Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Niny

Ogródek Niny

rzulieta 08:57, 12 lip 2015

kasia_w napisał(a)
się kobieto narobilas ! myślę że bukszpany to linię chwyca dopiero po przycieciu .Jak mam zrobić coś równo to sobie rysuje na ziemi linię piaskiem.Ale i z tym nie zawsze równo wyjdzie bo ja nie umiem prostej kreski narysować a co dopiero zasadzic . Drzwi już fajnie wyglądają. Jeśli chodzi o bluszcz to póki mały go uczę się wspinać -robię linki z zylki grubej i go podwiazuje .Też zauważyłam za pierwsze 2lata dość mało przyrasta potem jakby więcej . Jakie to b erberysy te czerwone ?
Gratuluje pracowitej i udanej soboty Zobaczysz już niedługo będziesz zadowolona z efektu

Wiesz co dokładnie tak robiłam narysowałam, wcześniej wymierzyłam. Efekt średni i własnie liczę na to cięcie
Tak te czerwone - purpurea. Mam ich 8 szt. Dwa takie z brzeżkami to chyba admiration. Ale Pani sprzedała mi jako tamte
Dzisiaj szaleństwa ciąg dalszy. Jadę potem do mamy bo ją osa użądliła, a ona uczulona. Opuchło jej od pachwiny po kolano. Na szczęście już była na pogotowiu.
amelia_b 08:58, 12 lip 2015

Fajne te drzwi, wzrok przykuwają i neźle daja po oczach ja teraz winobliszcz posadziłam, i myśle też o zwykłym bluszczu szalejesz, szalejesz też musze cisy kupić, ale mi trzeba ze 40 szt. I nie wiem czy kupywac maluchy takie do 30 cm czy na raty większe
rzulieta 09:05, 12 lip 2015

No własnie ja też muszę trochę. Muszę wymienić z krzewuszek na cisa i nie wiem jak to zrobić żeby eM nie dostał udaru od kwoty Zesztą mnie też nie nastraja wydanie 40 zl na 50 cm cisa.
Za 40 zł w szkółce widziałam półmetrowy bukszpan kulkę! Prawda że fajna cena?
A cis się nie opłacał
rzulieta 09:05, 12 lip 2015

Ale tak jak Kasia mówiła poszukam kopanego na jesieni.
amelia_b 09:12, 12 lip 2015

rzulieta napisał(a)
No własnie ja też muszę trochę. Muszę wymienić z krzewuszek na cisa i nie wiem jak to zrobić żeby eM nie dostał udaru od kwoty Zesztą mnie też nie nastraja wydanie 40 zl na 50 cm cisa.
A cis się nie opłacał

U mnie za takiego cisa to 22 zł płaciłam, ale może dlatego ze u nas jakoś w okolicy nikt nie robi żywopłotów ani z cisa ani z grbu, to ceny sa niższe. Z netu boje sie kupywać. Ja to mam zamiar co miesiąc tak po 5 - 6 sztuk jeździć to i M nie będzie zrzędził I za rok będe mieć żywopłot, taki plan roczny he he
malgorzata_s 09:16, 12 lip 2015

rzulieta napisał(a)
A cis się nie opłacał

Ja kupiłak mikrusy cisy w tym roku i żałuję na efekt ściany sobie jeszcze poczekam, lepiej kupować na raty ale za to większe.
amelia_b 09:19, 12 lip 2015

malgorzata_s napisał(a)

Ja kupiłak mikrusy cisy w tym roku i żałuję na efekt ściany sobie jeszcze poczekam, lepiej kupować na raty ale za to większe.

Tez tak myśle, ja jednego już mam wprawdzie nie w tym miejscu co trzeba. Jesienia go pzresadze na miejsce docelowe
rzulieta 09:31, 12 lip 2015

Hmmm taki roczny plan jest dobry
amelia_b 09:35, 12 lip 2015

rzulieta napisał(a)
Hmmm taki roczny plan jest dobry

Tak to sobie właśnie wymyśliłam Lipiec 4 szt,sierpień 5, wrzesień 5 i juz 15. he he przeraża mnie to, ale powiecmy we wrześniu 2016 będzie po robocie, e to więcej niz rok
sylwia_slomc... 10:24, 12 lip 2015

Ninka ja bym tego bluszcza z siatki puściła tak jak mówisz na ścianę i dookoła drzwi, a nad samymi drzwiami przykręciła do ściany tylko taki metalowy ażurowy daszek taki jak angielskie i niech się ten bluszcyk też go złapie, zrobi się romantyczny naturalny kącik , a drzwi nie będą sprawiać wrażenia doklejonych do ściany tylko prowadzących do jakiegoś fajnego miejsca, buksiki po cięciu złapią linię, ale na to trzeba troszkę poczekać ja zeszłej wiosny sadziłam byksy z gołym korzeniem z netu, przyjęły się wszystkie co do jednego, a teraz już cięte 5 raz, fajnie formę łapią, zajrzyj do mnie gdzieś w połowie wątku mam poidełko i ptaszki korzystają, ale nie betonowe tylko z bambusa i miseczki. Dużo pięknych zmian u Ciebie.