Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Niny

Ogródek Niny

kasia_w 10:53, 12 lip 2015

Nina a może ta krzewuszka nie jest zła? Ona jest już spora prawda? Masz dużo roślin, trzeba je wykorzystać, a kupować, jak jest potrzeba. Może cisy nie są konieczne ? Z nimi zawsze jest problem finansowy- ja kupiłam spore, ale znowu za mało i w dodatku 3 padły. Są za rzadko posadzone i tez sobie na żywopłot poczekam.

Najchętniej zobaczyłabym Twój ogródek na żywo, bo nie ogarniam całości
To prawda, co pisałaś, jestem poukładaną realistką, mam bardzo nieartystycznę osobowość

Zainspirowałaś mnie poidełkiem i sama zaczęłam szukać. Znalazłam na al całkiem niezłe beton ala kamień, niedrogie i się zastanawiam

Muszę Ci powiedzieć, że wczoraj też cały dzień w ogrodzie spędziłam. Obsadziłam moją balię i jestem najbardziej dumna z tego, że nie kupiłam ani jednej roślinki- wszystko z ogródka. Mam już tyle roślin, że staram się być wierna mojemu zakazowi kupowania, bo wpadałam w jakieś uzależnienie z tym kupowaniem
Pozdrawiam

rzulieta 10:56, 12 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ninka ja bym tego bluszcza z siatki puściła tak jak mówisz na ścianę i dookoła drzwi, a nad samymi drzwiami przykręciła do ściany tylko taki metalowy ażurowy daszek taki jak angielskie i niech się ten bluszcyk też go złapie, zrobi się romantyczny naturalny kącik , a drzwi nie będą sprawiać wrażenia doklejonych do ściany tylko prowadzących do jakiegoś fajnego miejsca, buksiki po cięciu złapią linię, ale na to trzeba troszkę poczekać ja zeszłej wiosny sadziłam byksy z gołym korzeniem z netu, przyjęły się wszystkie co do jednego, a teraz już cięte 5 raz, fajnie formę łapią, zajrzyj do mnie gdzieś w połowie wątku mam poidełko i ptaszki korzystają, ale nie betonowe tylko z bambusa i miseczki. Dużo pięknych zmian u Ciebie.

O widzisz kochana z tym daszkiem to pięknie wymyśliłas Ja chciałam tam framugi domalować ale to lepsze daszek fajniejszy
rzulieta 11:01, 12 lip 2015

kasia_w napisał(a)
Nina a może ta krzewuszka nie jest zła? Ona jest już spora prawda? Masz dużo roślin, trzeba je wykorzystać, a kupować, jak jest potrzeba. Może cisy nie są konieczne ? Z nimi zawsze jest problem finansowy- ja kupiłam spore, ale znowu za mało i w dodatku 3 padły. Są za rzadko posadzone i tez sobie na żywopłot poczekam.

Najchętniej zobaczyłabym Twój ogródek na żywo, bo nie ogarniam całości
To prawda, co pisałaś, jestem poukładaną realistką, mam bardzo nieartystycznę osobowość

Zainspirowałaś mnie poidełkiem i sama zaczęłam szukać. Znalazłam na al całkiem niezłe beton ala kamień, niedrogie i się zastanawiam

Muszę Ci powiedzieć, że wczoraj też cały dzień w ogrodzie spędziłam. Obsadziłam moją balię i jestem najbardziej dumna z tego, że nie kupiłam ani jednej roślinki- wszystko z ogródka. Mam już tyle roślin, że staram się być wierna mojemu zakazowi kupowania, bo wpadałam w jakieś uzależnienie z tym kupowaniem
Pozdrawiam
To zapraszam Cię do siebie w następny weekend dziś już znajomi przychodzą więc nie będę miała jak oddać Ci 100% swojej obecności
Jak masz chwilkę to pojedz na dzień liliowca do Wojsławic za Niemczę. Ma być ponad 20-stu szkółkarzy. Fakt pewnie będą mieli drogo ale może coś upolujesz Ja jestem co roku. Lubię tam jeździć.

Krzewuszki mam już takie metrowe. Rosną jak dzikie jak wściekłe! Dwa razy w roku kwitną na bordowo. Czasem nawet trzy
rzulieta 11:05, 12 lip 2015

Mi w całej mojej historii ogrodowej padło może z 3 rośliny. Zazwyczaj dlatego ze wykopałam i zostawiłam
Moj luby stwierdził ze trzeba siatke wymienić bo ta straszy heheh i jemu się udzielają ogrodowe rewolucje. Siatka straszy no ale do tej pory to se mogłam gadac
kasia_w 11:38, 12 lip 2015

Nina ją bym chętnie wpadła ale w tygodniu i raczej przed południem jeśli jesteś w domu W przyszły weekend już wracają dzieciaki i się nie wyrwę
kasia_w 11:41, 12 lip 2015

aha mój mąż mówi że możemy ci dać ok20m siatki zielonej. jest oczywiście używana ale w dobrym stanie.tylko musielibyscie ją od nas odebrac
rzulieta 13:20, 12 lip 2015

A jak wysoka?
rzulieta 13:22, 12 lip 2015

Co do wizyty to superaśnie. Tylko dopiero w środę bo bedziemy na wyjeździe z młodą
kasia_w 11:24, 13 lip 2015

napisałam na priv
rzulieta 14:09, 13 lip 2015

Dobra odpisalam