Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

TAR 12:54, 06 lut 2025

Juzia napisał(a)

Hahaha!

A ja lubię takich ludzi... co nie usiedzą

Nie wiem co ze mna jest nie tak. Mam chyba jakis przodkow koczowniczych
Choc nad bajorem jest mi dobrze, najlepsza miejscowka jak do tej pory, bedzie ciezko to przebic. A na gorsze sie nie przeniose.
Do tego robia nam teraz dobry dojazd do miasta. Do pracy styknie 20 minut na dojazd. Da sie życ.
Juzia 12:54, 06 lut 2025

TAR napisał(a)

Wiesz u mnie takie zmiany co 5 lat, mam jeszcze chwile
v

A mi wszyscy krzyczą, że mam nowy dom i wymyślam!
A to już 15 lat!!!

Też bym mogła co 5 lat....
Juzia 12:56, 06 lut 2025

TAR napisał(a)

Nie wiem co ze mna jest nie tak. Mam chyba jakis przodkow koczowniczych
Choc nad bajorem jest mi dobrze, najlepsza miejscowka jak do tej pory, bedzie ciezko to przebic. A na gorsze sie nie przeniose.
Do tego robia nam teraz dobry dojazd do miasta. Do pracy styknie 20 minut na dojazd. Da sie życ.

Lubisz zmiany. To dobrze!
Człowiek nie powinien się przywiązywać... bo wszystko i tak traci z czasem.

Jak Ci tam tak dobrze... to pewnie zostaniesz
TAR 12:57, 06 lut 2025

Juzia napisał(a)
v

A mi wszyscy krzyczą, że mam nowy dom i wymyślam!
A to już 15 lat!!!

Też bym mogła co 5 lat....

Phi, inni moga sobie krzyczec. Nic nie wymyślasz. Poprawiasz sobie byt jedynie
Zamiast remontowac po prostu robie nowy dom, jest to jakas alternatywa Zawsze mam wszystko nowe i świeże, od sprzetu kuchennego po ściany.
TAR 13:00, 06 lut 2025

Juzia napisał(a)

Lubisz zmiany. To dobrze!
Człowiek nie powinien się przywiązywać... bo wszystko i tak traci z czasem.

Jak Ci tam tak dobrze... to pewnie zostaniesz

No nie wiem, poprzednie miejsce tez bylo super, z lasem za plotem miejscoweczka marzenie a jednak sprzedalismy i poszlismy na nowe. Wiesz, mnie tak bardzo budowa nie przeraża, najgorsza jest przeprowadzka, szczegolnie jak nie masz miejscowki i musisz wynajmowac i budowac. Ale to jest motywacja by budowa nie trwala latami a zakonczyla sie jak moja. Szybko. W czerwcu zaczynalismy a w marcu przeprowadzka. Stan od fundamentow do wykonczeniowki na gotowo z karniszami trwal tyle samo co projekt z papierologia- masakra
Makao 13:32, 06 lut 2025

Ja już 18 lat w jednym miejscu. Siedzę tu bo nie mam możliwości finansowych tak zmienić na nowe ale zmieniłam bym bez wahania gdybym mogła. To super uczucie zaczynać od nowa. Jak z czystą kartą.
Teraz stoję przed możliwością kupienia starej posiadłości na wsi ale z domem piętrowym do remontu. Chyba uda się to sfinalizować ale jeszcze nie zapeszam.
MagdaLenka 13:50, 06 lut 2025

Juzia napisał(a)

A ja chyba ze dwa schodki bym chciała.... bo cegłę chcę położyć
I taras też bym chciała wyżej... lepsze widoki

Ale bez schodów praktyczniej jednak.
Zobaczę jak to wyjdzie w praktyce

U mnie są 3 schodki i jest git. Widok z tarasu faktycznie jakby bardziej rozległy, choć to tylko pół metra różnicy.
TAR 14:09, 06 lut 2025

Z tarasu odkrytego mam jeden schodek a z podcienia zakrytego z dobre pol metra ale tam mam zrobioną sciezke z trawy ze spadkiem. Widok na bajoro, ktore jest jeszcze niżej. Od domu do furtki tez niewielki spadek na gladko bez schodkow. Tak to jest jak sie dopasowuje dom i ogrod pod niepełnosprawnego psa Dzieki niemu ja tez sie nie musze meczyc ze schodami, choc piesio juz za TM
Juzia 21:17, 06 lut 2025

TAR napisał(a)

Phi, inni moga sobie krzyczec. Nic nie wymyślasz. Poprawiasz sobie byt jedynie
Zamiast remontowac po prostu robie nowy dom, jest to jakas alternatywa Zawsze mam wszystko nowe i świeże, od sprzetu kuchennego po ściany.

Popieram!
Juzia 21:20, 06 lut 2025

TAR napisał(a)

No nie wiem, poprzednie miejsce tez bylo super, z lasem za plotem miejscoweczka marzenie a jednak sprzedalismy i poszlismy na nowe. Wiesz, mnie tak bardzo budowa nie przeraża, najgorsza jest przeprowadzka, szczegolnie jak nie masz miejscowki i musisz wynajmowac i budowac. Ale to jest motywacja by budowa nie trwala latami a zakonczyla sie jak moja. Szybko. W czerwcu zaczynalismy a w marcu przeprowadzka. Stan od fundamentow do wykonczeniowki na gotowo z karniszami trwal tyle samo co projekt z papierologia- masakra

Jak są środki na budowę to można szybciutko
Trzeba tylko chcieć