Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 17:59, 29 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Aż mi się przypomniało, jak my skrobaliśmy naszą górkę Ponad 10 samochodów ziemi od nas wyjechało

Do nas to trzeba by raczej zwozić Dom akurat wyznaczony w dołku. Nie dość, że widoki kiepskie by były to jeszcze cała woda z okolicy by spływała
Dlatego zdecydowaliśmy się równać górki i rozciągać po dołkach. Ale myślałam, że jakoś szybciej i łatwiej to pójdzie.

Rojodziejowa 18:08, 29 sie 2024

Zgubiłam jedno zero 100 samochodów.

Aaaa to ja myślałam, że wypłaszczacie miejsce pod dom
Juzia 18:50, 29 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Zgubiłam jedno zero 100 samochodów.

Aaaa to ja myślałam, że wypłaszczacie miejsce pod dom

No tak coś mało mi się wydawało

Wypłaszczamy sad i warzywnik i granice działki, bo środek mamy w dołku.
Juzia 20:56, 29 sie 2024

Część materiału na ogrodzenie dojechała

Będzie roboty
Makao 21:28, 29 sie 2024

Oooo
Ogrodzenie typu Ranczo ???
sylwia_slomc... 21:32, 29 sie 2024

Juzia napisał(a)
Część materiału na ogrodzenie dojechała

Będzie roboty

Konkret
sylwia_slomc... 21:40, 29 sie 2024

W ramach łąki kwietnej i ja się wypowiem, bo chyba nie ma na forum osoby, która by dłużej o takową u siebie walczyła niż ja....nieskromna jestem w tym względzie
Moja miała być taką klasyczną pełną dzikich kwiatów i koniczyny, maków i bławatków....i byłaby gdyby nie wyczyn babci z plewieniem. Tą historie wszyscy już znacie. Potem prawie że jak Majka u nas była blisko było oczekiwanego efektu niestety nastąpiły drastyczne zmiany klimatu, ekstremalne temperatury i susze, rośliny nie miały wody do kiełkowania bo na ten przykład od lutego do lipca nie spadło z nieba nic, a potem przyszły powodzie i w kolejnym sezonie w czerwcu gradobicie które skosiło łąkę sięgającą pępka do zera, do gołej ziemi. Znowu nie było nasion, a nawet gdyby były to by nie skiełkowały bo kolejna wiosna była znowu suszą. Od tamtej pory moja łąka ni jest klasyczna bo postanowiłam ją zasadzić roślinami mniej rodzimymi, le za to tak by cieszyła cały sezon i śmiem twierdzić , ze jestem biska celu. Obecnie jest cudna, bynajmniej nie straszy, a to za przyczyna traw zatopionych w nawłoci, astrach i sadźcach. Właśnie dosadziłam wernonii może coś wrzucę z łąki z początków sierpnia bo takie mam w lapku na razie. Ale to u mnie
Juzia 21:45, 29 sie 2024

Makao napisał(a)
Oooo
Ogrodzenie typu Ranczo ???

Bardziej typu... las
Juzia 21:45, 29 sie 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Konkret

Się wie
Juzia 21:48, 29 sie 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
W ramach łąki kwietnej i ja się wypowiem, bo chyba nie ma na forum osoby, która by dłużej o takową u siebie walczyła niż ja....nieskromna jestem w tym względzie
Moja miała być taką klasyczną pełną dzikich kwiatów i koniczyny, maków i bławatków....i byłaby gdyby nie wyczyn babci z plewieniem. Tą historie wszyscy już znacie. Potem prawie że jak Majka u nas była blisko było oczekiwanego efektu niestety nastąpiły drastyczne zmiany klimatu, ekstremalne temperatury i susze, rośliny nie miały wody do kiełkowania bo na ten przykład od lutego do lipca nie spadło z nieba nic, a potem przyszły powodzie i w kolejnym sezonie w czerwcu gradobicie które skosiło łąkę sięgającą pępka do zera, do gołej ziemi. Znowu nie było nasion, a nawet gdyby były to by nie skiełkowały bo kolejna wiosna była znowu suszą. Od tamtej pory moja łąka ni jest klasyczna bo postanowiłam ją zasadzić roślinami mniej rodzimymi, le za to tak by cieszyła cały sezon i śmiem twierdzić , ze jestem biska celu. Obecnie jest cudna, bynajmniej nie straszy, a to za przyczyna traw zatopionych w nawłoci, astrach i sadźcach. Właśnie dosadziłam wernonii może coś wrzucę z łąki z początków sierpnia bo takie mam w lapku na razie. Ale to u mnie

Twoja łąka to jest mistrzostwo!
Ja raczej do takiego poziomu nie dojdę
Ale i nie muszę. Nie mam już na nic parcia