Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Anda 10:37, 04 wrz 2015

Rozplenica sliczna. Wczoraj w Toomie widzialam mnostwo traw i wlasnie Hameln tez. I nawet Rubrum. Trawy chce kupic dopiero na wiosne. Bede robila rewolucje przedogrodka.

Dlaczego teraz jest tyle traw w sprzedazy, skoro polecane jest sadzenie ich na wiosne? Nie rozumiem.

Lawenda ma przepiekny kolor. Dlugo kwitnie u Ciebie.

Ta ostrozka jest zabojcza. I tak pod brzozami daje rade? Wow.

Piekne foty robisz

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AnnaCh 10:43, 04 wrz 2015

Śliczne kotki ma ta Twoja rozplenica
Moja lawenda też jeszcze szaleje i też się zastanawiam co z nią zrobić?
MirellaB 10:53, 04 wrz 2015

Rozplenica wkońcu u Ciebie ruszyła i jest bardzo ładna

A co z tą Barbulą? Czekam i czekam
dominika_ 11:38, 04 wrz 2015

Śliczne zdjęcia
margaretka3 11:46, 04 wrz 2015

Gardener27 napisał(a)
Z czochów bedziesz mega zadowolona Ja w tym roku byłem

Haha, pomyślałam dokładnie to samo, jak zobaczyłam zdjęcie czosnów, i chciałam to napisać, ale Przmek mnie ubiegł
Jak wygląda aktualnie barbula i turkusowa donica (ta do ukradzenia)??
Dostałam gałązki barbuli, ukorzeniam, ciekawe z jakim efektem. Póki co od dwóch tygodni nie straciła listków, nie jest więc źle.
Warmia 15:12, 04 wrz 2015

Anda napisał(a)
Rozplenica sliczna. Wczoraj w Toomie widzialam mnostwo traw i wlasnie Hameln tez. I nawet Rubrum. Trawy chce kupic dopiero na wiosne. Bede robila rewolucje przedogrodka.

Dlaczego teraz jest tyle traw w sprzedazy, skoro polecane jest sadzenie ich na wiosne? Nie rozumiem.

Lawenda ma przepiekny kolor. Dlugo kwitnie u Ciebie.

Ta ostrozka jest zabojcza. I tak pod brzozami daje rade? Wow.

Piekne foty robisz

Nie wiem jak to jest z trawami, ale jedną sadziłam jesienią zeszłego roku, na wiosnę przesadziłam i nic jej nie jest. Jest troszkę mniejsza od tej na zdjęciach, ale ma dopiero rok. Lawenda trochę krzyżuje mi plany rabatowe tym swoim długim kwitnieniem. Żal mi ją ruszać, więc na razie tylko poszerzymy rabaty.
Ostróżka kwitnie chyba trzeci raz Sadząc ją nawet nie pomyślałam, że przy brzózce może nie dać rady. Może dlatego taka ładna jest, bo nad nią nie skaczę. Po prostu daję jej rosnąć. Tę rabatę też muszę przeorganizować, bo brzózka się rozszalała i wchodzi mi do domu przez okno
Warmia 15:15, 04 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Śliczne kotki ma ta Twoja rozplenica
Moja lawenda też jeszcze szaleje i też się zastanawiam co z nią zrobić?

Dzięki w imieniu rozplenicy. Na lawendę na razie patrzę i wącham, bo ona zachowuje się tak jakby zapomniała, że czas już przekwitnąć. Przez nią i rozplenicę stoję w miejscu z moją rabatą
Warmia 15:18, 04 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Rozplenica wkońcu u Ciebie ruszyła i jest bardzo ładna

A co z tą Barbulą? Czekam i czekam

O matko, Barbula znowu na tapecie Kwiatuszki są, ale jeszcze nie zmieniły koloru, więc chyba sama przemaluję je na niebiesko. Będzie szybciej
Warmia 15:18, 04 wrz 2015

dominika_ napisał(a)
Śliczne zdjęcia

Dziękuję, staram się
Warmia 15:25, 04 wrz 2015

margaretka3 napisał(a)

Haha, pomyślałam dokładnie to samo, jak zobaczyłam zdjęcie czosnów, i chciałam to napisać, ale Przmek mnie ubiegł
Jak wygląda aktualnie barbula i turkusowa donica (ta do ukradzenia)??
Dostałam gałązki barbuli, ukorzeniam, ciekawe z jakim efektem. Póki co od dwóch tygodni nie straciła listków, nie jest więc źle.

Mam nadzieję, że czosnki pokażą na co je stać. Turkusowa donica niestety przeżyła szok w te upały, ponieważ podczas naszego urlopu wichura zerwała nam plandekę, która zacieniała taras. Moja mam niestety nie przestawiła donicy w cień i rośliny dostały w kość. Teraz dochodzą do siebie, ale to już nie ten efekt. W przyszłym roku na pewno będą jakieś kwitnące