Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

amelia_b 22:35, 30 lip 2015

iwka napisał(a)
ej no ładne te berberysy, całkiem spore. Co ile sadziłaś?

Em zmieni za jakiś czas zdanie, zobaczysz

To sie mu podobało do drugiego miał wątypół popołudnia mormolił

Równo co 33 cm, patyk sobie zrobiłam, ale na dole juz się zaczynają przebarwiać, ciekawi mnie czy teraz je ciachnąć, czy na wiosnę i kiedy czymś podlać? mam taki nawóz startowy żeby się lepiej rośliny ukorzeniały, i chyba tym podleje któregoś wieczoru wiesz jak ja się ciesze z tych berberysów, no jak dziecko teraz będe do nich kukać przez tydzień
amelia_b 22:40, 30 lip 2015

Marga napisał(a)
Śliczne berberysiki! Czy to te co się na jesieni tak pieknie przebarwiają?

Tak Marga to ta słynna erecta co dziewczyny tak zachwalały zobaczymy jak się będą przebarwiać na jesieni
amelia_b 22:52, 30 lip 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
hortensje jak ładnie kwitną nieduże krzaczki a kwiaty ładne pięknie będzie

Dziękuje Agnieszko sama się zdziwiłam że takie maluchy a tyle mają szczerze to one znikły w tej rabacie
agnieszka_m 22:54, 30 lip 2015

amelia_b napisał(a)

Dziękuje Agnieszko sama się zdziwiłam że takie maluchy a tyle mają szczerze to one znikły w tej rabacie

za rok napewno sie poprawią będą wdzięczniejsze
amelia_b 23:19, 30 lip 2015

Tak myśle ale i z tych się cieszę
iwka 23:23, 30 lip 2015

amelia_b napisał(a)

To sie mu podobało do drugiego miał wątypół popołudnia mormolił

Równo co 33 cm, patyk sobie zrobiłam, ale na dole juz się zaczynają przebarwiać, ciekawi mnie czy teraz je ciachnąć, czy na wiosnę i kiedy czymś podlać? mam taki nawóz startowy żeby się lepiej rośliny ukorzeniały, i chyba tym podleje któregoś wieczoru wiesz jak ja się ciesze z tych berberysów, no jak dziecko teraz będe do nich kukać przez tydzień

e tam, mój też mamroli a ja robię swoje. Mam zasadę: nie pomagasz, nie wczepiaj się

Ja bym ich teraz nie cięła, tylko na wiosnę, podlać chyba możesz tym nawozem, ja go nie używałam jeszcze, to nie wiem

Tak sobie myślę, czy aby za gęsto ich nie posadziłaś?
iwka 23:26, 30 lip 2015

amelia_b napisał(a)

Ślicznie
amelia_b 07:58, 31 lip 2015

Dzięki Iwka myślę o tym co napisałaś,że może i za gęsto je posadziłam

Na zwarty szpaler to za rzadko znalazłam wypowiedź żeby sadzić jeden przy drugim
Oj zobaczymy
iwka 08:25, 31 lip 2015

ja mam Marię i sadziłam coś chyba ok 40 cm, i po trzech latach wlazły juz na siebie i to tak, że ten w środku już ledwo ciepły były o wiele mniejsze od Twoich. Ale może erecta bardziej kolumnowa i tak na boki sie nie rozłazi, moze i masz rację
amelia_b 11:22, 31 lip 2015

Iwka ja mam nadzieje że dobrze to zrobiłamale to za 2-3 lata się okarze, tu masz 100%racji. Mnie martwi co innego, czy będą do tego pasować purpurowe żurawki, czy dosadzić przed nie rude, bo nie wiem na jaki kolor sie berberysy przebarwią

Tam troche w oddali widaćPod koniec sierpnia zamówie ze 20 jeszcze, bo teraz to zrzęda za bardzo wyczulony