No tak mały nieznaczący szczegół.
W sumie to zawsze pilnowałam żeby podlewać przed deszczem albo w czasie.
Teraz to już nie nawożę tak intensywnie

sylwia_slomczewska napisał(a)
zachwycam się nieodmiennie Twoimi rabatami Czosnkami mogę do upojenia bo przepięknie wkomponowane

Szmaragdowa też się wypełnia i pewno w tym roku rabaty będą pulchne od roślin.

Pszczelarnia napisał(a)

Pokazujesz czosnki a ja - tak przy okazji - widzę piękny, bujny ogród.
Dorodnie, tłusto - na rabatach.

Ewa teraz to już nie tłusto tylko tłoczno się robi. Z arcydzięglem nie mogę się porozumieć ,nie chce wyjść z ziemi. Jestem zrozpaczona.

agata19762 napisał(a)
Alinko rozmarzyłam się spacerując po Twoim magicznym ogrodzie.

Agata może w końcu uda nam się spotkać i zweryfikujesz swoje wyobrażenia o moim skrawku.

07_Rene napisał(a)
Doszły mnie słuchy, że Ci naparstnice wyginęły...
Mam, mogę się podzielić, przypomnij jak się zobaczymy

Spadłaś mi z nieba .pewno coś tam siewek wyjdzie ,ale te będą kwitły dopiero na drugi rok. teraz mam dosłownie parę siewek które zakwitną albo i nie w tym roku.

Milka napisał(a)
Alinko, miałas lub masz wawrzynek wilczełyko?

Mam i tak pięknie kwitnie .jutro cykne mu fotki .

vita napisał(a)
10 cebul Red Mohikan Raczej nie będzie chciał wiązać nasion, podobnie jak Globemaster. Czy u Ciebie też się G. chętnie dzieli? U mnie praktycznie każdego roku wypuszcza po dwa pędy kwiatowe, tylko ja startowałam od trzech cebul. Dzięki za receptę na nawóz, w formie płynnej szybciej dotrze do korzeni. Zapisałam sobie

Nie chcę chwalić dnia przed zachodem ,ale wydaje mi się ,że to Globemaster wypuścił obok po dwa nowe kły .Nie mam pewności bo taka masa czosnków powychodziła ,że nic na razie nie jarzę.
Malutkich siewek czosnków jest masa ,ale dużo wymarza podczas wiosennych przymrozków. Trzeba by się pobawić i siać do doniczek.
Gnojówka z kurzeńca i guana jest rewelacyjna ,ale uważaj i nie zwiększaj proporcji, wedle zasady, że co za dużo to nie zdrowo.

bdan napisał(a)
Alinko fajna kolekcja czosnków u Ciebie, musze koniecznie w tym roku zmobilizować się i jesienią o czosnkach pomyśleć

Zaglądam w miarę systematycznie, ale wypada też czasem coś skrobnąć

Danuś witaj .Czosnki koniecznie zaproś ,bo cieszą oko.

babka napisał(a)
Jak tu ładnie, spora ta Twoja kolekcja

Ola 15 lat sadzenia różnych badyli ,to się jednak uzbiera, a czosnki ładnie się mnożą.

alinak 23:12, 08 mar 2017

Te pierwsze to najbardziej cieszą ,Prawda ?

babka 23:32, 08 mar 2017

Przebiśniegi w słońcu to prawdziwy miód na serce. Całą masę ich masz, u mnie jeden kwiatek
Bogdzia 20:46, 11 mar 2017

Alinko cudne przebisniegi , az sie wesoło zrobiło.
kasiek 07:06, 12 mar 2017

Sliczne kępki przebiśniegów ale fot mało, a ja lubię foty przedwiośnia bo rzadko o tej porze są ładne widoki i jak u kogoś takie zobacze to wiem co nowego sadzić lub jak komponować
alinak 10:19, 12 mar 2017

BOGDZIA, OLA, KASIA

Fakt w kupie siła.Fotej mało bo pogoda nie zachęca do spacerów po ogrodzie.
Czekam na słoneczko Cyknełam tyłka fotkę dla Irenki wawrzynka Wilczełyko.
Wawrzynek co roku większy i kwitnienie mocne.

Ananasek 22:14, 12 mar 2017

Alinko! widzę wiosna u Ciebie na całego! Nawet pierwsze wygłodniałe pszczółki zawitały w Twoim ogrodzie!
alinak 07:17, 13 mar 2017

Na całego to może jeszcze nie ale właśnie udało mi się otworzyć okno i słucham ptaków. Udało się bo jakiś cud że nie czuje spalanych odpadów.z tego mniemam że wiosna.
Ależ dzisiaj ptaki rumor robią .....bajka taki poranny koncert.
Milka 08:02, 13 mar 2017

Ale masz dorodny okaz
Ile lat ma?
sylwia_slomc... 08:32, 13 mar 2017

Cudowny ten wawrzynek Posadziłam rok temu dwa maluszki z białymi kwiatuszkami, maluszki bo mają po 10 cm wysokości , myślałam , że nic z nich nie będzie , patrzę wczoraj , a tu żyją