Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 23:03, 27 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Znaczy linie proste… a raczej łamane

Hahaha!
Co tam nie było
Magara 23:19, 27 sie 2024

Juzia napisał(a)

Do łąk to chyba jeszcze daleko.
Pierwszy będzie chyba sad

Haha, "sad" też mam
Pracuję nad nim poważnie - ma mnie osłonić od sąsiada, kij z owocowaniem
Makao 08:17, 28 sie 2024

Juzia napisał(a)

O nie Sylwuś.... ja startowałam z tym

Hahahahahaha!!!!!!

To tego nie pamiętałam ale pamiętam Twój pierwszy wątek

Ja swojego pierwszego wątku też nie mam w opisie. Nawet pisałam do Danusi o jego usunięcie ale się nie udało dodzwonić
Juzia 08:41, 28 sie 2024

Magara napisał(a)

Haha, "sad" też mam
Pracuję nad nim poważnie - ma mnie osłonić od sąsiada, kij z owocowaniem

O nie mogę... hahahaha!
Sad do osłony Tego jeszcze nie grali

Juzia 08:48, 28 sie 2024

Makao napisał(a)

To tego nie pamiętałam ale pamiętam Twój pierwszy wątek

Ja swojego pierwszego wątku też nie mam w opisie. Nawet pisałam do Danusi o jego usunięcie ale się nie udało dodzwonić

A bo to było jakoś rok po założeniu forum przez Danusię Same początki!
Ale to dobrze że nie pamiętasz! Też wypieram to z głowy Te moje rzeczki kamienne na rabatach frontowych i żwirek biała marianna! Hahaha! Później też nie było lepiej. Motałam się z tym ogrodem kilka ładnych lat...

I ja chciałam usunąć, ale coś nie pykło. Może Danusia wie co robi i specjalnie zostawia... fajnie wrócić po latach i poczytać, obejrzeć od czego się zaczynało. No i ile cennych info tam jest! Tylko weź i to przeczytaj
Makao 09:07, 28 sie 2024

Juzia napisał(a)

A bo to było jakoś rok po założeniu forum przez Danusię Same początki!
Ale to dobrze że nie pamiętasz! Też wypieram to z głowy Te moje rzeczki kamienne na rabatach frontowych i żwirek biała marianna! Hahaha! Później też nie było lepiej. Motałam się z tym ogrodem kilka ładnych lat...

I ja chciałam usunąć, ale coś nie pykło. Może Danusia wie co robi i specjalnie zostawia... fajnie wrócić po latach i poczytać, obejrzeć od czego się zaczynało. No i ile cennych info tam jest! Tylko weź i to przeczytaj

Ja przeglądam stary wątek tylko w poszukiwaniu starej kadry . Część istnieje ale spora część odeszła na insta. Czy Ty wiesz że podążasz krokiem Nawigatorki? Ona teraz też zakłada łąkę kwitną po całości bo ule ma i własny miód. No czaaad. Jak tylko wypomniałaś że łąkę będziesz mieć to od razu o Asi pomyślałam. Coś w tym musi być że ludzie chcą zakładać łąki kwietne. Nowy trend ogrodowy
Margo2 23:02, 28 sie 2024

Makao napisał(a)

Ja przeglądam stary wątek tylko w poszukiwaniu starej kadry . Część istnieje ale spora część odeszła na insta. Czy Ty wiesz że podążasz krokiem Nawigatorki? Ona teraz też zakłada łąkę kwitną po całości bo ule ma i własny miód. No czaaad. Jak tylko wypomniałaś że łąkę będziesz mieć to od razu o Asi pomyślałam. Coś w tym musi być że ludzie chcą zakładać łąki kwietne. Nowy trend ogrodowy

Ja do tej pory myślałam przede wszystkim o owadach, dlatego sadziłam masę roślin kwitnących.
Teraz część ogrodu chcę zazielenić.
Ale rozumiem ludzi, którzy chcą robić ogród zgodny z naturą. Zmiana świata zaczyna się od małych kroczków.
Najważniejsze, że świadomość ludzi jest coraz większa

Juzia napisał(a)

Za pusto Edi!

Będę dosadzać trawy, bo żadne kwiotki tu nie chcą rosnąć.
Już testowałam dużo

To mamy odwrotnie. Ja chcę rozluźnić, ty zagęścić.
Nie dogodzi
Juzia 09:23, 29 sie 2024

Makao napisał(a)

Nie lubię trendów
Najgorzej, że zawsze jak coś zrobię nowego w domu czy ogrodzie... to zaraz wszyscy też to mają i mnie to denerwuje

Navi podglądałam na fb. Jak zrobiła stronę z tym swoim nowym projektem. Ale później jakoś to stanęło, ja zawiesiłam działalność na fb... i straciłam kontakt. Nie wiem nawet co u niej teraz Możesz dać namiar na insta na priv.
Juzia 09:48, 29 sie 2024

Margo2 napisał(a)

Ja do tej pory myślałam przede wszystkim o owadach, dlatego sadziłam masę roślin kwitnących.
Teraz część ogrodu chcę zazielenić.
Ale rozumiem ludzi, którzy chcą robić ogród zgodny z naturą. Zmiana świata zaczyna się od małych kroczków.
Najważniejsze, że świadomość ludzi jest coraz większa

To mamy odwrotnie. Ja chcę rozluźnić, ty zagęścić.
Nie dogodzi

A mi się wydaje, że te zmiany to niestety tylko moda. Obym się jednak myliła

Ano nie dogodzi!
Chcę zagęścić... ale nie wiem czy zdążę ze wszystkim.
Teraz mam trzy działki do obskoczenia. To się wpakowałam

Gruszka_na_w... 10:09, 29 sie 2024

Juzia napisał(a)

Teraz mam trzy działki do obskoczenia. To się wpakowałam

Tytan pracy. Ale jak miło się czyta o tym obskakiwaniu.
Nie każdy jest w stanie zaakceptować wygląd łąki kwietnej w drugiej części sezonu, stąd pewnie to falowanie zainteresowania nimi.
Kiedy zwiedzałam ogród botaniczny w Oslo we wrześniu, to w miejscu, gdzie była wcześniej urocza łąka kwietna postawili wielkie tablice ze zdjęciami łąki w szczycie kwitnienia, żeby wytłumaczyć ludziom, że aktualny jej wygląd to nie wynik zaniedbania w pielęgnacji.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies