Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

AnnaCh 23:46, 03 sie 2015

Jestem już, wpadłam na chwilkę się przywitać i pomachać
amelia_b 07:31, 04 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Oj żadnej z tych roślin nie znam
Wygoglowałam tą trawę i ja nie lubię brązowych traw, ale faktycznie w połączeniu z kosmosami czekoladowymi to może super wyglądać

A wiosną jak zakwitną tulipany to ta trawa już jest czy dopiero startuje?

Tą trawe sie ścina na wiosne i tak szczerze ci powiem że nie wiem jak to będzie w praktyce bo mam ja pierwszy rok nawet nie wiem czy przezimuje u mnie bo ja na wschodzie kraju mieszkam to może z tym być cięszko, zobaczymy jaka zima będzieZ białymi różami i z lawendą nawet wyglądała fajnie A jak to będzie z tulipanami to nie mam zielonego pojęcia Czytałam wczoraj że kosmosy trzeba wyciągać na zime bo mogą zmarznąć, tego też nie wiedziałąm
amelia_b 07:32, 04 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Jestem już, wpadłam na chwilkę się przywitać i pomachać

a witaj i jak tam? Ogród żyje?, sama zreszta ide zobaczyć
iwka 08:12, 04 sie 2015

amelia_b napisał(a)

Tą trawe sie ścina na wiosne i tak szczerze ci powiem że nie wiem jak to będzie w praktyce bo mam ja pierwszy rok nawet nie wiem czy przezimuje u mnie bo ja na wschodzie kraju mieszkam to może z tym być cięszko, zobaczymy jaka zima będzieZ białymi różami i z lawendą nawet wyglądała fajnie A jak to będzie z tulipanami to nie mam zielonego pojęcia Czytałam wczoraj że kosmosy trzeba wyciągać na zime bo mogą zmarznąć, tego też nie wiedziałąm

Kosmosy mam pierwszy raz w tym roku, brałam z dwóch źródeł. Pierwsze przyszły kłącza i słabiej rosną, sa mniejsze. Drugie były juz w doniczkach rozrosnięte i te szaleją jak głupie, tylko z tego co podejrzałam przy sadzeniu to one mają same korzenie, żadnej bulwy, czy więkrzego korzonka Spróbuję przechować przez zimę. Najśmieszniejsze jest to, że za kłącza płaciłam 8,80 a za wielkie sadzonki 5,50
amelia_b 09:02, 04 sie 2015

Z tymi cenami to oszalać można
AnnaCh 09:57, 04 sie 2015

amelia_b napisał(a)

a witaj i jak tam? Ogród żyje?, sama zreszta ide zobaczyć

Żyje, żyje, rodzice u nas mieszkali, bo z dziećmi zostali
amelia_b 10:02, 04 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

Żyje, żyje, rodzice u nas mieszkali, bo z dziećmi zostali

O tak to można się odstresować nie ma to jak się dobrze ustawić he he grunt że ogród żyje ja w domu jestem i czuję że mi połowa padnie,dereń skupił liście mimo że się go leje,to samo robią hortensje,już myślałam że nie odratuje,te liście to taki sygnał ostrzegawczy
amelia_b 10:06, 04 sie 2015

iwka napisał(a)

Kosmosy mam pierwszy raz w tym roku, brałam z dwóch źródeł. Pierwsze przyszły kłącza i słabiej rosną, sa mniejsze. Drugie były juz w doniczkach rozrosnięte i te szaleją jak głupie, tylko z tego co podejrzałam przy sadzeniu to one mają same korzenie, żadnej bulwy, czy więkrzego korzonka Spróbuję przechować przez zimę. Najśmieszniejsze jest to, że za kłącza płaciłam 8,80 a za wielkie sadzonki 5,50

Ja te kosmosy u ciebie Iwciu widziałam pierwszy raz i mi się spodobały i od razu się zastanawiałam gdzie by u mnie je posadzić i pójdą na wiosne pod miłorząb a one wysokie rosną? Bo trawa to tak 50-60 cm max
MirellaB 10:48, 04 sie 2015

amelia_b napisał(a)

Ja staram się nie sadzić niczego co trzeba wykopywać na zimę - przy małym dziecku niezbyt mam na to czas

Zaciekawiłaś mnie tą rabatą bardzo i będę śledziła jak to u Ciebie wygląda.
Powiem Ci, że pierwszy raz pomysł zestawienia z brązową trawą, które przedstawiłaś mi się podoba

Ja bym to wszystko razem posadziła i wiosną by były tulipany, potem kwitnące róże i kosmosy

Jesteś zdecydowana na te zestawienia?

amelia_b 11:00, 04 sie 2015

Znalazłam róże hot chocolate,wpada w taka lekko przypaloną czerwień, coś trochę pod karmel,niemoge określić tego kolorumyślę o tej róży do tego brązowa trawa i kosmosy czekoladowe.tulipany może też znaliśmy w kolorze kosmosow?miło mi że cię zaciekawiła a na tą rabatę to już się zdecydowałam