Tą trawe sie ścina na wiosne i tak szczerze ci powiem że nie wiem jak to będzie w praktyce bo mam ja pierwszy rok nawet nie wiem czy przezimuje u mnie bo ja na wschodzie kraju mieszkam to może z tym być cięszko, zobaczymy jaka zima będzieZ białymi różami i z lawendą nawet wyglądała fajnie A jak to będzie z tulipanami to nie mam zielonego pojęcia Czytałam wczoraj że kosmosy trzeba wyciągać na zime bo mogą zmarznąć, tego też nie wiedziałąm
Kosmosy mam pierwszy raz w tym roku, brałam z dwóch źródeł. Pierwsze przyszły kłącza i słabiej rosną, sa mniejsze. Drugie były juz w doniczkach rozrosnięte i te szaleją jak głupie, tylko z tego co podejrzałam przy sadzeniu to one mają same korzenie, żadnej bulwy, czy więkrzego korzonka Spróbuję przechować przez zimę. Najśmieszniejsze jest to, że za kłącza płaciłam 8,80 a za wielkie sadzonki 5,50
O tak to można się odstresować nie ma to jak się dobrze ustawić he he grunt że ogród żyje ja w domu jestem i czuję że mi połowa padnie,dereń skupił liście mimo że się go leje,to samo robią hortensje,już myślałam że nie odratuje,te liście to taki sygnał ostrzegawczy
Ja te kosmosy u ciebie Iwciu widziałam pierwszy raz i mi się spodobały i od razu się zastanawiałam gdzie by u mnie je posadzić i pójdą na wiosne pod miłorząb a one wysokie rosną? Bo trawa to tak 50-60 cm max
Ja staram się nie sadzić niczego co trzeba wykopywać na zimę - przy małym dziecku niezbyt mam na to czas
Zaciekawiłaś mnie tą rabatą bardzo i będę śledziła jak to u Ciebie wygląda.
Powiem Ci, że pierwszy raz pomysł zestawienia z brązową trawą, które przedstawiłaś mi się podoba
Ja bym to wszystko razem posadziła i wiosną by były tulipany, potem kwitnące róże i kosmosy
Znalazłam róże hot chocolate,wpada w taka lekko przypaloną czerwień, coś trochę pod karmel,niemoge określić tego kolorumyślę o tej róży do tego brązowa trawa i kosmosy czekoladowe.tulipany może też znaliśmy w kolorze kosmosow?miło mi że cię zaciekawiła a na tą rabatę to już się zdecydowałam