Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

amelia_b 09:23, 12 wrz 2015

iwka napisał(a)
ten jest mniejszy rośnie do 5 metrów, ambrowiec amerykański Gum Ball
słyszałam właśnie że taki jest
amelia_b 09:45, 12 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Trzy Dwa w tej większej części i jedno w mniejszej
Ale ja się nie znam

Czytasz mi w myślach też tak kombinował
Marga 09:47, 12 wrz 2015

Ja już od czerwca szukam ambrowca, ale nigdzie nie ma Takiego zwykłego, nie szczepionego. Jak będziesz gdzieś widział, to daj znać proszę
Amelio, Michał słusznie zauważył, abyś sprawdziła szerokość ścieżki żeby Ci się kosiarka zmieściła A może zrób ścieżkę z luźno rzuconych płyt w korze lub żwirze? Taki luźny pomysł
Iwcia 09:51, 12 wrz 2015

Jeśli mogę, ambrowce to naprawdę giganty. Można ciąć tylko tego np. Obawiam się u siebie, że gałęzie będą coraz grubsze i może to dobrze nie wyglądać. Nie wiem czy z giganta da się karzelka wiem, masz więcej miejsca niż ja. Szukaj tych małych ale tych za 40 chyba nie kupisz. A nie chcesz drzew jakiś o pokroju bardziej kulistym?
amelia_b 09:51, 12 wrz 2015

Marga napisał(a)
Ja już od czerwca szukam ambrowca, ale nigdzie nie ma Takiego zwykłego, nie szczepionego. Jak będziesz gdzieś widział, to daj znać proszę
Amelio, Michał słusznie zauważył, abyś sprawdziła szerokość ścieżki żeby Ci się kosiarka zmieściła A może zrób ścieżkę z luźno rzuconych płyt w korze lub żwirze? Taki luźny pomysł

Hi hi pisałam Michałowi że ok 2 m zrobię. Zadzwonię do siebie do szkółki zapytam czy mają,dam ci potem znać
amelia_b 09:58, 12 wrz 2015

Iwcia napisał(a)
Jeśli mogę, ambrowce to naprawdę giganty. Można ciąć tylko tego np. Obawiam się u siebie, że gałęzie będą coraz grubsze i może to dobrze nie wyglądać. Nie wiem czy z giganta da się karzelka wiem, masz więcej miejsca niż ja. Szukaj tych małych ale tych za 40 chyba nie kupisz. A nie chcesz drzew jakiś o pokroju bardziej kulistym?

Tam mam pustostan Chcę coś większego co by cień mi dawało,zresztą zanim on urośnie to ja się że starzeje a potem nich się dzieci martwią
nawigatorka 10:08, 12 wrz 2015

a ja drzewa widziałabym np tak (zielone kropki) czarna linia rabat i zielone linie "co z czego" i zmykam do swojego ogrodu

amelia_b 10:14, 12 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)
a ja drzewa widziałabym np tak (zielone kropki) czarna linia rabat i zielone linie "co z czego" i zmykam do swojego ogrodu

Super,ide i ja zaraz do Ciebie,tylko mi powiedz gdzie tu jeszcze tulipanowca wsadzić jeden ambrowiec i jeden tulipanowca? A przy płacić nic nie sadzić? Ogrodzenie zmienię koło 2017 dopiero Chcę gabiony i dechy
paula23 10:20, 12 wrz 2015

amelia_b napisał(a)

Super,ide i ja zaraz do Ciebie,tylko mi powiedz gdzie tu jeszcze tulipanowca wsadzić jeden ambrowiec i jeden tulipanowca? A przy płacić nic nie sadzić? Ogrodzenie zmienię koło 2017 dopiero Chcę gabiony i dechy

oo kolejny ciekawy pomysł ja bym dodała jeszcze 2 drzewa

amelia_b 10:23, 12 wrz 2015

paula23 napisał(a)

oo kolejny ciekawy pomysł ja bym dodała jeszcze 2 drzewa

Na dole mam miłorząba to się akurat zgadza