Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Anda 10:28, 28 paź 2024

Juzia napisał(a)

Wokół tarasów będą jakieś trawska (i pewnie coś do nich jeszcze wcisnę) i na froncie będą dwie rabaty chyba.
W warzywniku też planuję kilka roślin tylko ozdobnych wokół małego oczka - musimy tam zrobić odwodnienie
No i będzie spora łąka

To i tak wydaje mi się za dużo do ogarniania
Zobaczymy jak wyjdzie w praniu

Na pewno będzie bosko
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao 12:06, 28 paź 2024

A tą działkę nową masz gdzieś blisko Kruklandii czy inny teren?
Juzia 14:10, 28 paź 2024

Makao napisał(a)
A tą działkę nową masz gdzieś blisko Kruklandii czy inny teren?

Jakieś 3km przez las. Asfaltem ciut więcej
Wafel 15:14, 28 paź 2024

Zawsze podziwiam osoby, które chcą zmian, nie boją się zmian i są zdeterminowane w swoich działaniach. Patrząc na twój ogród, nie jeden by stwierdził, kurczę no czego ona chce, ma piękny dom z pięknym ogrodem a teraz znowu orka w gołej glebie. Ja do odważnych raczej nie należę, trudno mi wyjść ze swojej strefy komfortu, za dużo myślę, rozkminiam i z wiekiem coraz mniej jestem chętna do zmian,choć stara nie jestem
Margo2 15:20, 28 paź 2024

Ja może bym i zdecydowała się na nowy dom, ale szkoda mi właśnie sąsiadów.
Ty uciekasz przed nimi.
Moi są rewelacyjni. Prawie jak rodzina, może nawet lepiej.
Juzia 16:38, 28 paź 2024

Wafel napisał(a)
Zawsze podziwiam osoby, które chcą zmian, nie boją się zmian i są zdeterminowane w swoich działaniach. Patrząc na twój ogród, nie jeden by stwierdził, kurczę no czego ona chce, ma piękny dom z pięknym ogrodem a teraz znowu orka w gołej glebie. Ja do odważnych raczej nie należę, trudno mi wyjść ze swojej strefy komfortu, za dużo myślę, rozkminiam i z wiekiem coraz mniej jestem chętna do zmian,choć stara nie jestem

A ja właśnie szybko się nudzę
Lubię zmieniać albo tworzyć coś nowego.
No i ta goła gleba, łyse pole, ugór bez drzew... jeszcze bardziej mnie pchają do działania, do ulepszania. Z ugoru nic dobrego nie ma. A tak to chociaż drzew nasadzę
Jak skończą mi się siły...to wtedy będę siedzieć
Juzia 17:03, 28 paź 2024

Margo2 napisał(a)
Ja może bym i zdecydowała się na nowy dom, ale szkoda mi właśnie sąsiadów.
Ty uciekasz przed nimi.
Moi są rewelacyjni. Prawie jak rodzina, może nawet lepiej.

Ale ja mam tutaj też bardzo fajnych sąsiadów! Pierwsze lata to codziennie rozmawialiśmy godzinami przez płot i nawet śmieliśmy się, że trzeba furtkę w płocie zrobić bo skakanie przez niego było już lekko męczące Teraz zarosło żywopłotami i nie ma jak gadać
To nie tak że uciekam od konkretnych sąsiadów, bo mi uprzykrzają życie
Ja jestem mega introwertyk Ludzie wysysają ze mnie energię. Nawet ci których lubię
Dlatego moge miesiącami siedzieć sama w domu... i wcale nie tęsknię za towarzystwem.
A z wiekiem mi się jeszcze pogłębia

Kordina 17:26, 28 paź 2024

Juzia napisał(a)

Ta zmiana to już mi się marzyła dobrych kilka lat temu... i tak dojrzewałam razem z pomysłem póki nie trafiła się działka No i teraz to też nie będzie wcale taka szybka akcja
Ale ja lubię być w drodze bardziej niż u celu...więc już jest dobrze
Dzięki!

"Nie chodzi o to, by złapać króliczka, ale gonić go"
Juzia 18:30, 28 paź 2024

Kordina napisał(a)

"Nie chodzi o to, by złapać króliczka, ale gonić go"

O to to!
Makao 08:08, 29 paź 2024

Juzia napisał(a)

Ale ja mam tutaj też bardzo fajnych sąsiadów! Pierwsze lata to codziennie rozmawialiśmy godzinami przez płot i nawet śmieliśmy się, że trzeba furtkę w płocie zrobić bo skakanie przez niego było już lekko męczące Teraz zarosło żywopłotami i nie ma jak gadać
To nie tak że uciekam od konkretnych sąsiadów, bo mi uprzykrzają życie
Ja jestem mega introwertyk Ludzie wysysają ze mnie energię. Nawet ci których lubię
Dlatego moge miesiącami siedzieć sama w domu... i wcale nie tęsknię za towarzystwem.
A z wiekiem mi się jeszcze pogłębia

Jak moja siostra
A ja przeciwieństwo. Kontakt z ludźmi dodaje mi energii. Oczywiście nie ze wszystkimi bo są takie pijawki których unikam. Fakt uwielbiam też ciszę i spokój. Dlatego taką ostoję na uboczu też bym chciała mieć żeby myśli poukładać. Jednak nie na codzień. Tak na weekendowe wypady