Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

Pokaż wątki Pokaż posty

W Kruklandii

Patrycja_KG_Lu 14:20, 31 lip 2024

Gratulacje otrzymanych papierów. Miejsce na kurki/kurnik też przewidziałaś? Jagodnikv?
Juzia 17:09, 04 sie 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Gratulacje otrzymanych papierów. Miejsce na kurki/kurnik też przewidziałaś? Jagodnikv?

Dziękować!

Z kurnikiem nie wiem... może... kiedyś
Jagodnik TAK!
April 11:26, 07 sie 2024

Gratuluję papierów Teraz już tylko ta przyjemniejsza część czyli tworzenie
Czytałam dziś artykuł o patodeweloperce i uważam, że samodzielne budowanie domu to teraz najbezpieczniejsza opcja, choć pewnie trochę nerwów nadszarpnie. Oby jak najmniej
Juzia 12:27, 07 sie 2024

April napisał(a)
Gratuluję papierów Teraz już tylko ta przyjemniejsza część czyli tworzenie
Czytałam dziś artykuł o patodeweloperce i uważam, że samodzielne budowanie domu to teraz najbezpieczniejsza opcja, choć pewnie trochę nerwów nadszarpnie. Oby jak najmniej

Pato było od zawsze... tylko może nie w takim stopniu jak teraz.
Mnie bardziej denerwuje nicnierobienie więc siedzę już jak na szpilkach
April 13:06, 07 sie 2024

Jeszcze będziesz narzekać że nie wyrabiasz
edi75 13:08, 07 sie 2024

Będzię sie działo.Gratuluje
Patrycja_KG_Lu 13:39, 07 sie 2024

To leć od końca przygotuj ile się da na kolejne etapy. Możesz sobie już układ funkcjonalny rozrysować, żeby z niego stworzyć dla elektryka rysunki z wszystkimi łącznikami, punktami na gniazdka itp., to samo z hydraulikiem. Możesz popracować nad układem ścianek działowych jeśli chcesz korzystać np. z paxów Ikea (one mają z tego co kojarzę tylko 3 szerokości dostępne), nam dzięki przesunięciu ścianek o kilka cm zmieściły się dane szafy w garderobie zamiast droższej wersji od stolarza. Im więcej teraz ogarniesz tym szybciej potem pójdzie
Juzia 15:10, 07 sie 2024

April napisał(a)
Jeszcze będziesz narzekać że nie wyrabiasz

Jak się pozbędę tego ogrodu... to już się wyrobię
Tu zabija mnie cięcie bukszpanów i cisów
Juzia 15:11, 07 sie 2024

edi75 napisał(a)
Będzię sie działo.Gratuluje

Dziękować
Juzia 15:19, 07 sie 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
To leć od końca przygotuj ile się da na kolejne etapy. Możesz sobie już układ funkcjonalny rozrysować, żeby z niego stworzyć dla elektryka rysunki z wszystkimi łącznikami, punktami na gniazdka itp., to samo z hydraulikiem. Możesz popracować nad układem ścianek działowych jeśli chcesz korzystać np. z paxów Ikea (one mają z tego co kojarzę tylko 3 szerokości dostępne), nam dzięki przesunięciu ścianek o kilka cm zmieściły się dane szafy w garderobie zamiast droższej wersji od stolarza. Im więcej teraz ogarniesz tym szybciej potem pójdzie

Kochana.... ja już mam większość obcykane
Ścianki działowe miałam już zaplanowane jak szłam do projektanta Elektrykę wolę robić na żywo, bo stoję i widzę co gdzie musi być. I będę im malować bezpośrednio na ścianach i sufitach Hydraulikę już mam w głowie, to przenieść na papier będzie już szybko.
Szafy wolę od stolarza jednak. Mam zaufanego i będę u niego robić cały dom, bo chcę same szafy bez żadnych otwartych regałów i komód... plus kuchnia. Mam nadzieję, że ze mnie nie zedrze Hahaha!